Namaza mani olan iş

zeberus1234

Yeni Üye
Tepkime
10
Coin
2
Namaza mani olan iş
Namaza engel olan şeyler

Hikmet ehli zatlar buyuruyor ki:

Once namazı kılmalıdır; cunku (Namaza mani olan işte hayır yoktur) buyuruluyor Namazın gecikmesine sebep olan işte de hayır yoktur Bir imza atmak bile olsa

Ahir zamanda, namazını kılan, haramdan sakınan, kurtulmuştur

Adalet onunde, cobanla sultan eşittir Bir patron, kendi evladıyla işcisi arasında, bir hoca da evladıyla talebesi arsında fark gozetiyorsa, orada adaletten bahsedilemez

Ahir zamanda, insanların coğunun yaptığının tersini yapan rahat eder; cunku o zaman insanlar, hep nefislerinin peşinde olur Nefis de insanı, hep helake surukler

Dinin ayakta durması iki şeyle olur: Birincisi ilim, ikincisi edebdir

(Bir gun gelecek insanlar, şarapla suyu ayırt edemeyecekler) buyurulmuştur Yani ickinin gunah olduğunu bilmeden, duşunmeden icecekler

Musluman, Muslumanın kıymetini cok iyi bilmelidir Bir Muslumanı gorduğu zaman, ona olan sevgisinden ve saygısından dolayı, aklı başından gitmelidir Bu sevgi azaldıkca, dine karşı soğukluk başlar ki, bu felaket alametidir Din kardeşimiz, her şeyin ustundedir Her şeyden değerlidir Onun duası kurtulmamıza sebeptir Bu inancla birbirimize sahip cıkalım

Bir murşidi kamilin talebesine ne yapılsa, hocasına gider Hocasının talebesini hakkıyla sevmeyen, hocasını tanıyamaz, hocasından hic faydalanamaz

Ticaret hayatında rakiplerinizi, dunya hayatında duşmanlarınızı hafife almayın demişlerdir

Peygamber efendimiz, (Ummetimin azabı dunyada verilir) buyuruyor Ahirete bir şey kalmaz Gunahlarımızın karşılığını bu dunyada elemle, kederle cekeriz Ne buyuk bir nimet! Ahiretteki azabın yanında, dunyadaki cekilen musibetler hesaba bile katılmaz

Akıl, doğru yola kavuşana kadar lazımdır Kavuştuktan sonraki akıl, akıl değil, akılsızlıktır Mevlana hazretleri, (Hocamı buldum, aklımı bıraktım ve kurtuldum) buyurdu

Allahu teala, iyilik murat ettiği kullarını iyilikte, felaket murat ettiği kullarını felakette kullanır Musluman icin en buyuk felaket, nimetin kıymetini bilmemek olur

Mevlana Halidi Bağdadi hazretleri, (Allahu tealanın bir kulunu sevmediğinin alameti bu yolun buyuklerine itirazdır) buyuruyor Allahu teala bir kimseye, bir buyuğu tanıttıysa, neyi tanıtmadı; bir buyuğu tanıtmadıysa da, neyi tanıttı?

Üst Alt