Modoratör
(¯´•._.• Üye •._.•´¯)
Muafiyet dilekçesi ne zaman verilir?
Muafiyet talebinin, öğrenci tarafından Fakülteye ilk kaydını takip eden on iş günü içinde yapılması gerekir. Muafiyet talepleri ilgili birim yönetim kurulunca değerlendirilir. 1-) Şahsi Dilekçe (Ekte bir örneği bulunan formu kullanabilirsiniz.Ders Muafiyet Belgesi nasıl alınır?
Herhangi bir Yükseköğretim kurumunda öğrenciliği devam edenlerin ise Transkript Belgesinin aslı ile ders muafiyet dilekçelerini Fakültemize göndermeleri gerekmektedir. YÖKSİS’te kaydı bulunmayan öğrenciler bilgilerini YÖKSİS’e işletmek üzere mezun oldukları yükseköğretim kurumu ile iletişime geçmelidirler.Kaç dersten muaf olunur?
Kaç dersten muaf olunur?Örn, dört yılda toplam 150 kredilik ders alınması öngörülen bir bölümde en fazla 15 kredilik dersten muafiyet verilebilir. Lisans kademesinde alınan dersleri yalnız lisans kademesi derslerine, ön lisans kademesinde alınan dersler yalnız ön lisans kademesi derslerine sayılabilir.
Muafiyet icin dilekce nasil yazilir?
Öğrenciler muaf olmak istedikleri dersleri dilekçelerinde açıkça belirtmek zorundadırlar!!! Dilekçe Örneğini Bölümün internet sitesinden indirebilirsiniz. Gerekli bilgileri eksiksiz doldurduktan sonra imzanızı mavi kalemle atınız. Örnekteki Dilekçe bilgisayar ortamında doldurulur ve ıslak imza ile imzalanır.Muafiyet icin dilekçe nasil yazilir?
Ders muafiyet talebi ne demek?
Ders muafiyet talebi ne demek?Daha önce herhangi bir üniversitede yükseköğretim programlarında öğrenim görenler bu programlarda almış oldukları derslerden muafiyet almak için başvurabilirler. Kurs ve/veya sertifika programı niteliğindeki eğitim programlarından alınan dersler yükseköğretimde dikkate alınmaz.