Mide Dostu Besinler - Hangi Besin Neye İyi Geliyor ?

SoruCevap

Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
0
Çözümler
1
Tepkime
65
Time online
0
Puanları
318
Yaş
36
Coin
256,935
Mide Dostu Besinler - Hangi Besin Neye İyi Geliyor ?


Mide Dostu 11 Besin

Lahana
Lahan ayı çiğ olarak yemeyi tercih edin. ince şeritler halinde doğrayıp salata yapın. meyve presinde lahananın suyunu sıkıp aynı miktarda elma suyu ile karıştırın ve için.

Lahana, ülser ve gastrit ilacı olarak biliniyor. Dörtte bir lahanayı yıkayıp kalın şeritler halinde doğrayın. 1 kerevizi soyup doğrayın. 1 havucu temizleyip dilimleyin. Lahana, kereviz ve havucu katı meyve presinde sıkıp sabah akşam suyunu için.

Patates
Çiğ Patates suyu mide yanmasının doğal ilacıdır. Patatesi soyup katı meyve presinde suyunu sıkın. su, havuç suyu ya da kereviz suyu ile karıştırıp için.


Elma Sirkesi
Salatalarda ya da mezelerde elma sirkesi kullanın.

maden Suyu
Mide asidinin büyük bir bölümünü etkisiz hale getiriyor.

Ispanak
Ispanağı buharda pişirin ya da haşlayarak tüketin. Taze yapraklarını salata olarak yiyin.

Zeytinyağı
Çiğ olarak kullanıldığında besinlerin midede kalma süresini azaltıyor ve yağların sindirimi için Safra salgısını artırıyor.

Baklagiller
fasulye, bezelye ve mercimekte bulunan bioflavionid maddesi, midenin koruma faktörünü artırıyor.
Muz
Mideyi seven meyvelerin başında geliyor. Ara öğünlerde birer muz yemek, midedeki yanma hissini ortadan kaldırabilir. muz, mide enzimleri ve hücrelerinin üretimini de artırıyor.
Kızarmış Ekmek
Midenin salgıladığı aşırı asidi kurutarak yanma hissini gideriyor.

Meyankökü
Güçlü bir mide koruyucusu. Yapılan son araştırmalara göre midedeki aşırı asitlenmeyi azaltır.
 

Create an account or login to comment

You must be a member in order to leave a comment

Create account

Create an account on our community. It's easy!

Log in

Already have an account? Log in here.

Üst Alt