Mehmet Sayım Tekelioğlu Kimdir - Mehmet Sayım Tekelioğlu Biyografisi

SoruCevap

Yeni Üye
Tepkime
52
Coin
256,936
Mehmet Sayım Tekelioğlu Biyografisi
Mehmet Sayım Tekelioğlu Özgeçmişi
Mehmet Sayım Tekelioğlu Hakkında Bilgi
Mehmet Sayım Tekelioğlu'nun Hayatı

Mehmet Sayım Tekelioğlu (1950 - )
(AK Parti İzmir Milletvekili)

1950 Kayseri doğumlu.1969’da İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Fakültesi Uçak Bölümüne girdi.1977’de Ege Üniversitesinden Makine Yüksek Mühendisliği derecesini aldı. Aynı yıl, aynı yerde asistan oldu.

Vatani hizmetini Nisan 1982-Temmuz 1983 arasında Eskişehir Hava İkmal Bakım Merkezi, Araştırma- Geliştirme Müdürlüğü’nde Mühendis olarak tamamladı.1985’de Dokuz Eylül Üniversitesi’nde Doktor Mühendis derecesini aldı.

1986 yılında Makine Mühendisliği Bölümü’nde öğretim görevlisi oldu.1987 yılında doçent unvanını aldı.1990 yılında İngiltere’de Sout Hampton Üniversitesinde misafir öğretim üyesi – araştırmacı olarak çalışmalar yaptı.1993 yılında Celal Bayar Üniversitesi’ne profesör olarak atandı. Aynı yerde dekan yardımcısı olarak çalıştı.1994’de Sakarya Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi dekanlığına getirildi.1997’de Celal Bayar Üniversitesi’ndeki görevine tekrar döndü.AK Parti’yi kuran ilk kadroda görev aldı. MKYK üyeliği yaptı. Başta İzmir olmak üzere birçok il ve ilçede teşkilatlanma, eğitim, denetim ve tanıtım çalışmalarına katıldı.

Halen Meclis’i temsilen Avrupa Konseyi Parlamenterler Asamblesi üyeliğini sürdüren Tekelioğlu, İngilizce bilmekte olup evli ve üç çocuk babasıdır.

Similar threads

• Soru
Mehmet Sayım Tekelioğlu Biyografisi Mehmet Sayım Tekelioğlu Özgeçmişi Mehmet Sayım Tekelioğlu Hakkında Bilgi Mehmet Sayım Tekelioğlu'nun Hayatı Mehmet Sayım Tekelioğlu (1950 - ) (AK Parti İzmir Milletvekili) 1950 Kayseri doğumlu.1969’da İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Fakültesi Uçak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Mehmet Zafer Çağlayan Hakkında Bilgi, Mehmet Zafer Çağlayan Kimdir, Mehmet Zafer Çağlayan BiyografisiMehmet Zafer Çağlayan 1957 yılında Muş’ta doğan Zafer ÇAĞLAYAN, Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, Makine Mühendisliği bölümünden 1980 yılında mezun oldu. Aynı yıl iş hayatına başladı ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Mehmet Yüksel Biyografisi Mehmet Yüksel Özgeçmişi Mehmet Yüksel hakkında bilgi Mehmet Yüksel Hayatı Mehmet Yüksel (1955 - .... ) Mehmet Yüksel, 25 Ocak 1955'te Denizli Babadağ'da doğdu. Babasının adı Mustafa, annesinin adı Melahat'tır. İş Adamı; Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Mehmet Bakır Kimdir - Mehmet Bakır Resimleri - Mehmet Bakır Biyografisi - Mehmet Bakır Hakkında Prof.Dr.Mehmet Bakır, (d. 1957 Eynir, Arapgir, Malatya, Türkiye), Türk hekim ve akademisyen. 1975 yılında Hacettepe Üniversitesi bünyesinde eğitim veren Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesinde...
Cevaplar
0
Görüntüleme
19
  • Soru
Mehmet Volkan Canalioğlu Biyografisi Mehmet Volkan Özgeçmişi Mehmet Volkan Canalioğlu'nun Hayatı (Trabzon 1950 - ) (Öğretmen - Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürü - Trabzon Belediye Başkanı) Mehmet Volkan Canalioğlu, 1 Mayıs 1950’de Trabzon’da doğdu.Trabzon Lisesi’ni 1968’de, Fatih Eğitim...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
Üst Alt