Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu Bilgileri Emet Kütahya

SoruCevap

Üye
Tepkime
62
Coin
256,936
Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu Bilgileri Emet Kütahya

Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu Hakkında Bilmek İstedikleriniz :

Okulumuzun bulunduğu mahallenin eski adı Tavşanalanı Mevkii,yeni adı ise ‘Esentepe Mahallesi’dir.

Yeni yerleşim alanı olan bu mahallede 1987 yılına kadar okul olmadığından, öğrenciler 2 km uzaklıktaki Merkez 3 Eylül İlköğretim Okulu’na gidiyorlardı.Özellikle kış mevsimindeki okula geliş ve gidişler, öğrencilerin hem sağlıklarını hem de başarılarını olumsuz etkilemekte idi.Servis aracı olmadığı için yaya olarak gelip giden öğrencilerden 2 tanesi trafik kazası sonucu hayatını kaybetmesi neticesinde dönemin ilçe Kaymakamı Halis ARSLAN ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhsin ERENSOY’un girişimleriyle mahalleye bir okul yapılması kararlaştırıldı.

İlçemizin ileri gelenlerinden Ali Rıza AKKUŞAK’ın okul yapımı için arsasını Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağışlaması ile 1985 yılında okul yapımına başlandı.

İnşaatı kısa sürede tamamlanan okul 06.04.1987 tarihinde dönemin Kütahya Valisi Kemal ESENSOY tarafından açılarak bu tarihte eğitim ve öğretime başladı.

1986 yılı Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un ölümünün 50.yılı olması nedeniyle, her ilde bu öğretim yılında açılacak bir okula adının verilmesi esasına dayanılarak, Valiliğin teklifi ile Bakanlığın onayı ile Okulumuz adı ’MEHMET AKİF ERSOY İLKOKULU’ olmuştur.

1987 yılında 4 Öğretmen,2 Hizmetli ve 63 öğrenci ile eğitime başlayan okulumuz 1982-1983 yılında itibaren ‘Taşımalı Merkez Okul’ seçilmesiyle birlikte taşımalı öğrenci ağırlıklı olarak eğitim ve öğretime devam etmektedir.

1999-2000 Öğretim yılı başından itibaren ‘İlköğretim Okulu’ olan okulumuz 9 Dersliği,2 İdare Odası,1 Öğretmenler Odası,1 Araç ve Arşiv Odası,1 Çok Amaçlı Salonu,1 Bilgisayar laboratuarı,1 Fen Laboratuarı ile Eğitim ve Öğretim hizmetini sunmaya devam etmektedir.

MEHMET AKİF ERSOY İLKÖĞRETİM OKULU’NUN MİSYONU

Atatürk ilke inkılaplarına bağlı,demokrasiye ve insan haklarına inanan,Milli değerlere saygılı,katılımcı ve üretken,Vatana ve Millete yararlı bireyler yetiştirmek için; en verimli şekilde ve Yönetmelikler Çerçevesinde Eğitim ve Öğretim Faaliyetini gerçekleştirmek.

MİSYON HAZIRLANIRKEN DİKKAT EDİLEN HUSUSLAR

Milli değerlere uygun,kendisine ve topluma yararlı bireyler yetiştirmek.
Kurum olarak bu misyonu gerçekleştirebilmek için okulu yapılandırmak.
Okulumuzun içinde bulunduğu mahallemizin ve taşımalı olarak gelen köylerimizin eğitimle ilgili tüm ihtiyaçlarına cevap verebilmek.
Kendi yeteneklerini keşfedebilen,düşünebilen ve düşündüğünü özgürce söyleyebilen,yaratıcı bireyler yetiştirmek.

MEHMET AKİF ERSOY İLKÖĞRETİM OKULU’NUN VİZYONU

Eğitimle ilgili tüm bireyler arasında sağlam bir köprü oluşturarak; fiziki ortamı ve eğitim kalitesiyle çevrede örnek gösterilecek;kişilikli,dürüst,insan hak ve hürriyetlerine saygılı,demokratik bireyler yetiştirecek,fikir ve etkinliklerini süreli yayınlarla geniş kitlelere duyuracak,ekonomik ve sosyal farklılıklardan kaynaklanan sorunları yine kendi iç bünyesinde çözmeyi başarabilen,topluma yararlı kampanyalar düzenleyen,tüm personelinin içinde bulunmaktan zevk aldığı halkasını her yıl, planlı şekilde genişletmiş, bir üst eğitim kurumuna ve daha da önemlisi mükemmel toplum olma yolunda tüm insanlığa temel taşları yetiştiren bir eğitim kurumu olmaktır.
VİZYON HAZIRLANIRKEN DİKKAT EDİLEN HUSUSLAR

İdareci-Öğretmen-Öğrenci-Veli ilişkilerini sevgi,saygı ve hoşgörü anlayışıyla sistemleştirmiş,verimli ve üretken bir eğitim kurumu olmak.

Özgür,yaratıcı,kişilikli,katılımcı bireyler yetiştirmek,düşünen ve düşündüğünü söylemekten çekinmeyen bir topluma katkıda bulunmak.
Çevresiyle ve fiziksel ortamıyla örnek olabilmek.
Mezunlarını en çok tercih edilen bir üst eğitim kurumlarına gönderebilen ve mezun olan öğrencileriyle bağını koparmayan bir okul olabilmek.
Fikir ve etkinliklerini yazılı ve görsel basınla topluma duyurabilen, toplum ile barışık bir okul olabilmek.

Öğrenciler arasındaki ekonomik ve sosyal farklılıklardan oluşan sorunları yine öğrenciler arasında dayanışma ve yardımlaşma duygusu içinde çözebilen bir okul olabilmek.
Kaliteli eğitim yanında öğrencilerin boş zamanlarını yararlı işlerle değerlendirmelerini sağlamak amacıyla kampanya ve etkinlikler düzenleyen bir okul olabilmek.

Mevcut imkanlarla yetinmeyen,imkanlarını sürekli planlayarak ileriye doğru emin ve kararlı adımlarla yatırımlar yapabilen okul olabilmek.

OKULUMUZUN BAŞARILARI:

1- 1996 yılı 29 Ekim Koşusu İlçe 3.lüğü (Halil KARTAL)
2- 1997 yılı 29 Ekim Koşusu İlçe 2.liği (Halil KARTAL)
3- 1999 yılı Kütüphaneler Haftası Komp.Yarışması İlçe 2.liği(İlyas PİŞKİN)
4- 2001 yılı Yıldızlar Masa Tenisi takımı ilçe 1.liği.
5- 2001 yılı A.D.D.satranç Turnuvası İlçe 3.lüğü.
6- 2002 yılı Vergi Haftası şiir Yarışması İl 1.liği (Münevver ALTIN)
7- 2002 yılı Yıldızlar Halkoyunları İlçe 1.liği.

Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu Bilgileri ve iletişim Adresleri :

Okulun Bağlı Bulunduğu İlçe: Emet
Okulun Telefonu: (274) 461 3559
Okulun Faksı:
Okulun Adresi:
Okulun Web Adresi:
Lütfen, Giriş yap Veya Kayıt ol URL içeriğini görüntülemek için!

Okulun E-Posta Adresi:
Okulun Müdürü:
Okulun Ulaşım Bilgileri:
Metropol İçi / Dışı :
Ulaşım Durumu : Karayolu
Lojman Durumu: Yok
Bölgedeki Kiralık Konut Durumu : Sıkıntı Yok

Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu Resimleri :

Kaynak : webrehberi.biz - okulweb.meb.gov.tr -
Lütfen, Giriş yap Veya Kayıt ol URL içeriğini görüntülemek için!

Okul Hakkında Daha Fazla Bilgi İçin Tıklayınız

Create an account or login to comment

You must be a member in order to leave a comment

Create account

Create an account on our community. It's easy!

Log in

Already have an account? Log in here.

Üst Alt