Editör
(¯´•._.• Üye •._.•´¯)
Lohusa şekeri nedir ne işe yarar?
Tarihi Osmanlı zamanına dayanan bu şekerden yapılan lohusa şerbeti, doğum sonrası doğum yapılan eve gelen misafirlere ikram edilirdi. Kızamık şekeri olarak da bilinmesinin nedeni eski zamanlar bu şekerden yapılan şerbetin kızamık hastalarına iyi geldiği inancıdır.Lohusa şerbeti nedir ne işe yarar?
LOHUSA ŞERBETİNİN FAYDALARI NELERDİR?- Emzirme döneminde olan annelerin sütünün kaliteli olmasına ve sütünün artmasına yardımcı olur.
- Anne sütünde oluşturduğu tat ve lezzet, bebeğin anne sütüne daha kolay alışmasına ve sevmesine yardımcı olur.
Kırmızı lohusa şekeri nedir?
Kırmızı lohusa şekeri nedir?Lohusa şekeri ise, içinde kızılcık ya da kızamık şekeri bulunan lohusa şerbeti şekeri adı ile de bilinen kırmızı renkli bir boyadır. İçinde doğal boya, zencefil, tarçın, pancar şekeri, karanfil gibi baharatlardan oluşur. Lohusa şerbetinin diğer adı, böbet şekeridir.
Toz şerbet nasıl yapılır?
Toz şerbet nasıl yapılır?Yapılışı:
- Lohusa şekeri, toz şeker ve suyu geniş bir tencereye alın.
- Karanfil ve çubuk tarçını ilave edin.
- Orta ateşte tüm şeker eriyene kadar karıştırarak kaynatın.
- Kaynaya şerbetin altını kısın ve ortalama 30 dakika daha kaynatmaya devam edin.
Lohusa şerbeti dolapta kaç gün saklanır?
Yanında badem başta olmak üzere dövülmüş ceviz,ve fındık gibi kuruyemiş çeşitlerinden ikramda bulunabilirsiniz. Lohusa şerbetini hazırlanmış şekilde yaklaşık iki hafta buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.Kızamık şekeri nasıl yapılıyor?
Şeker, kızamık şekeri ve su bir tencere içerisine konur. Tarçınlar ikiye bölünür ve zencefil ve karanfillerle birlikte bir tülbente sarılarak tencerenin içerisine konur. Ocağın altı yakılır ve kaynama başlayınca ocağın altı kısılarak 20 dakika kadar hafif ateşte kaynatılır. Altı kapatılarak soğuyana kadar bekletilir.Tablet Lohusa şerbeti nasıl yapılır?
Tablet Lohusa şerbeti nasıl yapılır?Lohusa Şerbeti Tarifi Nasıl Yapılır?
- Lohusa şekerini su ile birlikte bir tencerenin içinde kaynatın.
- Diğer malzemeleri de ekleyerek kaynatmaya devam edin.
- Ardından bir sürahinin içerisine baharatları süzdürerek ekleyin. Oda sıcaklığında soğutun. Ardından buzdolabında soğutun ve afiyetle tüketin.
Lohusa şerbeti neden ikram edilir?
Lohusa şerbeti neden ikram edilir?Bu sevinçli güzel günün damaklarda da aynı güzelliği bırakması için yıllardır eskimeyen ve vazgeçilmeyen geleneğimiz lohusa şerbeti… Yeni doğmuş olan bebeği, anneyi ve diğer aile üyelerini ziyarete ve tebriğe gelmiş yakınlara da bu güzel içecekten ikram edilir.
Lohusa şerbeti neden kırmızı?
Uzun yıllardır kullanılan, aktarlardan kolayca temin edilebilen bu kırmızı renkli şekerin içindeyse, karanfil başta olmak üzere farklı baharatlar, şeker ve doğal boya bulunuyor. Bu şeker, şerbet yapımının dışında bazı tatlıların yapımında da renk vermesi amacıyla kullanılıyor.Gıda boyasıyla şerbet nasıl yapılır?
Çubuk tarçın ve karanfil 500 ml kadar suda iyice kaynatılır. Kaynayan bu şerbetten sürahiye 1 su bardağı koyup içinde şekeri eritiyoruz( ben 1 su bardağı kullandım) Eee şerbet dediğin bol şekerli olur
Şekerli şerbet nasıl yapılır?
Şekerli şerbet nasıl yapılır?Derin bir tencerenin içerisine suyu ve şekeri alıp kaşıkla şeker eriyene kadar karıştırın. Ocağın altını yüksek ateşte açarak kaynayana kadar bekleyin. Şekerli suyu tam 10 dakika kaynattıktan sonra çeyrek limonun suyunu içerisine ilave edin. 3-4 dakika sonra ocağın altını kapatıp, soğuması için ayrı bir yere koyun.