Son konular

Meme Büyütme

Konuyu Yükselt

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
1
Çözümler
1
Tepkime
41
Puanları
318
Yaş
35
Coin
256,935
Güzel meme, estetik olarak en iyi, güzel gövde ve güzel vücutta fark edilir. Estetik güzel meme kavramı kültürlerin güzellik anlayışına göre de farklılık gösterir.
Kadında memenin güzelliği şu şekilde kategorize edilebilir:
Normal fakat estetik olmayan memeler
Normal ve estetik memeler
Estetik olarak mükemmel memeler
Anormal memeler
Normal bir meme, 300-500 ml hacime sahip, 2. ve 7. kaburgalar arasında yerleşmiş, memenin kuyruğu yukarıda koltuk altına doğru uzanmalı, meme başı 4. kaburgalar arası mesafede yerleşmiş olmalıdır.
Estetik bir meme, normal boyutlarda ve dolgunlukta, konik veya damla şeklinde olup, meme başı memenin ileriye doğru en çıkıntılı kısmını oluşturmalı, sarkma olmamalıdır.
Estetik olarak mükemmel meme ise ölçüler, pozisyon ve projeksiyon ile mükemmel bir harmoni içerisinde, mükemmel vücuda oturmuş fit görünümlü memelerdir. (‘’Top model’’ duruşu.)
Kadınlar yaşamları boyunca geçirdikleri 5 period( Gelişim dönemi, genç kadınlık, erişkin kadınlık, 40 yaş üstü erişkin kadınlık ve yaşlılık dönemi)esnasında memelerindeki değişimi de gözlerler. Memede sonradan oluşan sarkma ve küçülmeler daha çok 40 yaş üstünde ortaya çıkmaya başlar.

Meme büyütmede günümüzde en çok kullanılan yöntem,silikon protez ile büyütmedir. Bir dönem silikon protezlere yönelik ciddi suçlamalar olmuş, ancak tüm dünyada yapılan yoğun araştırmalar sonucu bu protezler temize çıkmıştır. Son derece güvenle uygulanabilirler. Gebelikte ve emzirme dönemlerinde hiçbir zararı olmadığı da kanıtlanmıştır. Özellikle son yıllarda piyasaya sürülen yüksek teknolojili hafızalı silikon meme protezleri sayesinde, eski protezlerde oluşabilen sıvı silikon sızıntısı artık görülmemektedir. Eskiden meme protezlerinin ömrü için 15 yıllık bir süre paha biçilirken, artık bir sorun çıkmaması halinde hasta protezini ömür boyu kullanabilmektedir. Bu protezlerin yuvarlak ve anatomik şekilli, düz veya pürtüklü yüzeyli olanları mevcuttur.

Meme protezleri, meme altından, meme başından veya koltuk altından yapılan 3-4 cm.lik kesiler ile yerleştirilebilir. Bu teknikler arasında benim kişisel tercihim, hastanın meme başı uygun büyüklükte ise meme başının alt kısmından yapılan yarım ay şeklindeki kesi ile protezin konmasıdır. Çünkü meme altı kesisi iyileşse de meme başına göre daha çok iz bırakır. Koltuk altı kesisi ise, memenin lenfatik drenajının bozulmasına sebep olduğu için tercih edilmez. Meme protezleri; meme dokusu altına, göğüs kası zarının altına veya göğüs kası altına konabilir. Hangi plana, hangi büyüklükte ve hangi tip protezin konacağına hastanın muayenesine göre karar verilir. Hastaya göre doğru protez seçimi yapmak ve iyi planlamak ameliyat sonucunu direkt etkileyen en önemli faktördür. Genel olarak, memede her 200 ml.’lik artış bir beden büyüme sağlar.

Meme protezi ameliyatından önce, ameliyat talebinin hastanın kendi kararı olduğundan emin olmak gereklidir. Çünkü bazen eşinin veya erkek arkadaşının talebi ile bu ameliyata aday olanlar ameliyattan sonra çok mutsuz olabilmektedirler.
Kronik sigara içicilerinde ameliyattan sonra ameliyatın sonucunu olumsuz etkileyen durumlarla karşılaşılabilmektedir. Bu nedenle sigaranın bırakılması önemlidir.
Emziren hastalarda, emzirme süreci tamamlandıktan sonra en az 3-6 ay geçmesi beklendikten sonra meme protezi ameliyatı yapılmalıdır.

Ameliyattan sonra karşılaşılabilecek istenmeyen durumlar:

Protez etrafındaki kapsülde çeşitli derecelerde sertleşme;
Bu oran eski protez ameliyatlarında fazla olmakla beraber, yüksek teknoloji ile üretilen koheziv jel protezlerin kullanımı ve ameliyat tekniğinde titizlik ile % 0.5’e düşmüştür.

Kesi yerinin kabarık iyileşmesi; Bu durum hastanın yara iyileşmesinde sorun var ise görülür. Eğer kişide, vücutta kesilen bölge kabarık iyileşiyorsa, memede de bu şekilde iyileşmesi muhtemeldir. Bu durumun önceden bilinmesi halinde alınacak çeşitli önlemler ve ameliyat sonrası cilt tedavileri ile yara izinin kabarması engellenebilmektedir.Yara iyileşmesinde sorun olmayan hastalarda bile uygulanan cilt tedavileri ile iz neredeyse görünemeyecek kadar kaybolabilmektedir.

Enfeksiyon;Temiz ve titiz cerrahi teknik ile neredeyse hiç görmediğimiz bir komplikasyondur.
Protezin yer değiştirmesi veya dönmesi; Özellikle anatomik şekilli protezlerde bu tehlike mevcuttur. Uygun bandaj ve sütyen kullanımı, kol hareketlerinin ilk bir hafta kısıtlanması ile bu durum ile karşılaşılmaz.

Protezin sınırlarının dışarıdan bakıldığında fark edilmesi; Ameliyat planının iyi yapılması ve protezin doğru seviyeye konması ile bu komplikasyon görülmez.
Serum fizyolojikli protezlerde sızıntı sebebiyle protez hacminde azalma; Serum fizyolojik protezler artık neredeyse hiç kullanılmamaktadır. Kullanılsa bile yeni protezler son derece ileri teknoloji ile üretildiği için sızıntı riski yok denecek kadar azdır.

Meme içinde kan toplanması;Ameliyat sırasında ağzı açılan tüm damarların tutulması ve ameliyat öncesi kan sulandırıcı ilaçların kesilmesi ile bu komplikasyondan da korunmuş oluruz.

Meme içinde sıvı toplanması; Pratikte neredeyse hiç görmediğimiz bu komplikasyon, kitabi olarak %0.5 oranda görülür.

Meme başı duyusunda değişiklik; Ameliyat sırasında meme başının duyusunu sağlayan sinirin bulunduğu yerde sınırlı kesi yapılması ile bu komplikasyon görülmez veya çok nadir görülür.

Meme büyütmede kullanılan ikici teknik ise yağ dokusu enjeksiyonu ile meme büyütmedir. Bu tekniğin uygulanmasına karşı çıkan bir grup halen vardır. Bunun da sebebi, memeye konulan yağ dokusunun memenin bazı bölgelerinde mikro kireçlenme odaklarına yol açarak, mamografik incelemelerde meme kanseri ile karışabilen bir görüntüye sebep olmasıdır. Aslında bu kireçlenme odakları meme kanserinde görülenden oldukça farklıdır, ancak henüz yağ enjeksiyonu çok yaygın bir teknik olmadığından radyologlar tarafından hala karıştırılabilmekte ve hastaya gereksiz biopsi vs.. gibi işlemlerin uygulanmasına sebep olabilmektedir.

Tüm bunlar anlatıldıktan sonra hasta hala yağ dokusu enjeksiyonu ile meme büyütme isterse onayı alınarak işlem yapılabilir.

Yağ dokusu ile meme büyütme ameliyatı ancak küçük memeli olup, memede sarkma olmayan, sadece bir beden büyümesini isteyen ve vücudunda yeterince yağ olan kadınlarda uygulanabilmektedir. Her bir memede bir beden büyüme için en az 300 cc yağ dokusu gerekmektedir ve bu enjeksiyonun 3-6 ay sonra tekrarlanması gerekebilir.
 

Similar threads

  • Soru
Günümüzde göğüs büyütme işlemi en çok uygulanan estetik operasyonlardan biridir. Meme hacminin artırılması için birkaç yöntem tanımlanmıştır. Bunlar arasında protez ile meme büyütme en sık kullanılan yöntemdir. Bunun dışında Yağ Enjeksiyonu (Kök hücre ve/ya PRP destekli olabilir) veya dolgu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
18
  • Soru
1-Estetik Meme Büyütme nedir? Az gelişmiş veya küçük göğüslerin normale veya daha alımlı hale getirilmesi için uygulanan ve genelde silikon protez ile yapılan işlemdir. Silikon protezler, dışı zar şeklinde hafif sert, içi Jel kıvamında silikon veya tuzlu su ile doldurulmuş yapıya sahiptir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
  • Soru
1 - Silikon Protezler İle Meme Büyütme İlk meme protezleri 1963 yılında ABD’de kullanılmasıyla başlamıştır. Bu tarihten sonra da meme protezi kullanımı her yıl giderek artmıştır. Meme büyütme ameliyatlarında amaç, memeyi sadece büyütmek değil, şekillendirmektir. Konulacak protezin seçiminde...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Genellikle hastalar gelişimsel olarak memelerinin küçük olmasından, emzirme veya kilo kayıplarından sonra memelerinin hacim kaybetmesi sarkmasından yada memelerindeki asimetriden yakınarak estetik cerraha başvurur. Meme büyütme ameliyatı düşünen her hastanın başvuracağı hekim kesinlikle bir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Estetik Meme Büyütme Ameliyatı Memeler kadının beden görünümde fiziği tamamlayan yapılardır. Omuz genişliği, göğüs çevresi, bel ve kalça çevresi ölçümlerinde meme hacmi önemli bir yer tutar. Bu ölçümler içinde meme hacmi küçük olduğu zaman vücut hatları görünümü eksik kalır. Memeler, yapısal...
Cevaplar
0
Görüntüleme
24
Üst Alt