Son konular

Melek Kavramı ve Meleklere İman

SoruCevap

Yeni Üye
Çözümler
1
Tepkime
57
Yaş
36
Coin
256,936
İslam dinindeMelek Kavramı ve Meleklere İman konusunda İlmihal derecesinde özet bir konu. Bu konu size bir giriş sunacaktır. Bu konuyu anladıktan sonra İhmihal bölümünde Melekler ile alakalı başka başlıklara da baş vurmanız sizin için faydalı olacaktır.

Genel itibari ile “Haberci, elçi, güç ve kuvvet” manalarına gelen melek, Allah’ın emriyle çeşitli görevleri yerine getiren, gözle görülmeyen nurani ruhani varlıktır.Kur’anı Kerimde meleklere imanın farz olduğunu bildiren çok ayet vardır:“Peygamber Rabbi tarafından kendisine indirilene iman etti, müminler de. Her biri Allah’a, meleklerine, kitaplarına, peygamberlerine iman ettiler…” (el-Bakara 2/285).

“…Asıl iyilik Allah’a, ahiret gününe, meleklere, kitaplara ve peygamberlere iman edenlerin iyi amelidir…” (el-Bakara 2/177). Meleklere inanmayan kimse, bu ayetlerin hükmünü inkar ettiği için kafir olur.Cenab-ı Hak, Kur’an’da meleklere düşman olan kimseleri kafir diye nitelemiş böyle kimselerin Allah düşmanı olduğunu vurgulamıştır. Ayeti kerime şöyledir: “Her kim Allah’a, meleklerine, peygamberlerine, Cebrail’e ve Mikail’e düşman olursa bilsin ki, Allah da inkâr edenlerin düşmanıdır..”(el-Bakara 2/98).

Meleklere inanmamak, vahyi, peygamberi, peygamberin getirdiği kitabı ve tebliğ ettiği dini de inkar etmek manasına gelmektedir. Çünkü dini hükümler, peygamberlere melek vasıtasıyla indirilmiştir.
 
Üst Alt