Marmara bolgesinin meşhur yemekleri

Marmara bolgesinin meşhur yemekleri
0
18

SoruCevap

Yeni Üye
Çözümler
1
Tepkime
44
Yaş
36
Coin
256,937
Marmara Bolgesinin Yoresel Yemekleri
Marmara Bolgesine Ait Yemekler
Marmara Bolgesine Ozgu Yemek Tarifleri
Marmara Bolgesinin Hangi Yemekleri Meşhur

Bozuyuk (Bilecik)

1,5 kg un
2 adet yumurta
250 gr tereyağı
1 cay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı sut
1 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tozşeker
1 tutam tuz
1 kg cevizici
1 su bardağı susam
50 gr Hindistan cevizi
400 gdr nişasta
6 su bardağı tozşeker (ravak icin)
5 su bardağı su(ravak icin)

Hamur elde etmek icin, yukarıda belirtilen miktarlardaki yumurta, sut, sıvıyağ, sirke, tozşeker ve un karıştırılır ve hamur iyice yuğurulur Yumurta buyukluğunde parcalara ayrılarak oklava ile yufka gibi acılır Hamura kıvamını verebilmek icin yeterli miktarda nişasta ekilir ve acılan yufkalara cekilmiş cevizici serpilir Yufkalar tekrar oklavaya ozenle sarılır Sarılma işleminden sonra hamurlar oklavada iken buzdurulur ve oklava icinden cıkarılır Buzulmuş parcalar isteğe gore kesilerek yağlı tepsiye dizilir Uzerine 250 gr tereyağı eretilerek dokulur Norman sıcaklıkta kızdırılan fırına surulerek, pembeleşinceye kadar pişirilerek kızarması sağlanır Pişirme işlemi bittikten sonra soğuması beklenirken, uzerine dokmen icin 6 su bardağı tozşeker 5 su bardağı su ile ravak şeklini alıncaya kadar kaynatılır Ravak 15 dakika kadar bekletildikten sonra tepsinin uzerine dokulerek soğumaya bırakılır Diğer taraftan 1 su bardağı susam ezilerek ateşte kavrulur ve tepsinin uzerine yayılır En son olarak 50 gram hindistan cevizi ile uzerine susleme yapılır


Sebzeli Tavuk Corbası (Kocaeli)

1 tavuk goğus eti
4 su bardağı tavuk suyu
15 gr tereyağı
1 corba kaşığı un
1 carliston biber
1 cuska biber
1 kucuk havuc
1 kucuk kabak
Tuz, karabiber

1 Tavuk goğus etini haşlayın ve tel tel ayırın Bir tencerede tereyağını eritip unu karıştırarak kavurun Tavuk suyunu ekleyip tahta kaşıkla karıştırın Tuz ve karabiber ekleyin
2 Biber, havuc ve kabağı temizleyin Biberleri kıyın Havuc ve kabağı kup şeklinde doğrayın Sebzeleri tencereye ilave edip pişirin Sıcak olarak servis yapın


Pazılı Kuzu Kapama (Kocaeli)

6 parca kemikli kuzu eti
45 sap taze soğan
4 pazı yaprağı
23 diş sarımsak
45 gr tereyağı
1 su bardağı su
Tuz

1 Tavada tereyağını eritin Etleri ekleyip cevirerek hafif kızartın ve yayvan bir tencereye alın
2 Soğanların yeşil saplarını kıyıp tereyağında hafif soteleyin Pazı yapraklarını iri iri doğrayın Soğan ve pazıları etlerin uzerine yayın
3 Sarımsakları soyup ikiye kesin ve etlerin uzerine serpiştirin Suya bir miktar tuz ekleyip karıştırın ve tepsiye ilave edin Kapağı kapalı olarak 45 dakika pişirin Sıcak olarak servis yapın



Kaysepi (Kocaeli)

2 su bardağı kurutulmuş murdum eriği
1 su bardağı su
15 su bardağı tozşeker
30 gr tereyağı
1 cay bardağı cekilmiş ceviz ici

1 Kurutulmuş murdum eriğini yıkayıp tencereye alın Bir miktar su ekleyip yumuşayana kadar pişirin Suyunu suzun ve eriklerin cekirdeklerini cıkarın Tencereye alıp 1 bardak kaynar su ekleyin Uzerine şekeri ilave edip pişirin
2 Bir tavada tereyağını eritin Erikleri servis tabağına alıp uzerine tereyağını gezdirin Ceviz ici serpiştirip sıcak olarak servis yapın


Pırasa Boreği (Kırklareli)

1 kg pırasa
2 corba kaşığı domates salcası
3 corba kaşığı sıvıyağ

Hamur icin:
500 gr un
Su
Sıvıyağ
Tuz

1 Pırasaları temizleyin Yıkayıp kucuk kucuk doğrayın Tavada sıvıyağı kızdırıp pırasaları ilave edip yumuşayana kadar kavurun Salcayı ekleyip karıştırın Tuzunu ilave edip tavayı ocaktan alın
2 Unu hamur yoğurma kabına alın Tuz ekleyip harmanlayın Azar azar su ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun Hamurdan 10 tane beze hazırlayın Tezgaha un serpip bezeleri tepsiden biraz daha buyuk olacak şekilde acın Tepsiyi yağlayın ve yufkaları aralarına yağ surerek ust uste yerleştirin Hazırladığınız pırasalı malzemeyi en uste yayıp hamurun dışa taşan kenarlarını ice doğru kıvırın Yufkanın kenarlarına sıvıyağ surup onceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 4550 dakika pişirin Dilimleyip sıcak olarak servis yapın



Poğaca (Kırklareli)

1 su bardağı ılık sut
1 paket (42 gr) yaş maya
Yarım su bardağı sıvıyağ
Aldığı kadar un
Tuz


Uzeri icin:

1 yumurta sarısı
1 cay kaşığı susam
1 cay kaşığı corekotu

1 Mayayı ılık sutle ezip iyice karıştırın ve kabarana kadar bekletin Unu hamur yoğurma kabına alın ve ortasını havuz gibi acın Mayalı sut, sıvıyağ ve tuz ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun Uzerini nemli bezle ortun Ilık ortamda hamur 2 misli kabarana kadar yarım saat bekletin
2 Hamurdan yumurtadan biraz daha buyuk parcalar koparıp bezeler hazırlayın Her bir bezeyi tezgahın uzerinde elinizle yuvarlayıp uzatın ve iki yone doğru bukun Hamuru kendi etrafında sarıp uclarını kıvırın Malzeme bitinceye kadar işlemi surdurun Hamurları yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin Mayalanması icin 1015 dakika daha bekletin Uzerlerine yumurta sarısı surun Susam ve corekotu serpip onceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında uzerleri hafif kızarana kadar pişirin


İstanbul Pilavı

MALZEMELER
450 gr pirinc
125 gr Tereyagi
1 adet Hindi Fileto
1 su bardagi konserve bezelye
1 tutam safran
1 cay kasigi toz zencefil
50 gr ic badem
50 gr kabuksuz antepfistigi
Tuz

Yapılış Tarifi
Pirinci tuzlu kaynar suda 30 dk beklettikten sonra yikayip suzun
Bademlerle birlikte tereyaginda 5 dk kavurun Hindi filetoyu haslayip 2
bardak hindi suyunu ayirinYarim kahve fincani suda 30 dk beklettiginiz
safsani hindi suyuna ilave edin Didiklediginiz tavuk etini bezelye, tuz ve
zencefille birlikte kavurdugunuz pirince katin Hindi suyunu ilave edip kisik
ateste suyunu cekene kadar pisirin Sicak suda bekletip ic kabuklarini
ayikladiginiz antepfistiklarini ekleyip pilavinizi demlendirin
 

Similar threads

  • Soru
hakkarinin yemek adları nedir Hakkarinin yoresel Yemekleri isimleir ve tarifleri Yoreye ozgu yemek ceşidi olarak pirinc, darı veya bulgur karışımı bir nevi katı ayran corbası olan gulul, bir ceşit işkembe ve bağırsak dolması olan kepaye sayılabilir KIRİS Malzemeler 500 gr kemikli et, 2...
Cevaplar
0
Görüntüleme
16
  • Soru
ege bolgesinin yoresel yemekleri nelerdir? Ege Bolgesine ait bazı yemekler şunlarıdr: Fesleğen Yağı ile Lezzetlendirilmiş Tarhana Corbası Malzemeleri 50 gr Koy tarhanası 10 gr soğan 10 gr yeşil biber 1 diş sarımsak az taze nane 1 cl fesleğen yağı az tuz az pul biber 6 cl tavuk suyu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  • Soru
Piruhi ne demektir,Piruhinin anlamı Piruhi Osmanlı Mutfağının Mantısı'dır Piruhu tarifi şoyledir PİRUHİ (OSMANLI) Malzemeler 1 yumurta akı, 5 su bardağı su Yarım cay kaşığı tuz 2 corba kaşığı tereyağı Yarım su bardağı cekilmiş ceviz ici 1 cay kaşığı pulbiber İc malzemesi: 100 gr tulum...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
  • Soru
Adana Yemekleri Resimli Resimli Adana Yemek Tarifleri Adana Şırdan Dolması Malzemeler (4 Kişilik) 4 adet şırdan 250 gr kıyma Yarım kilo pirinc Yarım kilo soğan 1 yemek kaşığı biber salcası 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı karabiber imagesresimliadanayemekleri5afb9fac0ea35 Temizlenişi İci...
Cevaplar
0
Görüntüleme
17
  • Soru
Samsunun Yemek kültürü,samsun yemekleri,samsunun yemek tarifleri,samsunun yöresel yemekleri Samsun'un yemeklerinde mısır lahana ve kuru fasulye ağırlık kazanmaktadır. Etli pirinçli ve hamurlu yiyecekler yaygındır. Kaz tavuk ördek gibi kümes hayvanları geleneksel beslenmede önemli bir yer tutar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
Üst Alt