imagesmillisairimizianiyoruz5ad1a995e0cf6
Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u Anıyoruz
27 Aralık’ta aramızdan ayrılışının 72 yıl donumunde milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u anmadan gecemezdim forumda…
Fikir ve şiir dunyamızda eşine az rastlanan bir vicdanın aramızdan ayrılışını hatırlamak ve onu sevgiyle yad etmek, Asım'ın nesli olarak bir gorev bildim kendime…
O, Kurtuluş Savaşımızın bir destan kalbi, bir destan dilidir Cumhuriyet doneminin bir zihin ve beyin fırtınasıdır Olumunun yaklaşması o dar vakitlerde tarihi golgeden uşuyen, ote yandan olumun hamasi golgesine sığınan bir garip, mahzun bir ruhtur Ama ruhu hicbir zaman uşumemiştir İnsanımızın manen ve maddeten yeniden ihyası icin butun kultur, edebiyat ve irade gucunu harcamış buyuk bir kahramandır Mehmet Akif O duasında kendini unutan adamdır
Milli şairimizi bir kez daha rahmet ve şukranla anıyoruz
Akif’ten:
“Bana sor sevgili kari’, sana ben soyleyeyim,
Ne huviyyette şu karşında duran eş’arım:
Bir yığın soz ki, samimiyyetti ancak huneri;
Ne tasannu bilirim, cunku ne san’atkarım
Şi’r icin “goz yaşı derler; onu bilmem, yalnız,
Aczimin giryesidir bence butun asarım!
Ağlarım, ağlatamam; hissederim, soyleyemem;
Dili yok kalbimin, ondan ne kadar bizarım!
Oku, şayed sana bir hisli yurek lazımsa;
Oku, zira onu yazdım iki soz yazdımsa…
Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u Anıyoruz
27 Aralık’ta aramızdan ayrılışının 72 yıl donumunde milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u anmadan gecemezdim forumda…
Fikir ve şiir dunyamızda eşine az rastlanan bir vicdanın aramızdan ayrılışını hatırlamak ve onu sevgiyle yad etmek, Asım'ın nesli olarak bir gorev bildim kendime…
O, Kurtuluş Savaşımızın bir destan kalbi, bir destan dilidir Cumhuriyet doneminin bir zihin ve beyin fırtınasıdır Olumunun yaklaşması o dar vakitlerde tarihi golgeden uşuyen, ote yandan olumun hamasi golgesine sığınan bir garip, mahzun bir ruhtur Ama ruhu hicbir zaman uşumemiştir İnsanımızın manen ve maddeten yeniden ihyası icin butun kultur, edebiyat ve irade gucunu harcamış buyuk bir kahramandır Mehmet Akif O duasında kendini unutan adamdır
Milli şairimizi bir kez daha rahmet ve şukranla anıyoruz
Akif’ten:
“Bana sor sevgili kari’, sana ben soyleyeyim,
Ne huviyyette şu karşında duran eş’arım:
Bir yığın soz ki, samimiyyetti ancak huneri;
Ne tasannu bilirim, cunku ne san’atkarım
Şi’r icin “goz yaşı derler; onu bilmem, yalnız,
Aczimin giryesidir bence butun asarım!
Ağlarım, ağlatamam; hissederim, soyleyemem;
Dili yok kalbimin, ondan ne kadar bizarım!
Oku, şayed sana bir hisli yurek lazımsa;
Oku, zira onu yazdım iki soz yazdımsa…