AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam etmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Mevsim Geçişlerinde Beyin Kanaması Riski Artırıyor

SoruCevap

Üye
Çözümler
1
Tepkime
63
Yaş
36
Coin
256,935
Mevsim Geçişleri Beyin Kanaması ilişkisi

Nöroşirurji profesörü Dr. Mustafa Bozbuğa, beyin damarı baloncuğu kanamalarının ilkbahar ve sonbahar gibi geçiş mevsimlerinde daha sık görüldüğünü söyledi.




Beyin kanamalarının büyük çoğunluğu, beyin damarı anevrizmalarının (baloncuk) yırtılıp kanamaları sonucunda ortaya çıkıyor. Anevrizmaların, çoğu hastada doğuştan gelen bir kusur üzerine çevresel veya sonradan oluşan faktörlerin eklenmesiyle ortaya çıktığı belirtiliyor.

Anevrizmaların genellikle tansiyondaki ani değişikliklerle yırtıldığına işaret eden Ümraniye Hisar Intercontinental Hospital Nöroşirurji Bölümünden Prof. Dr. Mustafa Bozbuğa, ''Beyin damarı baloncuğu kanamaları muhtemelen basınç değişikliklerinin daha belirgin olması nedeniyle ilkbahar ve sonbahar gibi geçiş mevsimlerinde daha sık görülmektedir'' diye konuştu.

Bozbuğa, bu tür kanama geçiren hastalarda seyir ve sonucu etkileyecek en önemli şeyin, hastalığın erken teşhis edilip, hastanın donanım ve ekip açısından yeterli, bu ameliyatların yapılabildiği merkeze acilen ulaştırılması olduğunu kaydetti. Kanamaların, ani ve çok şiddetli baş ağrısı, bulantı, kusma, bilinç bozukluğu gibi belirtileri olduğuna dikkati çeken Bozbuğa, bu durumun her yaşta görülebilmekle birlikte daha çok orta yaş grubunda ortaya çıktığını söyledi.

GECİKME, GERİ DÖNÜŞÜMSÜZ KAYIPLARA NEDEN OLUR Teşhis ve tedavide yapılan hata ya da gecikmelerin hastada geri dönüşümü mümkün olmayan ağır nörolojik fonksiyon kayıpları ya da hastanın kaybı ile sonuçlanabildiğini de belirten Bozbuğa, bu hastalarda geciktirilmeden, doğru ve eksiksiz yapılan tedavi ile çok iyi sonuçlar alınabildiğini ifade etti.

Alıntı
 

Create an account or login to comment

You must be a member in order to leave a comment

Create account

Create an account on our community. It's easy!

Log in

Already have an account? Log in here.

Üst Alt