Muz Kabuğunun Faydaları Nelerdir?
Muz Kabuğunun Faydaları
Muzun İnsan Vücuduna Yararları
Muz her yönüyle çok yararlı bir meyvedir.Muzu yiyerek vücudunuza faydalı olmasını sağlayabilir kabuğu ile de faydalanabilirsiniz.Nasıl mı?İşte muzun yararları ve kabuğundan yararlanma çeşitleri…
Evinizdeki bitkilerin yapraklarını parlatmak istiyorsanız bu çok iyi bir yöntem. Aynı zamanda bu bitkilere gübre etkisi de yaratacaktır.
Ayakkabınız pis mi görünüyor? Muz kabuğunu ayakabıya sürüp temiz bir bezle sildiğiniz de canlı, parlak ve temiz görünüm sağlayacaktır.
Aynı zamanda muz cildi temiz ve yumuşak tutmak için de etkilidir. İçindeki potasyum ve antioksidanlar ciltteki problemlerin hızla giderilmesini sağlar. Bir sirvisinek tarafından ısırıldığınızda muz kabuğu kaşıntıyı ve yanma hissidi giderecektir.
Yapılan bir araştırmaya göre, ruh halini dengeleyen kimyasallar muz kabuğu özünde bulunuyor.
Aynı zamanda katarakt hastaları, ve ultraviyole ışınlarına maruz kalanlar içinde oldukça yararlıdır.
Muz kabuğunu on dakika kaynattıktan sonra suyun soğumasını bekleyerek içebilirsiniz.
Muz Kabuğunun Faydaları
Muzun İnsan Vücuduna Yararları
Muz her yönüyle çok yararlı bir meyvedir.Muzu yiyerek vücudunuza faydalı olmasını sağlayabilir kabuğu ile de faydalanabilirsiniz.Nasıl mı?İşte muzun yararları ve kabuğundan yararlanma çeşitleri…
Evinizdeki bitkilerin yapraklarını parlatmak istiyorsanız bu çok iyi bir yöntem. Aynı zamanda bu bitkilere gübre etkisi de yaratacaktır.
Ayakkabınız pis mi görünüyor? Muz kabuğunu ayakabıya sürüp temiz bir bezle sildiğiniz de canlı, parlak ve temiz görünüm sağlayacaktır.
Aynı zamanda muz cildi temiz ve yumuşak tutmak için de etkilidir. İçindeki potasyum ve antioksidanlar ciltteki problemlerin hızla giderilmesini sağlar. Bir sirvisinek tarafından ısırıldığınızda muz kabuğu kaşıntıyı ve yanma hissidi giderecektir.
Yapılan bir araştırmaya göre, ruh halini dengeleyen kimyasallar muz kabuğu özünde bulunuyor.
Aynı zamanda katarakt hastaları, ve ultraviyole ışınlarına maruz kalanlar içinde oldukça yararlıdır.
Muz kabuğunu on dakika kaynattıktan sonra suyun soğumasını bekleyerek içebilirsiniz.