Neler yeni

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Milletvekilleri fatura oder mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Zeberus
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Zeberus

Yönetici
(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Puan 393
Çözümler 0
Katılım
27 Aralık 2022
Mesajlar
341.768
Tepkime puanı
7.137
Puan
393
Zeberus

Milletvekilleri fatura öder mi?​

8. Mevzuat gereği mevcut milletvekilleri ve bakmakla yükümlüleri için , emekli olan Yasama Organı eski üyeleri ile dul ve yetimler için oranında ilaç katılım payı uygulandığından bu kişiler için ayrı ayrı fatura düzenlenecektir.
TBMM üyelerinin ödenek ve yollukları ne ile düzenlenir?
Ödenek ve Yolluklar Türkiye Büyük Millet Meclisi üyelerinin ödenek, yolluk ve emeklilik işlemleri kanunla düzenlenir. Ödeneğin aylık tutarı en yüksek Devlet memurunun almakta olduğu miktarı, yolluk da ödenek miktarının yarısını aşamaz.

TBMM Meclis üyesi nasıl olunur?​

İlk iki oylamada üye tamsayısının üçte iki ve üçüncü oylamada üye tamsayısının salt çoğunluğu aranır. Üçüncü oylamada salt çoğunluk sağlanamazsa, bu oylamada en çok oy alan iki aday için dördüncü oylama yapılır; dördüncü oylamada en fazla oy alan üye, Başkan seçilmiş olur.
Yolluk ne demek Milletvekili?
En yüksek Devlet memuruna ödenenlerden gelir vergisine tabi olmayanlar bu Kanuna göre de gelir vergisine tabi tutulmaz. Türkiye Büyük Millet Meclisi üyelerine bu madde uyarınca hesaplanacak aylık ödenek tutarının yarısı yolluk olarak ödenir. Bu yolluklar herhangi bir suretle haczedilemez.
Cevap 4. Milletvekillerine şoför tahsisi yapılmamaktadır.
Rümeysa Kadak kaç doğumlu?
16 Mayıs 1996 (26 yıl yaşında)Rümeysa Kadak / Doğum tarihi

AK Parti Ankara Milletvekili Zeynep Yıldız kimdir?​

1992 yılında Ankara’nın Keçiören ilçesinde dünyaya gelmiştir. İlk ve ortaöğretimini TED Ankara Koleji’nde gerçekleştirmiştir. Daha sonra, Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesindeki öğrenimini de 2014 yılında tamamlamıştır.
Kaç yaşında seçilme hakkı kazanırız?
Yeni kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nde ise, azalan nüfus gereği seçme yaşı 18’e indirilmiş, seçilme yaşı yine 30 olarak korunmuştu. Seçme yaşı 1934’te 22 yaşına çıkmış, 1961’de 21 yaşı olarak belirlenmiş, 1987’de 21 olarak kabul görmüş, 1995’te de 18 yaşına indirilmiştir.
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

  • Tema özelleştirmeleri kullanılamıyor!

    Tema özelleştirme alanlarını sizin için kullanılamıyor, lütfen daha fazla bilgi için yönetici ile iletişime geçiniz.

  • Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri