Neler yeni

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Muafiyet dilekcesi ne zaman verilir?

Modoratör

(¯´•._.• Üye •._.•´¯)
Puan 0
Çözümler 0
Modoratör

Muafiyet dilekçesi ne zaman verilir?​

Muafiyet talebinin, öğrenci tarafından Fakülteye ilk kaydını takip eden on iş günü içinde yapılması gerekir. Muafiyet talepleri ilgili birim yönetim kurulunca değerlendirilir. 1-) Şahsi Dilekçe (Ekte bir örneği bulunan formu kullanabilirsiniz.

Ders Muafiyet Belgesi nasıl alınır?​

Herhangi bir Yükseköğretim kurumunda öğrenciliği devam edenlerin ise Transkript Belgesinin aslı ile ders muafiyet dilekçelerini Fakültemize göndermeleri gerekmektedir. YÖKSİS’te kaydı bulunmayan öğrenciler bilgilerini YÖKSİS’e işletmek üzere mezun oldukları yükseköğretim kurumu ile iletişime geçmelidirler.

Kaç dersten muaf olunur?​

Kaç dersten muaf olunur?
Örn, dört yılda toplam 150 kredilik ders alınması öngörülen bir bölümde en fazla 15 kredilik dersten muafiyet verilebilir. Lisans kademesinde alınan dersleri yalnız lisans kademesi derslerine, ön lisans kademesinde alınan dersler yalnız ön lisans kademesi derslerine sayılabilir.

Muafiyet icin dilekce nasil yazilir?​

Öğrenciler muaf olmak istedikleri dersleri dilekçelerinde açıkça belirtmek zorundadırlar!!! Dilekçe Örneğini Bölümün internet sitesinden indirebilirsiniz. Gerekli bilgileri eksiksiz doldurduktan sonra imzanızı mavi kalemle atınız. Örnekteki Dilekçe bilgisayar ortamında doldurulur ve ıslak imza ile imzalanır.

Muafiyet icin dilekçe nasil yazilir?​

Ders muafiyet talebi ne demek?​

Ders muafiyet talebi ne demek?
Daha önce herhangi bir üniversitede yükseköğretim programlarında öğrenim görenler bu programlarda almış oldukları derslerden muafiyet almak için başvurabilirler. Kurs ve/veya sertifika programı niteliğindeki eğitim programlarından alınan dersler yükseköğretimde dikkate alınmaz.

Üniversite ders saydırma nasıl olur?​

DERS SAYDIRMA İŞLEMLERİ UYGULAMA ESASLARI Öğrenciler, daha önce alıp başarısız oldukları veya çekildikleri zorunlu dersleri tekrarlamak zorundadır. Başarısız olunan ders seçmeli ise, öğrenciler aynı dersi veya başka bir seçmeli dersi, başarısız olunan dersin yerine saydırarak tekrarlayabilirler.

Muafiyet dilekçesi, öğrencinin Fakülteye ilk kaydını takip eden on iş günü içerisinde yapması gereken bir taleptir. Muafiyet talepleri ilgili birim yönetim kurulunca değerlendirilir ve onaylanabilir. Ders muafiyet belgesi almak isteyen öğrencilerin, herhangi bir Yükseköğretim kurumunda öğrenciliği devam ederken Transkript Belgesinin aslı ile ders muafiyet dilekçelerini ilgili Fakülteye göndermeleri gerekmektedir. YÖKSİS'te kaydı bulunmayan öğrenciler ise bilgilerini YÖKSİS'e işletmek üzere mezun oldukları yükseköğretim kurumu ile iletişime geçmelidirler.

Öğrenciler, muaf olmak istedikleri dersleri açıkça belirtmek zorundadırlar ve dilekçe örneğini Bölümün internet sitesinden indirebilirler. Dilekçeyi bilgisayar ortamında doldurduktan sonra ıslak imzayla imzalamaları gerekmektedir.

Kaç dersten muafiyet verileceği konusunda belirli bir kural vardır. Örneğin, dört yılda toplam 150 kredilik ders alınması öngörülen bir bölümde en fazla 15 kredilik dersten muafiyet verilebilir. Lisans kademesinde alınan dersler yalnız lisans kademesi derslerine, ön lisans kademesinde alınan dersler yalnız ön lisans kademesi derslerine sayılabilir.

Ders muafiyet talebi, daha önce herhangi bir üniversitede yükseköğretim programlarında öğrenim görenlerin aldıkları derslerden muafiyet almak için başvurabilecekleri bir süreçtir. Ancak kurs ve/veya sertifika programı niteliğindeki eğitimlerde alınan dersler genellikle yükseköğretimde dikkate alınmaz.

Üniversitede ders saydırma işlemleri, öğrencilerin daha önce alıp başarısız oldukları veya çekildikleri dersleri tekrarlamaları gerektiği durumlar için uygulanan bir prosedürdür. Başarısız olunan ders seçmeli ise, öğrenciler aynı dersi veya başka bir seçmeli dersi, başarısız olunan dersin yerine saydırarak tekrarlayabilirler.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Tema özelleştirmeleri kullanılamıyor!

Tema özelleştirme alanlarını sizin için kullanılamıyor, lütfen daha fazla bilgi için yönetici ile iletişime geçiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri