Modoratör
(¯´•._.• Üye •._.•´¯)
Market sütünden yoğurt nasıl yapılır?
Sütünüz mayalanma sıcaklığına geldiğinde bir kaseye 1 yemek kaşığı yoğurt koyun. Üzerine sütünüzden 2-3 yemek kaşığı ilave edip, karıştırın. Burdaki amaç mayanın süt sıcaklığına erişmesi ve sıcaklık farkından dolayı ekşimenin önlenmesidir.Yoğurt rengi neden sarı olur?
Yoğurt rengi neden sarı olur?Nedenler: 1-Sütün kuru maddesinin az olması 2-Sütte antibiyotiklerin, inhibitörlerin ( Kostik,hidrojen peroksit vb sütte kesilmeyi önleyen maddelerinin olması ), deterjan kalıntıların bulunması. 3-Süte uygulanan ısı işleminin düşük veya yüksek olması.
Market yoğurdu ile süt mayalanır mı?
Eğer ki yoğurt mayalamakta kullanacak olduğunuz süt hazır yani pastörize edilmiş bir süt ise yoğurt mayası tutmaz. Ya da kullanacak olduğunuz mayalama yoğurdu hazır yoğurt ise yoğurt yine tutmaz.Mayasız yoğurt nasıl yapılır?
Mayasız yoğurt nasıl yapılır?Yoğurt mayası nasıl elde edilir diye merak edenler 15 tane nohut ve 1 bardak günlük süt ile tarifi kolaylıkla yapabilir. Derin bir cam kavanoza nohutları yerleştirip üzerine kaynatılmış sütü dökebilirsiniz. Bir gün boyunca bu karışımı bezle sararak veya kapalı fırında bekletebilirsiniz.
Hazır sütten yoğurt yaparken kaynatmak gerekir mi?
uht sütler ile olmaz. çünkü maya ile etkileşime girip sütü yoğurda dönüştürecek olan bakteriler uht tekniğinde tamamen yok olur. ama pastörize günlük sütler ile pekala da mümkün. kaynatmadan uygun sıcaklığa getirmek de bir yöntem. lakin kaynatmanızı tavsiye ederim.Sararmış yoğurt yenir mi?
Sararmış yoğurt yenir mi?Paketlenmiş hazır yoğurtlar ise açıldıktan sonra 4-5 gün içinde tüketilmelidir. Bu süreden sonra yoğurt besin değerini kaybeder ve bozulmaya başlar. Bozuk Yoğurt Zehirler Mi? Tüm besinlerde olduğu gibi, bozuk yoğurt da gıda zehirlenmelerine yol açabilir.
Yoğurt hangi kapta daha iyi mayalanır?
Plastik ve cam kaplar tercih etmemelisiniz çünkü bu kaplar ısı seviyesini koruyamayacağından dolayı yoğurdunuzun kıvamında problemlere neden olabilir. Emaye ya da çelik kaplar kullanmak, yoğurt mayalama için ideal bir seçim olacaktır. Aynı zamanda, fırında yoğurt seven kişiler, toprak kapları da tercih edebilirler.Tencerede taş gibi yoğurt nasıl yapılır?
Tencerede taş gibi yoğurt nasıl yapılır?Kaynatıp soğuttuğunuz sütten bir kepçe süt alarak maya yoğurdunuza ilave edin. İyice karıştırdıktan sonra, tencerenin tam ortasına dökün. Mayanın homojen bir şekilde karışmasını sağlayın. Bu işlemi tahta kaşıkla yaparsanız daha sağlıklı olacaktır.
Hazır yoğurtla süt nasıl mayalanır?
Hazır Yoğurt ile Yoğurt Mayalama Parmağınızla sütün ılık olduğunu kontrol ediniz. Daha sonra ise 1 yemek kaşığı hazır yoğurdu ılıyan sütün içerisine ekleyip karıştırın. Karıştırdıktan sonra üstünü bir temiz örtü yardımı ile tamamen kapatıp mayalanmaya bırakın.Süt yoğurttan başka neyle mayalanır?
Süt yoğurttan başka neyle mayalanır?Nohuttan Yoğurt Mayası Yapımı Yoğurt mayası nasıl elde edilir diye merak edenler 15 tane nohut ve 1 bardak günlük süt ile tarifi kolaylıkla yapabilir. Derin bir cam kavanoza nohutları yerleştirip üzerine kaynatılmış sütü dökebilirsiniz. Bir gün boyunca bu karışımı bezle sararak veya kapalı fırında bekletebilirsiniz.
Nelerle yoğurt mayalanır?
Dünyada ilk yoğurt nasıl Mayalandı?
Dünyada ilk yoğurt nasıl Mayalandı?Göçebe bir biçimde yaşayan atalarımız ilk yoğurt bir karınca yumurtası kullanılarak elde edildi. Karınca yumurtası yoğurdun mayalanması için kullanılmış oldu. Yapılan araştırmalar sonucunda ise karınca toprağı ile birlikte yapılan mayalar en iyi şekilde yapılan mayalar olarak kabul edildi.