Son konular

Neden sık sık ve az az beslenmeliyiz?

Konuyu Yükselt

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
1
Çözümler
1
Tepkime
41
Puanları
318
Yaş
35
Coin
256,935
Bütün sağlıklı beslenmeyle ilgili metinlerde kesinlikle geçen mucize bir sözdür sık sık ve az az beslenmek. Birden fazla kişinin yalnızca okuyup geçtiği ( okuyup lakin önemsemediği) , kimi insanlarında ben sık sık yersem daha çok kilo alırım diye icmal yaptığı bir sözdür.

Sık sık ve az az beslenmek sağlıklı zayıflama, sağlıklı beslenme, bebek beslenmesinde ve birçok marazın tedavisinde( Diabet, mide hasatalıkları vs vs) en kıymetli faktördür.

Zayıflama diyetleri ve birçok marazın beslenme programı umumide 6 öğündür.3ana ve 3 ara öğünden oluşur.

Pekala niçin 6 ÖĞÜN tüketiriz.( yanı sık sık besleniriz)

1- Uzun mühlet aç kalmamak için.

2- Uzun müddet aç kaldığımız vakit kan şekerimiz düşer.

3- Kan şekeri mülahaza birinci yaptığımız şey; şekerli yiyeceklere sarılmak. Yani kalorisi yüksek olan yiyeceklerin tüketimi artar. Çikolata, tatlı ve şekerli yiyecekler üzere.

4- Kan şekeri mülahaza halsizlik, yorgunluk, baş dönmesi, mide bulantısı oluşur ve mutsuz gözükürüz. Oysaki bizim kilo verebilmemiz için ve bol kalori yakabilmemiz için daima dinç ve ayakta olmamız gerekiyor.

5- Uzun mühlet aç kaldığımızda Bazal metabolizma süratimiz düşer. Yani metabolizmamız yavaşlar.(vücudumuz küser ve çalışma suratını yavaşlatır.) Metabolizmanın yavaşlaması az yeseniz bile kilo almanıza neden olur.

6- Bir gün içinde yediklerinizi altı öğüne bölmek, daha ziyade güç harcamanızı sağlar. Günlük 1500 kalorilik yiyecek yekununu iki öğün alanına altı öğünde tüketmeniz, daha çokça kilo vermenizi sağlar. Zira her yediğiniz besin için tüm sindirim sistemi çalışıyor ve yediğinizin yanma kuvvetiyle birlikte kilo vermeniz kolaylaşır.

7- Sık sık az az beslenmek iştahınızı denetim altına alırısnız.Uzun müddet açlıktan sonra önümüze gelen tüm yiyecekleri yemek isteriz.( motamot iftarda olduğu gibi), ve süratli bir biçimde ne yediğimizi düşünmeden yemek tarafız ve kilo alırız. Başkaca süratli yemek yemek mide ve bağırsak meselelerine de neden olur.

8- Öğün sayısının artırılması, mideyi dolu tutarak sonraki öğünde ziyade yemeyi engellemektedir.

Sık sık yemek kadar tüketilen yiyeceklerin çeşidi ve ölçüsüne da dikkat edilmelidir. Şayet kilo meseleniz varsa yağlı, yağda kızartılmış, şeker, şekerli yiyeceklerin tüketimini mümkün hayli azaltınız. Öğünlerde porsiyon ölçülerinizi küçük tutunuz. Ara öğünlerde kuru meyve, meyve, ayran, süt, diyet bisküvi, yağsız tost tüketebilirsiniz.

Uzun müddet aç kaldığımızda Bazal metobolızma süratimiz düşer. Yani metabolizmamız yavaşlar. ( vücudumuz bize küser ve çalışma suratını yavaşlatır.)
Uzun müddet açlıklardan sonra önümüze gelen tüm yiyecekelri yemek isteriz.( motamot iftarda olduğu gibi) ve süratli bir biçimde ne yediğimizi düşünmeden tarafız ve kilo alırız.
 

Similar threads

  • Soru
Ramazan ayının gelişiyle birlikte oruç tutanların günlük beslenme formu birdenbire değişir. Umumide 3-6 öğünden ibaret olan günlük beslenme 2 öğüne düşerken münhasıran al et, ekmek, pilav, makarna, hamur işleri, tatlı ve börek tüketimi artar. Buna karşılık meyve, zerzevat ve beyaz et tüketimi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
16
  • Soru
Birçok kişi haftalar boyunca diyet yapmasına, yürüryüş – spor yapmasına ve her şeye dikkat etmesine karşın kilo veremez.”Hiç yemek yememe karşın kilo veremiyorum” diye yakınır. Diyet yaparken yahut zayıflamak için çabalarken gözden kaçırdığımız küçük ayrıntılar yahut sahih bildiğimiz yanlışlar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
  • Soru
SIK YAPILAN 30 DİYET YANLIŞI Yerküre Sıhhat Örgütü’nün sıhhat raporunda, vücutta çokça ölçüde yağ birikmesi sonucu ortaya çıkan ve kesinlikle tedavi edilmesi gereken bir sıhhat sorunu olarak tanımlanmaktadır. Ölçüsüz besin alımı, zayıf fizikî aktivite, kalıtım, hormonal nedenler, ruhsal...
Cevaplar
0
Görüntüleme
18
  • Soru
NASIL BESLENMELİYİZ? Bundan bir 60-70 sene önce savaşlar ve yiyecek azlığı nedeniyle ülkemizde kıtlık yaşanıyordu. Hatırlayanınız vardır bir tane ekmek için saatlerce kuyrukta sıra beklemek zorunda kalan insanlar vardı. Bu dönemde çocuk büyütmek çok ama çok zordu. Yiyecek bulmak zor olduğu için...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Bedenimiz güç için yiyeceğe muhtaçlık duyar. Otururken bile güç harcadığımızı düşünürsek sahiden de yiyecekler bizim yakıtımızdır. Burada yanlışsız ve kaliteli yakıtı almak beden işleyişi açısından ehemmiyet taşır. Unutmamak gerekir ki ne yersek o’yuzdur. Bu nedenle uzun vadeli aç kaldığımızda...
Cevaplar
0
Görüntüleme
15
Üst Alt