SoruCevap
Yeni Üye
Bütün sağlıklı beslenmeyle ilgili metinlerde kesinlikle geçen mucize bir sözdür sık sık ve az az beslenmek. Birden fazla kişinin yalnızca okuyup geçtiği ( okuyup lakin önemsemediği) , kimi insanlarında ben sık sık yersem daha çok kilo alırım diye icmal yaptığı bir sözdür.
Sık sık ve az az beslenmek sağlıklı zayıflama, sağlıklı beslenme, bebek beslenmesinde ve birçok marazın tedavisinde( Diabet, mide hasatalıkları vs vs) en kıymetli faktördür.
Zayıflama diyetleri ve birçok marazın beslenme programı umumide 6 öğündür.3ana ve 3 ara öğünden oluşur.
Pekala niçin 6 ÖĞÜN tüketiriz.( yanı sık sık besleniriz)
1- Uzun mühlet aç kalmamak için.
2- Uzun müddet aç kaldığımız vakit kan şekerimiz düşer.
3- Kan şekeri mülahaza birinci yaptığımız şey; şekerli yiyeceklere sarılmak. Yani kalorisi yüksek olan yiyeceklerin tüketimi artar. Çikolata, tatlı ve şekerli yiyecekler üzere.
4- Kan şekeri mülahaza halsizlik, yorgunluk, baş dönmesi, mide bulantısı oluşur ve mutsuz gözükürüz. Oysaki bizim kilo verebilmemiz için ve bol kalori yakabilmemiz için daima dinç ve ayakta olmamız gerekiyor.
5- Uzun mühlet aç kaldığımızda Bazal metabolizma süratimiz düşer. Yani metabolizmamız yavaşlar.(vücudumuz küser ve çalışma suratını yavaşlatır.) Metabolizmanın yavaşlaması az yeseniz bile kilo almanıza neden olur.
6- Bir gün içinde yediklerinizi altı öğüne bölmek, daha ziyade güç harcamanızı sağlar. Günlük 1500 kalorilik yiyecek yekununu iki öğün alanına altı öğünde tüketmeniz, daha çokça kilo vermenizi sağlar. Zira her yediğiniz besin için tüm sindirim sistemi çalışıyor ve yediğinizin yanma kuvvetiyle birlikte kilo vermeniz kolaylaşır.
7- Sık sık az az beslenmek iştahınızı denetim altına alırısnız.Uzun müddet açlıktan sonra önümüze gelen tüm yiyecekleri yemek isteriz.( motamot iftarda olduğu gibi), ve süratli bir biçimde ne yediğimizi düşünmeden yemek tarafız ve kilo alırız. Başkaca süratli yemek yemek mide ve bağırsak meselelerine de neden olur.
8- Öğün sayısının artırılması, mideyi dolu tutarak sonraki öğünde ziyade yemeyi engellemektedir.
Sık sık yemek kadar tüketilen yiyeceklerin çeşidi ve ölçüsüne da dikkat edilmelidir. Şayet kilo meseleniz varsa yağlı, yağda kızartılmış, şeker, şekerli yiyeceklerin tüketimini mümkün hayli azaltınız. Öğünlerde porsiyon ölçülerinizi küçük tutunuz. Ara öğünlerde kuru meyve, meyve, ayran, süt, diyet bisküvi, yağsız tost tüketebilirsiniz.
Uzun müddet aç kaldığımızda Bazal metobolızma süratimiz düşer. Yani metabolizmamız yavaşlar. ( vücudumuz bize küser ve çalışma suratını yavaşlatır.)
Uzun müddet açlıklardan sonra önümüze gelen tüm yiyecekelri yemek isteriz.( motamot iftarda olduğu gibi) ve süratli bir biçimde ne yediğimizi düşünmeden tarafız ve kilo alırız.
Sık sık ve az az beslenmek sağlıklı zayıflama, sağlıklı beslenme, bebek beslenmesinde ve birçok marazın tedavisinde( Diabet, mide hasatalıkları vs vs) en kıymetli faktördür.
Zayıflama diyetleri ve birçok marazın beslenme programı umumide 6 öğündür.3ana ve 3 ara öğünden oluşur.
Pekala niçin 6 ÖĞÜN tüketiriz.( yanı sık sık besleniriz)
1- Uzun mühlet aç kalmamak için.
2- Uzun müddet aç kaldığımız vakit kan şekerimiz düşer.
3- Kan şekeri mülahaza birinci yaptığımız şey; şekerli yiyeceklere sarılmak. Yani kalorisi yüksek olan yiyeceklerin tüketimi artar. Çikolata, tatlı ve şekerli yiyecekler üzere.
4- Kan şekeri mülahaza halsizlik, yorgunluk, baş dönmesi, mide bulantısı oluşur ve mutsuz gözükürüz. Oysaki bizim kilo verebilmemiz için ve bol kalori yakabilmemiz için daima dinç ve ayakta olmamız gerekiyor.
5- Uzun mühlet aç kaldığımızda Bazal metabolizma süratimiz düşer. Yani metabolizmamız yavaşlar.(vücudumuz küser ve çalışma suratını yavaşlatır.) Metabolizmanın yavaşlaması az yeseniz bile kilo almanıza neden olur.
6- Bir gün içinde yediklerinizi altı öğüne bölmek, daha ziyade güç harcamanızı sağlar. Günlük 1500 kalorilik yiyecek yekununu iki öğün alanına altı öğünde tüketmeniz, daha çokça kilo vermenizi sağlar. Zira her yediğiniz besin için tüm sindirim sistemi çalışıyor ve yediğinizin yanma kuvvetiyle birlikte kilo vermeniz kolaylaşır.
7- Sık sık az az beslenmek iştahınızı denetim altına alırısnız.Uzun müddet açlıktan sonra önümüze gelen tüm yiyecekleri yemek isteriz.( motamot iftarda olduğu gibi), ve süratli bir biçimde ne yediğimizi düşünmeden yemek tarafız ve kilo alırız. Başkaca süratli yemek yemek mide ve bağırsak meselelerine de neden olur.
8- Öğün sayısının artırılması, mideyi dolu tutarak sonraki öğünde ziyade yemeyi engellemektedir.
Sık sık yemek kadar tüketilen yiyeceklerin çeşidi ve ölçüsüne da dikkat edilmelidir. Şayet kilo meseleniz varsa yağlı, yağda kızartılmış, şeker, şekerli yiyeceklerin tüketimini mümkün hayli azaltınız. Öğünlerde porsiyon ölçülerinizi küçük tutunuz. Ara öğünlerde kuru meyve, meyve, ayran, süt, diyet bisküvi, yağsız tost tüketebilirsiniz.
Uzun müddet aç kaldığımızda Bazal metobolızma süratimiz düşer. Yani metabolizmamız yavaşlar. ( vücudumuz bize küser ve çalışma suratını yavaşlatır.)
Uzun müddet açlıklardan sonra önümüze gelen tüm yiyecekelri yemek isteriz.( motamot iftarda olduğu gibi) ve süratli bir biçimde ne yediğimizi düşünmeden tarafız ve kilo alırız.