Keşfet

MTSK ne sinavi?

Zeberus

Yönetici
(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Forum Coin
9

MTSK ne sınavı?​

MTSK (Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu) Sınavları; Teorik ve Uygulama olarak iki şekilde Milli Eğitim Bakanlığı’nın her yıl yayınladığı Kılavuz çerçevesinde yapılmaktadır. Sınav öncesinde ehliyet (sürücü belgesi) almak isteyen adaylar 1 ay kadar teorik derslere katılmakta 14 ders ise direksiyon eğitimi almaktadır.

Sürücü kursları hangi kanuna tabi?​

MADDE 9 – (1) Özel motorlu taşıt sürücüleri kurslarında mevzuata aykırı uygulamaların tespit edilmesi durumunda, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu ve 5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu ile diğer mevzuat hükümleri doğrultusunda işlem yapılır.
Motorlu taşıt sürücü kurslarında kursiyerlere verilen dersler nelerdir?
MADDE 22 – (1) Özel motorlu taşıt sürücüleri kurslarında uygulanacak öğretim programları bütün sertifika sınıflarında kursiyerlere; trafikte sürücü davranışları, trafik kuralları, trafik mevzuatı ve benzeri konuları içeren trafik ve çevre dersi, trafikte temel ilk yardım uygulamaları ile ilgili konularını içeren ilk …

Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu nedir?​

MADDE 5 – (1) Özel motorlu taşıt sürücüleri kurslarında verilen eğitim hizmetlerinin amacı, motorlu taşıt sürücüsü eğitimi vermek ve yapılan sınavlar sonucunda başarılı olanlara sertifika düzenlemektir. Kursun kayıtlı direksiyon eğitimi ve sınav araçlarıyla verilecek bu eğitimler, Özel MTSK Modülüne işlenir.

Sürücü Kursları Hangi Bakanlığa Bağlı?​

Sürücü kursları ehliyet alma sürecinde eğitim veren kurumlardır. Milli Eğitim Bakanlığı denetiminde olan bu kurumlarda verilen eğitimlerde yönetmelikte Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılır. Sürücü olmak isteyen bir aday ehliyet alabilmek için öncelikli olarak bir sürücü kursuna yazılması gerekir.
Sürücü kursunda hangi dersler var?
Sürücü Kurslarında Hangi Dersler Verilir

Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kurslarında günlük kaç saatten fazla teorik ders yapılamaz?​

Bu kursa devam edenlere kurs müdürlüğünce belirtilen eğitimi aldıklarına dair belge verilir. (4) Kurslarda günde 2 saatten az 6 saatten fazla teorik ders yapılamaz. Direksiyon eğitimi dersleri her bir kursiyer için ayrı ayrı olmak üzere günde 2 saatten fazla yapılamaz.

Özel motorlu taşıt sürücüleri kurslarında teorik dersler için bir ders süresi kaç dakikadır?​

MADDE 21 – (1) Bir ders saati süresi elli dakikadır. İki ders saati arasındaki dinlenme süresi on dakikadır. Teorik derslerin uygulamalı konuları iki ders saati birleştirilerek blok ders hâlinde yapılabilir. Direksiyon eğitimi dersi, blok ders olarak yapılamaz.

Üst Alt