Muvafakat Bildirme Dilekcesi

SoruCevap

Üye
Tepkime
62
Coin
256,936
Muvafakat Bildirme Dilekce
Muvafakat Bildirme Dilekce Orneği

Muvafakat Bildirme Dilekcesi Dosya Esas No:
Duruşma Gunu:
ASLİYE HUKUK MAHKEMESİNE
ERZİNCAN
MUVAFAKATİNİ
BİLDİREN
MURİS MİRASCISI : Adı ve Soyadı, TC Kimlik No:
Adres
DAVACI : Kendine asaleten, Ş Mye velayeten
Adı ve Soyadı
Adres
VEKİLİ : Avukat Adı ve Soyadı
Adres
DAVALILAR : Adı ve Soyadı, Adres; Adı ve Soyadı, Adres; Adı ve Soyadı, Adres; Adı ve Soyadı, Adres; Adı ve Soyadı, Adres
TALEP KONUSU : Muvafakat beyanı sunulması
ACIKLAMALAR :
1 Annemin davalılar aleyhine actığı mulkiyetin tespiti davasına ben de muvafakat ediyorum Haklı davanın kabulunu talep ediyorum Davaya konu evi babam şu anda muris olan A R M yaptırmıştır Ben, evin yapıldığı zaman ilkokul 1 sınıfa gidiyordum ve arsayı dedemle babam birlikte para koyarak almışlardı Cunku annem ve babam evlendikten sonra dedem Celal ile birlikte yaşamışlar, hatta birlikte para kazanmışlar bu arsayı birlikte almışlar ve tapu dedemin adına kayıtlanmıştır
2 Ben, bu ev yapılana kadar dedemlerle birlikte davaya konu taşınmazda, aynı bahce icinde oturdum, daha sonra da davaya konu taşınmazın icindeki ilk evde kaldık Daha sonra dedem, babam ve diğer cocuklarından gizlice olu amcam ve davalıların murisi bulunan Ş Mya hibe etmiştir Dedem Celal, bu taşınmazı babam ve amcam Şevki arasında paylaştırmış, ondeki ev arsasının amcam Şevkiye, arkadaki ev ve bahcesini de babamın olacak şekilde bizim bu evi yaptırmamızda vesile olmuştur
3 Dedemin bu arsanın tapusunun tamamını amcama bağış yolu ile devrettiğini babam dahil bizler bilmiyorduk Babam da tapunun tamamının kardeşime gectiğini bilmeden dedemin on ayak olması ile bu evi yapmıştır Bu durumu babamın evi yaptırmasından sonra oğrendik Evin yapım tarihi olan 1988 den beri evi biz kullandık Yengem Fidan, bu evi gizliden sattırmaya calışmakta, hatta Erzincandaki Dağ Emlaka verdiğini etraftan duyduk
4 Amcam Şevki, Almanya da yaşamış olup, Turkiyeye izne gelip gidiyordu 1998 yılında da vefat etti Ne kendisi, nede ailesi bu taşınmazı hic kullanmadılar Arkadaki evi de biz yapmıştık ve biz kullandık, halende ailece kullanmaya devam ediyoruz Davalılar bu taşınmazı gizlice satarak bize zarar vermeye calışmaktadırlar Bu yuzden de annemin actığı davanın kabulunu ben de istiyorum
DELİLLER : Her tur delil
HUKUKİ NEDENLER : İlgili mevzuat
SONUC VE İSTEM : Yukarda arz edilen nedenlerle annemin actığı davaya muvafakatimin kabulunu saygıyla arz ve talep ederim

Muvafakat bildiren vekili
Avukat Adı ve Soyadı
İmza

Create an account or login to comment

You must be a member in order to leave a comment

Create account

Create an account on our community. It's easy!

Log in

Already have an account? Log in here.

Üst Alt