Modoratör
Tanınmış Üye
Reputation:
Meyve suyu ile pasta jölesi nasıl yapılır?
2 su bardağı taze sıkılmış meyve suyunuzu hazırlayın. (Eğer hazır meyve suyu kullanmak isterseniz o şekilde de yapabilirsiniz ama şeker oranına dikkat etmeniz gerektiğini unutmamalısınız.) Ardından hazırladığınız 2 su bardağı meyve suyunu bir tencereye alın, içine 2 yemek kaşığı nişasta ilave edin.Evde meyve jölesi nasıl yapılır?
Evde meyve jölesi nasıl yapılır?Evde Jöle Yapımı Tarifi Nasıl Yapılır?
- İstenilen meyve blenderdan geçirilir.
- İki su bardağı meyveye bir litre su ilave edilir.
- İçine istenilen oranda şeker eklenir.
- 3 dolu yemek kaşığı nişasta da eklendikten sonra kaynatılıp istenilen kalıba dökülür.
Pasta için jöle nasıl yapılır?
Pasta için jöle nasıl yapılır?Hazırlanışı:
- Tarife göre ilave edilecekler: 500 ml (2,5 su bardağı) su 80 g (8 yemek kaşığı) şeker.
- Poşetin tamamını şeker ile tencerede karıştırın.
- Orta ateşte devamlı karıştırarak pişirin.
- Buzdolabında veya oda sıcaklığında istenilen sertliğe ulaştıktan sonra (yaklaşık 1-2 saat) servis yapın.
Doğal jöle nasıl yapılır?
HAZIRLANIŞI- Bir tavada su ve keten tohumunu karıştırıp orta ateşte tahta bir kaşıkla karıştırarak pişirin.
- Karışım kıvam alınca ocaktan indirin.
- Tahta kaşıkla jöleyi soğuyuncaya dek karıştırın.
- Karışımı tülbente döküp süzün.
- Süzülen jöleyi krem kutusuna boşaltın.
- Üzerine birkaç damla esansınızdan damlatın.
Jeli nasıl yapılır?
Jeli nasıl yapılır?Hazırlanışı:
- 250 ml (2,5 çay bardağı) kaynamış suyu bir karıştırma kabına boşaltın.
- Eridikten sonra 250 ml (2,5 çay bardağı) soğuk su ilave edin ve 10 saniye daha karıştırın.
- Buzdolabında istenen sertliğe ulaştıktan sonra (yaklaşık 3-4 saat) soğuk servis yapın.
El yapımı jöle nasıl yapılır?
El yapımı jöle nasıl yapılır?Evde Jöle Yapımı Yapılışı: İstenilen meyve blenderden geçirilir. İki su bardağı meyveye bir litre su ilave edilir. İçine istenilen oranda şeker eklenir. 3 dolu yemek kaşığı nişasta da eklendikten sonra kaynatılıp istenilen kalıba dökülür.
Jöleli pasta nasıl yapılır?
Jöleli Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?- Bir tencereye süt, un, buğday nişastası ve şeker alınır.
- Daha sonra orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırılır.
- Tere yağ isteğe bağlı olarak koyulur.
- Pastanın yapılacağı tepsi ıslatılır.
- Tepsiye bir kat petibör bisküvi dizilir.