S
SoruCevap
Reputation:
İncirin Faydaları Nelerdir? Yararları, Özellikleri, Kalorisi
Dünyadaki Cennet meyvelerine en çok banzeyen meyve olarak adlandırılıyor İncir. Özellikle kanı temizleyici etkisiyle bilinir. Kuru öksürük ve iltihap için de incir önerilmektedir. Ancak çok etkili bir meyve olduğu için ancak makul miktarlarda tüketilmelidir. Birkaç kuru inciri yatmadan önce yerseniz mideniz zararlı asitlerden de arındırılmış olacaktır.
İncirin Faydaları:
1. Süt içerisinde kaynatılmış inciri yer ve sütü içerseniz size güç verir ve kanı temizler.
2. Süt içerisinde incir ve birkaç badem içini kaynatıp içine biraz şeker ekleyin. Bunu içtiğinizde midenize iyi gelecek ve harareti alacaktır.
3. Kronik kabızlık çekenlerin her gün 2–3 tane incir kurusu yemeleri önerilmektedir.
4. Suda kaynatılmış incir kurusu boğaz şişkinliğine ve iltihaba iyi gelmektedir.
5. İştahsızlık yaşayanların yemeklerden 20 dakika önce birkaç tane kuru incir yemesi iştahlarını açacaktır.
İncir Hakkında Bilinmesi Gerekenler:
1. vitamin ve mineral açısından çok kuvvetli bir meyve olduğu için kişinin sindirim sistemi kapasitesine göre tüketmesi gerekir. Bu nedenle mide rahatsızlığı olanlar doktora danışmalıdır.
2. İncir diyabet hastalarına iyi gelir.
3. Taze olarak tüketiliyorsa incirin sütüne dikkat edilmelidir. ağız kenarlarında yaralara neden olmaması için yedikten sonra ağzınızı iyice yıkamanız gerekmektedir.
Alıntı
Dünyadaki Cennet meyvelerine en çok banzeyen meyve olarak adlandırılıyor İncir. Özellikle kanı temizleyici etkisiyle bilinir. Kuru öksürük ve iltihap için de incir önerilmektedir. Ancak çok etkili bir meyve olduğu için ancak makul miktarlarda tüketilmelidir. Birkaç kuru inciri yatmadan önce yerseniz mideniz zararlı asitlerden de arındırılmış olacaktır.
İncirin Faydaları:
1. Süt içerisinde kaynatılmış inciri yer ve sütü içerseniz size güç verir ve kanı temizler.
2. Süt içerisinde incir ve birkaç badem içini kaynatıp içine biraz şeker ekleyin. Bunu içtiğinizde midenize iyi gelecek ve harareti alacaktır.
3. Kronik kabızlık çekenlerin her gün 2–3 tane incir kurusu yemeleri önerilmektedir.
4. Suda kaynatılmış incir kurusu boğaz şişkinliğine ve iltihaba iyi gelmektedir.
5. İştahsızlık yaşayanların yemeklerden 20 dakika önce birkaç tane kuru incir yemesi iştahlarını açacaktır.
İncir Hakkında Bilinmesi Gerekenler:
1. vitamin ve mineral açısından çok kuvvetli bir meyve olduğu için kişinin sindirim sistemi kapasitesine göre tüketmesi gerekir. Bu nedenle mide rahatsızlığı olanlar doktora danışmalıdır.
2. İncir diyabet hastalarına iyi gelir.
3. Taze olarak tüketiliyorsa incirin sütüne dikkat edilmelidir. ağız kenarlarında yaralara neden olmaması için yedikten sonra ağzınızı iyice yıkamanız gerekmektedir.
Alıntı