MORTO (olum) KOYUNDAKİ FRANSIZ MEZARLIĞININ ACILIŞINI YAPMAK İCİN GELEN GENERAL GURO

SoruCevap

Üye
Tepkime
62
Coin
256,936
O gun Turkleri birkac siper geri atmıştık Savaş alanında Turklerin aldığımız siperlerde durum tespiti yapıyordum Bir Turk askeri telaşlı bir şekilde gomleğinden parcalar koparıp kucağında yatan bir Fransız askerinin yarasını tedaviye calışıyordu Biraz once oldurmeye calıştığın duşmanını şimdi niye tedaviye calışıyorsun? diye sordum Turk askeri; Biz savaşta da olsa, kadına, cocuklara, yaşlılara ve aman (af dileyen) dileyenlere silah kullanmayın Bizim dinimizde gunahtır Bu askerde sungu darbemle yere duşerken anlayamadım ama yalvararak bana birşeyler soyluyordu Yere duşerken cebinden bir resim duştu Onu bana ağlayarak gosterdi ve birşeyler soyledi Anlamasan da, tahmin ettiğime gore o kadın onun eşi yanındaki iki cocukta onun cocukları olabilir! Ben oksuz buyudumGeride bekleyenim yok Hic olmazsa o yaşasın da bekleyenlerine kavuşsun! dedi Adeta şok olmuştum Gozlerimden boşanan yaş yanaklarımda dondu kaldı! Dunya tarihi boyle bir insanlığı kaydetmemiştir Emir subayım, onun kan sızan gomleğini sıyırdı Gorunen daha hayret verici bir şeydi Onun goğsunde, bizim askerin actığı yara daha ağırdı Ama o kendi yarasına ot ve yaprak kapatmış, bizim askere kendi gomleğini yırtıyordu Az sonra ikiside olduler! Onları yan yana gomdurdum

ARAMIZDAN EN SON AYRILAN CANAKKALE SAVAŞI GAZİMİZİN BİR ANISI

Canakkalede uc sene bulundu 27 alaydandı İki sene seddulbaher ve Arıburnunda carpıştım Bir keresinde uc gun, uc gece sungu harbi yaptık duşmanla Uc gunun sonunda yedi kişi kaldık bizim bolukte! Sonra on ar er verdiler ve cavuş yaptılar bizi Bir gun, Arıburnunda mevzilendik, duşmana durmadan ateş ediyoruz Bir ara bakıyorum tetiği cekiyorum ama tufek patlamıyor! Tamda zamanında bizim tufek bozuldu herhalde, dedim kendi kendimeBizim siperde bir arkadaş vardı, tufekten iyi anlardı, ona seslendim;
Bak hele bi arkadaş, benim tufek bozuldu herhal ateş almıyor Dedim O arkadaşım benden yana şoyle bir baktı;
Ne bozulmuşu be aretlik (arkadaş), senin tetiği ceken parmağın kopmuş! Dedi Meğer biz harb ederken bir duşman kurşunu gelmiş, bizim parmağın yarısını almış goturmuş ortasından

Create an account or login to comment

You must be a member in order to leave a comment

Create account

Create an account on our community. It's easy!

Log in

Already have an account? Log in here.

Üst Alt