Modoratör
Tanınmış Üye
Reputation:
Mitokondri prokaryot mudur?
Mitokondriler, oksijenli solunum yapan ökaryotik hücrelerde bulunur. Prokaryotik hücrelerde ve memelilerin alyuvarlarında bulunmaz.Mitokondri ökaryot ve prokaryot hücrelerde ortak olarak bulunur mu?
Mitokondri ökaryot ve prokaryot hücrelerde ortak olarak bulunur mu?Ökaryot hücre tipi ise diğer bir hücre tipi olan prokaryot hücre tipinden, zarlı organeller bulundurması bakımından ayrılmaktadır. Mitokondri, lizozom, hücre çekirdeği ve kloroplast bunlardan yalnızca birkaç tanesidir. Bitki, hayvan ve mantar hücreleri bahsi geçen tüm zarlı organelleri ortak olarak bulundurmazlar.
Mitokondri ve kloroplast nasıl oluşur?
Mitokondri ve kloroplast nasıl oluşur?Bunları şu şekilde sıralayabiliriz: Mitokondri ve kloroplastlar günümüzde amitoz bölünme ile üretilmektedir. Bakteriler de bu yolla üremektedir. Ökaryotik hücrelerde organeller iki ya da daha fazla zar ile sarılıdır.
Prokaryotta ne var?
Prokaryotlar ya da Prokaryota; bakteriler, mavi-yeşil algler, riketsiyalar, aktinomisetler ve mikroplazmaların gruplarının dahil olduğu; gerçek çekirdek zarları ve membrana bağlı organelleri olmayan, fosfolipid barındıran hücre duvarı ve tek helezonlu DNA molekülü hücre içinde serbest halde bulunan mikroorganizmaları …Organellerden hangisi tüm ökaryot hücrelerde ortak olarak bulunmaz?
Organellerden hangisi tüm ökaryot hücrelerde ortak olarak bulunmaz?Ökaryot hücre organlarından bazıları mitokondri, lizozom, hücre çekirdeği ve kloroplasttır. Bitki, hayvan ve mantar hücreleri bahsi geçen tüm zarlı organelleri ortak olarak bulundurmazlar.
Ökaryot ve prokaryot hangi hücrelerde ortak bulunur?
Ökaryot ve prokaryot hangi hücrelerde ortak bulunur?Bu sınıflandırma biçimine göre ökaryot hücrenin temel özelliği genetik malzemelerinin zarla çevrili bir çekirdek içinde yer almasıdır. Prokaryotlarda ise kalıtım maddesi sitoplazma içerisine dağılmıştır. DNA, hücre zarı, sitoplazma sıvısı ve ribozomlar prokaryot ve ökaryot hücrelerin sahip oldukları ortak yapılardır.
Kloroplastın kökeni nedir?
Endosimbiyoz kuramı, ökaryot hücre organellerinden mitokondri ve plastitlerin kökeni ile ilgilenir. Kuram söz konusu organellerin ökaryot hücrelerle birlikte yaşamaya başlayan prokaryot canlılardan köken aldığını ileri sürer. Mitokondri, proteobakterilerden, kloroplastlar ise siyanobakterilerden gelişmiştir.