Mekkenin Fethi Hakkında Bilgi

SoruCevap

Yeni Üye
Tepkime
57
Coin
256,936
Mekkenin Fethi Hakkında Veri
Mekke ’nin Fethi,11 Ocak 630 ’da olmuşturHicri 20 Ramazan 8 Müslümanların, Kureyşlilerin elindeki Mekke ’yi fethi olayı

Mekke ’nin Fethi sayıca az olan birincil Müslümanların müşriklere karşı imanlarını gözetmek ve yaymak maksadıyla hicret ettikleri Mekke ’yi, on yıl daha sonra kuvvetli ve topluluk bir ordu halinde geri dönüp fethetmeleri Hicretin altıncı yılında Peygamber efendimizle Hudeybiye Antlaşmasını yapan Mekkeli müşrikler, iki sene sonra bu antlaşmayı bozdular Sulhun devamı için Müslümanlara yapılan yeni tekliflere de uymadılar

Bir süre önce Müslümanlarla Mekkeli Kureyşliler aralarında Hudeybiye Antlaşması yapılmıştı Mekkeli Kureyşlilerin müttefiki olan Beni Bekir kabilesi bu antlaşmaya tutarsız biçimde, Müslümanlar ’ın himayesindeki Huzaa kabilesine saldırdıİslam peygamberi Muhammed Mekke ’ye haber göndererek, öldürülenlerin kan bedellerinin ödenmesini ya da Beni Bekir kabilesiyle olan ittifakın sonlandırılmasını, huysuz halde Hudeybiye Antlaşması ’nın bozulmuş sayılacağını ve savaşa zoraki kalacaklarını bildirdi

Fetih ardından İslam peygamberi Muhammed Kabe ’de ilk hutbesini verdi Mekkelilerin şüphelerini de tamir etmek adına hutbesinde şu sözlere de yer verdi:Benim halimle sizin haliniz, Yusuf ’un kardeşlerine dediğinin tıpkısı olacaktır Yusuf ’un kardeşlerine dediği gibi ben de diyorum: Size bugün hiçbir başa kakma ve kınama yokAllah, sizi bağışlasınO, acınacak şey edenlerin en merhametlisidir Yusuf Suresi 92 Gidiniz; sizler serbestsiniz *

Üst Alt