Naşa İlköğretim Okulu Bilgileri Simav Kütahya

SoruCevap

Üye
Tepkime
62
Coin
256,936
Naşa İlköğretim Okulu Hakkında - Naşa İlköğretim Okulu Tanıtım - Naşa İlköğretim Okulu Resimleri - Naşa İlköğretim Okulu İletişim

Naşa İlköğretim Okulu Hakkında Bilmek İstedikleriniz :

Eski İlkokul binası Simav kaymakamı Kara Cavit Bey'in Naşa Köyü Muhtarı Hacı Ali Osman'ı çağırıp köyünüze okul yaptıralım demesiyle gündeme gelmiştir. Okul yapımında harcamalarla ilgili hesapları ilk öğretmen Gedizli Mustafa Efendi tutmuştur. İnşaat 1926 yılında başlamıştır.

Taş duvar ustalığını okul binalarının yapımı için özel olarak getirilen ve Demirciköy ,Çitgöl, Güneyköy okul binalarını yapan Bulgar Ustalar Dede Manço, Angola, Didiri ve adı unutulan 2 usta daha olmak üzere beş usta tarafından yapılmıştır. Duvarlar için taşlar Eğirler deresinden getirilmiştir.

Okulun ağaç işi ustalığını Simavlı Pekmez Usta Mehmet ÇAVUŞ) ve Naşalı Kuşelen Ahmet Usta yapmışlardır. Yapısı tamamen ahşap olup okul inşaatı 1928 yılında tamamlanmıştır. Binamız tarihi bina kapsamında olup anıtlar kurulunca korumaya alınmıştır.

İlk okul 1997 yılında İlköğretim okuluna dönüştürülmüş, iki ayrı binalarda eğitim ve öğretime devam edilirken, Belediye Başkanı Hüseyin ERKUL'un sağladığı 3079 m2 arsa üzerine devlet tarafından 600 m2 alan üzerine inşa edilen 2 katlı, 14 derslikli yeni binasına 1999 yılında taşınmıştır. Halen eğitim öğretime bu yeni binada devam edilmektedir.

Misyonumuz
Naşa İlköğretim Okulu olarak 294 öğrenciye hizmet verirken; Çalışkan, yetenekli, becerikli, öğrencilerin öğrenmeye olan isteklerini artırmak,bulundukları yaşa uygun olumlu davranışlar geliştirmelerini sağlamak,yeteneklerini keşfedip,geliştirerek uygulayacak damara yönlendirmek Çağın gereklerine uygun bireyler olmalarını sağlamak için varız.

Vizyonumuz
Türk Milli Eğitiminin Amaçları ışığında dünü, bugünü ve geleceğimizi bütünleştirerek idealist, değişimlere açık, özgün ve etkili, nitelikli bir okul toplumu oluşturmaktır.

İstiyoruz ki.
Okulumuzda öğrenme Temel ihtiyaç kabul edilsin.

İstiyoruz ki
Öğrenciler kendilerine ve öğretmenlerine güvenerek başarıya ulaşsınlar.

İstiyoruz ki.
Okulumuzda herkes her gün daha iyiye ulaşmak için çalışsın.

İstiyoruz ki
Her veli okulumuzda, öğrencisine öğrenme için her fırsatın verildiğini bilsin

Naşa İlköğretim Okulu Bilgileri ve iletişim Adresleri :

Okulun Bağlı Bulunduğu İlçe: Simav
Okulun Telefonu: (274) 532 20 04
Okulun Faksı: (274) 532 20 04
Okulun Adresi: Naşa Kasabası
Okulun Web Adresi: KTAHYA-SMAV (Naa lkretim Okulu)
Okulun E-Posta Adresi: simavnasa@gmail.com
Okulun Ulaşım Bilgileri:
Ulaşım Durumu : Karayolu
Lojman Durumu: Yok
Bölgedeki Kiralık Konut Durumu : Sıkıntı Yok

Naşa İlköğretim Okulu Resimleri :

Kaynak : webrehberi.biz - okulweb.meb.gov.tr - meb.gov.tr

Okul Hakkında Daha Fazla Bilgi İçin Tıklayınız

Create an account or login to comment

You must be a member in order to leave a comment

Create account

Create an account on our community. It's easy!

Log in

Already have an account? Log in here.

Üst Alt