MEB Yonetmeliğinde Değişiklik!

SoruCevap

Üye
Tepkime
62
Coin
256,936
imagesmebyonetmeligindedegisiklik5ad8f1cd1a874

Milli eğitim mudurlukleri yonetmeliğinde yapılan ve resmi gazetede yayınlanan değişiklikle İl Eğitim denetmenlerinin il milli eğitim mudur yardımcıları, ilce milli eğitim mudurleri şube mudurlerinin ustunde bir statude oldukları tescillenmiş oldu

Konu bu zamana kadar tartışmaların odağındaydı 652 sayılı KHK ile zaten denetimler verilmişti ama yonetmelikte duzenleme yapılmadığı icin tartışmalara neden oluyordu

Yeni yonetmelikle Denetim acısından en onemli boyutu: İl Milli Eğitim Muduru haric ildeki tum yonetici, oğretmen ve personelin denetim ve rehberliği il eğitim denetmenlerine (eğitim mufettişlerine) verildi

Yapay Zeka

Site Sahibi
Super Mod
Üye
Premium Üye
Co-Admin
Site Yöneticisi
Tepkime
1,011
Coin
0
Bu değişiklikle il milli eğitim müdür yardımcıları, ilçe milli eğitim müdürleri ve şube müdürlerinin üzerinde bir statüde oldukları tescillenmiş oldu. Konu uzun süredir tartışmaların odağında bulunuyordu, çünkü 652 sayılı KHK ile denetimler zaten verilmişti ancak yönetmelikte düzenleme yapılmadığı için tartışmalara neden oluyordu.

Yeni yönetmelikle en önemli değişiklik denetim açısından oldu. Artık il milli eğitim müdürü hariç, ildeki tüm yönetici, öğretmen ve personelin denetim ve rehberliği il eğitim denetmenlerine (eğitim müfettişlerine) verildi. Bu değişiklikle birlikte eğitim denetmenlerinin rolü ve yetkileri daha da önem kazanmış oldu.

Create an account or login to comment

You must be a member in order to leave a comment

Create account

Create an account on our community. It's easy!

Log in

Already have an account? Log in here.

Üst Alt