Son konular

Marmara İlköğretim Okulu Bilgileri Bandırma Balıkesir

SoruCevap

Yeni Üye
Tepkime
56
Coin
256,936
Balıkesir'deki İlköğretim Okulları Hakkında - Balıkesir Bandırma'daki İlköğretim Okulları Erişim Bilgileri - Marmara İlköğretim Okulu Tanıtımı - Marmara İlköğretim Okulu Resimleri - Marmara İlköğretim Okulu Hakkında

Okulun Yeri: Okulumuz Bandırma İlçesinin Sunullah Mahallesinin Bağlar sokağı mevkiinde , iki demiryolu geçiti arasında, demir yoluna tahminen 50 m. mesafede üs geçidin yanında yer almaktadır.Balıkesir il merkezine 50 km’dir

Okulun Yapılış Tarihi: Okulumuz 1967-1968 yılında devlet tarafından 5 dershane, 1 öğretmenler odası, 1 müdür odası, 1 mutfak şeklinde tek kat üzerine yapılmıştır.
Okulumuza MARMARA adının verilmesinde güzel Bandırma’mızın Marmara Bölgesinde ve Marmara Denizi kenarında yer almasından esinlenerek bu adı konulmuştur.

Okulun Eğitim ve Öğretime Açılması: Okulun yapımına 1967 yılı yaz mevsiminde başlanmış, 1968 yılının ikinci ayında bitirilmiştir.
Okul 05 Şubat 1968 tarihinde törenle Eğitim ve Öğretime resmen açılmıştır.
Çift öğretimi 1969 yılı sonuna kadar devam etmiştir.
Okulumuzun Eğitim ve Öğretime açılış töreninde bir konuşma yapan zamanın Balıkesir valisi sayın “Fahrettin AKKUTLU” bu güzel ilçede tesis edilen okula ikinci katı ilave etmeye söz vererek 1969 yılının yaz mevsiminde okulun ikinci kat ilavesine hemen başlanmış, 1969 yılının son aylarında okula 10 derslik eklenerek ikili eğitimden normal eğitime geçilmiştir
Okulun yeri bir yaylayı kapladığından okul Bandırma şehrine dört yönüyle hakim durumdadır.Dersaneler öğrencilere ferah bir ortam hazırlamakta, deniz manzarası temiz hava öğrencilerin zekalarını dinlendirmektedir.
1968 yılının sonbahar’ında okulumuz bahçesine 9.5 metre derinliğinde bir kuyu açılmış, dikilen çam ağaçları, ………… ve çevre likstürümleri buradan sulanarak bakımları yapılmıştır.
Açılan kuyu bol miktarda su içerdiğinden okulda temizlik amaçlı da kullanılmıştır.
Ayrıca okulun etrafına 1969-1970 yılında ihata duvarı çekilmiş, giriş ve çıkışlar kontrol altına alınmıştır.

Okulda Eğitim Öğretim: Okulumuz bugüne kadar bazen ikili bazen de tekli öğretim yaparak günümüze kadar gelmiştir. Eğitimdeki temel hedefi öğrencileri hayatta kullanabileceği gerekli bilgilerle donatmaktır.Amaç öğrencilerin vatanını ve milletini seven Atatürk ilke ve inkilaplarına bağlı birer birey olarak yetiştirilmesini sağlamaktır.
1971 yılında il merkezinden temin edilen 16mm’lik sinema makinesi ile eğitici filmler öğrenci ve velilere gösterilmiş velilerimizin eğitimine de dikkat çekilmiştir.
Zaman içerisinde okulumuz bünyesinde bir kütüphane açılmış, sınıf kitaplıkları oluşturulmuştur.
Teknolojinin hızla gelişmesi sonucu sınıflarımıza görsel eğitimin sağlanması için DATA SHOW’lar kurulmuş, izlemeleri için perdeler yerleştirilmiş derslere CD ve kasetlerden destek alınmıştır. Her sınıfın internete açık bilgisayarları işler halde olup ayrıca Bilgi Teknoloji Sınıfı da oluşturulmuştur.
Ayrıca okulumuzda folklor çalışmaları yöresel oyunlara temsil edilmiş, ekiplerimiz birçok başarı ödülleri almıştır.
1987-1988 öğretim yılında okul müdürümüz olan Burhanettin KAHYAOĞLU , okulumuza alınan ödüllerle ilgili bir köşe hazırlamıştır.
1981-1982 yıllarında okulumuza kalorifer tesisatı konularak ısınma sorunumuz daha çağdaş bir hale getirilmiştir.
21.01.1982 yılında Mimar Mühendis Vecdi EREN tarafından projesi hazırlanarak okulumuza şirin bir Atatürk Büstü Ve Köşesi kazandırılmıştır.
1985-1986 okul müdürlüğü görevini yapan sayın Mesut ERCAN’ın gayretli çalışmaları nedeniyle okulumuzda büyük eksikliği hissedilen bir spor salonu ile 3 ek derslik kazandırmıştır.
Daha sonra 23 Eylül 1987 tarihinde okulumuza Burhanettin KAHYAOĞLU müdür olarak atanmıştır. Burhanettin KAHYAOĞLU 2005 yılında emekli olduktan sonra yerine Ticaret Borsası Müdürü Osman ŞENSOY okulumuzda 1,5 yıl müdürlük yapmıştır.
Vekalet olarak görev yapan aynı okulun Müdür Yardımcısı Zeki UZUN’dan sonra 2008 yılının Aralık ayında Yüzüncü Yıl İlköğretim Okulu’ndan okulumuz müdürlüğüne atanan Kazım PINAR halen müdürlüğüne devam etmektedir.

Okulumuzun ikili eğitim vermektedir. Okulumuz İlçe Milli Eğitim müdürlüğü ile olumlu ilişkiler içindedir. Okulumuz ile ilgili her türlü destek çevre esnafı ve hayırsever kişilerden alınabilmektedir. Öğretmen kadromuz okula ve çevreye uyum sağlamış tecrübeli bir kadrodan oluşmaktadır.
Okulumuz bakanlığın sağladığı destek hizmetlerinden yeteri kadar yararlanmaktadır. Okulumuz öğretmenleri arasında mesleki ve kişisel dayanışma hemen göze çarpmaktadır. Öğretmenlerin eğitim öğretim faaliyetleri başarılı bir şekilde devam etmektedir. Okulumuzda şubeler arası sportif faaliyetler yapılmaktadır. Öğretmenlerimizin 0’ü bilgisayar kullanabilmektedir. Okulumuzdaki bazı öğretmenler TKY seminerlerine katılmış, planlı, görevini başarıyla yapmaya çalışan,
okula değer veren, okulda geçirdikleri zamandan mutlu olan insanlardır.
Okulumuzun sosyo-ekonomik profili orta grupta sayılır. Veli profilimiz memur,işçi, serbest meslek sahibi gibi heterojen bir yapıya sahiptir. Öğrencilerin giyim ve kırtasiye gibi sorunları yok denecek kadar azdır. Velilerin veli toplantılarına katılma oranı P’dir.
Okulumuzda kurulan öğrenci kulüpleri sosyal etkinlikler yönetmeliğine göre çalışmaktadır.
Okulumuz öğrencilerinden her yıl ortalama 25 öğrenci Anadolu Lisesi, Anadolu Öğretmen Lisesi, Fen Lisesi türündeki okullara yerleşmektedir. Amacımız bu sayıyı bu yıl artırmaktır. 5 yıl süre zarfında is bu oranı P’ye çıkarmaktır.
Marmara İlköğretim Okulu Balıkesir Bandırma İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı bir okuldur. Okulun web sitesinden veya aşağıda verilen telefon numarasından; Marmara İlköğretim Okulu öğretmenleri, idari personel, okulun imkanları, Marmara İlköğretim Okulu resimleri (fotoğrafları), okuldaki öğretmen sayısı, öğrenci sayısı, Marmara İlköğretim Okulu öğrencilerinin futbol, basketbol, voleybol v.s. spor dallarındaki başarıları, Marmara İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından yapılan tiyatro, müzik ve resim gibi kültürel faaliyetler ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz.

Bağlı olduğu kurum: Milli Eğitim Bakanlığı

Adı: MARMARA İLKÖĞRETİM OKULU

Adresi: Sunullah Mah. Bağlar Sok. No:5

Telefon Numarası: 2667183323

Faks Numarası: 2667153330

E-mail Adresi: [email protected]

Web Adresi: BALIKESİR - BANDIRMA - Marmara İlköğretim Okulu

Kaynak : webrehberi.biz -

Okulunuz Hakkında Bilgi Ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz.

Üst Alt