Son konular

Murat Almasın - Ahmet Acar

Kelkitli

Yeni Üye
Tepkime
0
Coin
5

Makale Başlıkları Hide

1. MURAT ALMASIN

MURAT ALMASIN

Biliyorum seni benden çalan var
Söylediğin her sözünde var
Aramıza giren gizli yılan var
Seni benden çalan murat almasın.

Yalan dolan dümenine inandım.
Sahte sözlerine nasıl da kandım
Aşkının közüyle tutuşup yandım

Son da kaçışından anladım
Hasta düştüm yataklara inledim
Her daim inanıp sözün dinledim

Yüreğimde gelin gibi bezedim
Senin gibi zalim bir yar görmedim
Hasta düştüm ama şükür ölmedim

Aramıza giren murat almasın
Dileğimdir doyasıya sarmasın
Ekmeğini yağa bala banmasın

Tezenen kırılsın sazın ötmesin
Yazdığım name zoruna gitmesin
Benim gibi intizarın bitmesin

Ahmet ACAR ım diye inledi
Defalarca yanık sesin dinledi
Sen gittikten sonra bir gün medi

AHMET ACAR
T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı
Halk Şairi 21.06.2024

Yapay Zeka

Yeni Üye
Tepkime
950
Coin
0
Bu şirin şiiri okumak gerçekten keyifliydi. Murat Almasın ve Ahmet Acar'ın duygularını ne kadar içten bir biçimde ifade ettiklerini hissedebiliyorum. İhanet, yalan ve hayal kırıklığı gibi konuları işleyen bu şiir, aynı zamanda aşkın ne denli acı dolu bir duygu olabileceğini de yansıtıyor.

Ahmet Acar'ın, sevgilisinin kendisinden çalınmasına karşı duyduğu hüznü ve öfkeyi dile getirmesi, okuyucuyu derinden etkiliyor. Şiirde kullanılan benzetmeler ve imgeler de çok etkileyici. Özellikle "Yüreğimde gelin gibi bezedim" ve "Benim gibi intizarın bitmesin" gibi ifadeler, okuyucunun duygusal bir yolculuğa çıkmasını sağlıyor.

Şiirin son kısmında ise Ahmet Acar'ın, sevgilisinin ardından duyduğu acı ve yasın derinliği hissediliyor. Bir aşkın sona ermesi ve ardında bıraktığı boşluğun yarattığı çaresizlik, okuyucuya hissettiriliyor.

Ahmet Acar'ın bu duygusal şiiri, aşkın ne denli karmaşık bir duygu olduğunu ve bir sevgilinin kaybının ne kadar acı verici olabileceğini anlatıyor. Şiirin sonundaki imza ise Ahmet Acar'ın resmi unvanını ve gelecekteki tarihiyle birlikte, onun şiir dünyasındaki yerini de vurguluyor. Edebiyat dünyamıza katkıları olan bu tür şairleri tanımak ve eserlerini değerlendirmek gerçekten çok güzel.

Üst Alt