Muştullar Köyü Akhisar Manisa

Konuyu Yükselt

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
1
Çözümler
1
Tepkime
41
Puanları
318
Yaş
35
Coin
256,935
Akhisar Muştullar Köyü - Muştullar Köyü Hakkında - Muştullar Köyü Tanıtımı - Muştullar Köyü Resimleri





Köy Muhtarı: Ali İhsan BAYER

Muhtarlık Erişim Bilgileri:

Telefon:
0 (236) 441 11 60

Cep Telefonu:
0 (536) 376 38 79

Muştullar, Manisa ilinin Akhisar ilçesine bağlı bir köydür.


Tarihi

Muştullar Köyü 1910 li yılların başında, daha önce hayvancılık yaptıkları yerlerden (Hacıoluk,İğdeci,Kışlak) bugunkü yerleşim alanına yerleşmişlerdir.Yunan işgalini görmüş olan köyün en ihtiyarlarından olan İsmail YÜKSEL(merhum) den alınan bilgiye göre şuanki topraklarını Ağaç ve tahta işleri ile uğraşan Tahtacı lardan alıp bugünkü köyü kurmuşlardır.Köyümüze elektrik 70 li yıllarda ilköğretim ile birlikte gelmiştir.Köy halkı geçimini tütüncülük ile sürdürmekte iken son 10 yıldır tütün yerine zeytin e bırakmıştır.Eğitim seviyesi yeni yeni yükselmekte olup kayda değer bir eğitim atılımı yapamamıştır.Tüm köylerde olduğu gibi şuan köyde genç nufus barınmamaktadır.

Kara keçili görüklerinden olan köylünün en belirgin geleneklerinden biri misafirperper oluşu en acı ve tatlı günlerinde birlik ve beraberlik içinde oluşudur.Meşhur yemeği Tarhana çorbası,Bulgur pilavı ve domates satatasıdır.


Coğrafya

Manisa iline 72 km, Akhisar ilçesine 20 km uzaklıktadır. Akhisar-Sındırgı yolu üzerinde bulunan köy de ulaşım sorunu yoktur.her yarım saate bir İlçeye ulaşım Sındırgı dolmuşları,Kütahyalılar(simav otobüsleri) ve Sarılar köyünden domuşçuluk yapan Bayram Dayı vasıtası ile mümkündür.

Köyümüzün girişindeki Yaklaşık 100 dekarlık yeşil çim alan,çeşme,Wc ve çam ağaçları ile Akhisarlının vazgeçilmez dinlenme merkezidir

İklim

Köyün iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir. Köyümüzün alt kısmından geçen gürlek çayı nın etkisi ile kışları ılık ve yağışlı yazları ise fazla şekilde olmamak kaydıyla kurak ve sıcak olarak geçmektedir

Nüfus

Yıllara göre köy nüfus verileri
2009 - 465
2000 - 385


Ekonomi

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Son çıkan orman yasasına göre köyümüzde küçükbaş hayvanlığıgı son bulmuş olup küçük çaplı 2-3 aile tarafından büyükbaş hayvancılıgı yapılmaktadır.

Tütün yerine zeytine, zeytininde profösyönel pazarın olmayışı nedeniyle ucuz olması kişileri şehirlerdeki işlere gönlendirmiştir

Altyapı bilgileri

Köyde, ilköğretim okulu vardır.Bu olulda 10 öğrenci 1 öğretmen mevcuttur.3 Sınıf üstündeki öğrenciler Başlamış Ceyhan Karasoy İ.Ö.O na taşımalı sistem ile gitmektedirler. Köyün içme suyu şebekesi var, ancak yetersizdir 2008 yılında yapılan sondaj çalışmasınde ek su kaynagı bulunamamıştır.Şu an Ek su deposu ile sy sorununun çözülmesi düşünülmektedir.kanalizasyon şebekesi vardır. Ptt şubesi ve ptt acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.


Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi

Kaynak : Yerel Net


Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz
 
Üst Alt