T
theking
Karamelize Soğan Dolması Tanımı İçin Materyaller
5 adet büyük uzunluk soğan
İçi için;
2 çay bardağı pirinç
1 çay bardağı bulgur
250 gram kıyma
1 yemek kaşığı dolusu biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tutam maydanoz
1 tutam nane
1 tutam dereotu
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı kuru reyhan
1 çay kaşığı sumak
1 çay bardağı zeytinyağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet soğan
5 diş sarımsak
1 çay kaşığı şeker
1 çay bardağı domates sos
Üzerine;
3-4 yemek kaşığı zeytinyağ
1, 5 su bardağı su(kontrollü ekleyin)
1 çay kaşığı tuz
Karamelize Soğan Dolması Tanımı Yapılışı
Pirinçleri yıkayın. Karıştırma kabına alın.
Üzerine bulguru, kıymayı, doğradıydınız yeşilliği, domates sosunu, robottan geçirdiğiniz soğan ve sarımsağı, baharatları, zeytinyağını, salçalarını, tuz ve şekeri ekleyip karıştırın.
Bu iç harcı tüm sarma ve dolmalarda kullanabilirsiniz.
Soğanları yarısına kadar kesip tuzlu suda 10-15 dakika haşlayalım.
Dağılacak kadar yumuşak olmasın dikkat edin.
Sağanları kat kat ayırın. İçine harçtan koyup kıvırın.
Tencerenin tabanına zeytinyağ döküp dolmaları dizin.
Hepsi bittikten sonra birazda üzerine zeytinyağ ve tuz döküp orta ateşte 5 dakika pişirin.
Daha sonra suyunu ekleyip kısık ateşte 30-40 dakika pişirin. Suyunu tam çekmeden sıcak fırına verin.
Üzeri de kızarsın. Dolmaları fırınlamanın verdiği lezzet farkını lütfen deneyin aykırı çevirip servis edin.
Not; kalan içle biber ve patatesleri de doldurup birebir biçimde pişirdim. En son fırınladım.
5 adet büyük uzunluk soğan
İçi için;
2 çay bardağı pirinç
1 çay bardağı bulgur
250 gram kıyma
1 yemek kaşığı dolusu biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tutam maydanoz
1 tutam nane
1 tutam dereotu
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı kuru reyhan
1 çay kaşığı sumak
1 çay bardağı zeytinyağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet soğan
5 diş sarımsak
1 çay kaşığı şeker
1 çay bardağı domates sos
Üzerine;
3-4 yemek kaşığı zeytinyağ
1, 5 su bardağı su(kontrollü ekleyin)
1 çay kaşığı tuz
Karamelize Soğan Dolması Tanımı Yapılışı
Pirinçleri yıkayın. Karıştırma kabına alın.
Üzerine bulguru, kıymayı, doğradıydınız yeşilliği, domates sosunu, robottan geçirdiğiniz soğan ve sarımsağı, baharatları, zeytinyağını, salçalarını, tuz ve şekeri ekleyip karıştırın.
Bu iç harcı tüm sarma ve dolmalarda kullanabilirsiniz.
Soğanları yarısına kadar kesip tuzlu suda 10-15 dakika haşlayalım.
Dağılacak kadar yumuşak olmasın dikkat edin.
Sağanları kat kat ayırın. İçine harçtan koyup kıvırın.
Tencerenin tabanına zeytinyağ döküp dolmaları dizin.
Hepsi bittikten sonra birazda üzerine zeytinyağ ve tuz döküp orta ateşte 5 dakika pişirin.
Daha sonra suyunu ekleyip kısık ateşte 30-40 dakika pişirin. Suyunu tam çekmeden sıcak fırına verin.
Üzeri de kızarsın. Dolmaları fırınlamanın verdiği lezzet farkını lütfen deneyin aykırı çevirip servis edin.
Not; kalan içle biber ve patatesleri de doldurup birebir biçimde pişirdim. En son fırınladım.