Napolyon'a göre Fatih Sultan Mehmet

SoruCevap

Yeni Üye
Tepkime
52
Coin
256,936
Adı dünya tarihindeki büyük kumandanlar arasında anılan Napolyon Bonapart'a, Saint Helena adasında hapis bulunduğu sırada "Kimler büyük adamdır?" diye sormaları üzerine Bonapart'ın Fatih Sultan Mehmed'den bahsederek:

"Büyüklükte ben onun çırağı bile olamam. 'Niçin?' derseniz, bana pek acı gelen bir gerçeği açıklamam icap eder ki o da şudur..

Ben kılıçla fethettiğim yerleri, hayatta iken geri vermiş bir bedbahtım. O ise, fethettiği yerleri nesilden nesile intikal ettirmenin sırrına ermiş bir bahtiyardır" diyerek bir hakikati ortaya koymuştur..

Similar threads

• Soru
Adı dunya tarihindeki buyuk kumandanlar arasında anılan Napolyon Bonapart'a, Saint Helena adasında hapis bulunduğu sırada Kimler buyuk adamdır?diye sormaları uzerine Bonapart'ın Fatih Sultan Mehmed'den bahsederek: Buyuklukte ben onun cırağı bile olamam 'Nicin?' derseniz, bana pek acı gelen bir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
14
  • Soru
Fatih Sultan Mehmet ve Anıları Fatih Sultan Mehmet İle İlgili Anılar DİLENCİ Fatih Sultan Mehmet, adamları ile gezerken, yanına sokulan dilenciye bir altın vermiş Dilenci parayı alınca: Aman Sultanım, demiş Koskoca bir padişah, kardeşine bu kadar para verir mi? Fatih Sultan Mehmet, nereden...
Cevaplar
0
Görüntüleme
28
Üst Alt