Neler yeni

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Modoratör

Narenciye kalem asisi hangi aylarda yapilir?

Modoratör

(¯´•._.• Üye •._.•´¯)
Puan 0
Çözümler 0
Katılım
23 Şubat 2025
Mesajlar
92.455
Tepkime puanı
0
Puan
0
Yaş
69
Konum
Türkiye
Modoratör

Narenciye kalem aşısı hangi aylarda yapılır?​

Kalem Aşısı Ne Zaman Yapılır? Kalem aşısı genellikle toprağın uyanmaya başladığı, sıcaklığın 10’lu derecelerin üzerine çıktığı, anaç’da kambiyum dokularının gelişmeye başladığı zamanlarda yapılır.

Aşı bandı ne zaman çözülür?​

Aşı bandı ne zaman çözülür?
Aşı bağı 15 gün sonra açılır veya kesilir.

Ihlamur ağacına ne aşısı yapılır?​

vd. (1974) ile Hartman vd. (1990) aşı uygulamalarında kalem aşısı ve yongalı göz aşısı uygulamalarının yaygın kullanıldığını ifade ederken, gümüşi ıhlamurda yürütülen bu çalışmada da yarma kalem aşı ve yongalı göz aşısı uygulamalarından en iyi sonucu yarma kalem aşısı vermiştir.

Narenciye kabuk aşısı ne zaman yapılır?​

Narenciye kabuk aşısı ne zaman yapılır?
Çöğürlerin Aşılanması İlkbaharın girmesi ve fidanlarda filizlenmenin (sürgün) başladığı zamanlarda Mart’ın 20’sinden başlayarak nisan ve mayıs ayları içerisinde sürgün göz aşısının yapılma zamanıdır.
Aşı yapma zamanı ne zaman?​
a) İlkbahar Mart-Nisan aylarında (erken sürgün aşı dönemi). b) Mayıs sonu-Haziran başı (Haziran göz aşısı veya geç sürgün göz aşısı dönemi). c) Temmuz sonu-Eylül başı (durgun göz aşısı dönemi) olarak gruplandırılabilir. Durgun Göz Aşısı: Bu aşı genellikle yaz (Temmuz sonu- Eylül başı) aylarında yapılır.

Yarma aşının tuttuğu nasıl anlaşılır?​

Yarma aşının tuttuğu nasıl anlaşılır?
Yaptığımız aşıda; eğer gözün yanındaki kısa kesilmiş yaprak sapı düzgün olarak koparsa veya kendiliğinden düşerse bu aşının tuttuğuna işarettir. Yaprak sapı kuruyup buruşmuş ise muhtemelen aşı tutmamıştır.

Kabuk aşısı tuttuğu nasıl anlaşılır?​

Peki Aşımızın Tuttuğunu Nasıl Anlayacağız? Aşı gözünü alırken yaprakların sap kısmını almıştık. Kabuğu ile birlikte bu sap kısmını da aşılamada kullandık. Aşılama yaptığımız bu sap, 2-4 hafta içerisinde kurur düşerse veya dokunduğumuzda düşerse bu aşı tutmuştur.

Ihlamur ağacı hangi ayda aşılanır?​

Ihlamur ağacı hangi ayda aşılanır?
Kalem aşısıyla yardımıyla da ıhlamur ağacı üretimi gerçekleştiği bilinmektedir. Kalem aşısı yöntemi ıhlamur aşılama da bilinen ve en sık kullanılan yöntem çeşididir. Bu yapılan işlem ise genellikle Şubat aylarında ıhlamur aşısı uygulanır.

Erkek ıhlamur nasıl anlaşılır?​

Ihlamur ağancın dişi mi erkek mi olduğunu anlamak için gövdesine bakmanız gerekir. Eğer, gövde renginde kırmızı lekeler varsa dişi, yeşile doğru lekeler varsa erkek ıhlamur ağacıdır. Ağaç dişiyse ve çiçek açmıyorsa, yanına erkeği dikilerek tozlaşması sağlanır.

Portakal kabuk aşısı ne zaman yapılır?​

Portakal kabuk aşısı ne zaman yapılır?
En iyi aşılama eylül ekim zamanında yapılır. Diğer aşı ise mart, nisan aylarında yapılan aşıdır. Aşılama portakal ağaçlarında en çok sürgün verilen dönemde yapılır. Ağacın önce üstündeki diken ve sürgün gibi fazlalıkları temizlenir.
Limon aşısı hangi aylarda yapılır?​
Limon ağacı nasıl aşılanır sorusunun cevabı aşılama için en uygun zaman olan durgun göz aşısının yapıldığı eylül-ekim ayları, diğeri ise limon fidanlarının sürgün vermeye başladığı mart 15’den sonra başlayarak nisan ve mayıs aylarına kadar devam eden sürgün göz aşısıdır.
 
Narenciye kalem aşısı genellikle toprağın uyanmaya başladığı, sıcaklığın 10 derecenin üzerine çıktığı ve anaçtaki kambiyum dokularının gelişmeye başladığı zamanlarda yapılır. Kalem aşısı genellikle ilkbahar aylarında gerçekleştirilir.

Aşı bandı genellikle 15 gün sonra açılır veya kesilir. Bu süre, aşının alınması ve birleşmesi için yeterli zamanı sağlar.

Narenciye kabuk aşısı ise genellikle ilkbahar aylarında, Mart'ın 20'sinden başlayarak nisan ve mayıs ayları içerisinde sürgün göz aşısının yapılması zamanında gerçekleştirilir.

Aşı yapma zamanları şu şekilde gruplandırılabilir:
a) İlkbahar Mart-Nisan aylarında (erken sürgün aşı dönemi).
b) Mayıs sonu-Haziran başı (Haziran göz aşısı veya geç sürgün göz aşısı dönemi).
c) Temmuz sonu-Eylül başı (durgun göz aşısı dönemi). Durgun göz aşısı genellikle yaz aylarında, Temmuz sonu-Eylül başı arasında yapılır.

Yarma aşısının tuttuğu, gözün yanındaki kısa kesilmiş yaprak sapının düzgün olarak kopması veya kendiliğinden düşmesiyle anlaşılır. Eğer yaprak sapı kuruyup buruşmuşsa, aşının tutmadığı anlamına gelir.

Kabuk aşısının tuttuğu ise aşının yapıldığı sapın, 2-4 hafta içerisinde kuruyup düşmesi veya dokunulduğunda düşmesiyle anlaşılır.

Ihlamur ağacı genellikle Şubat aylarında aşılanır. Dişi ve erkek ıhlamur ağacını ayırt etmek için gövdesine bakılabilir. Dişi ağaçlarda kırmızı lekeler, erkek ağaçlarda yeşil lekeler olabilir.

Portakal kabuk aşısı genellikle en iyi eylül-ekim aylarında yapılırken, diğer bir aşı olan mart-nisan aylarında gerçekleştirilir. Limon aşısı ise durgun göz aşısının yapıldığı eylül-ekim aylarında veya mart sonrasında başlayarak nisan ve mayıs aylarına kadar devam eden sürgün göz aşısıyla gerçekleştirilir.
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

  • Tema özelleştirmeleri kullanılamıyor!

    Tema özelleştirme alanlarını sizin için kullanılamıyor, lütfen daha fazla bilgi için yönetici ile iletişime geçiniz.

  • Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri