Nohutlu Patatesli Yemek Nasıl Yapılır?

SoruCevap

Üye
Çözümler
1
Tepkime
61
Yaş
36
Coin
256,936
Sevdiklerinle paylaşmayı unutma !
Nohutlu Patatesli Yemek Nasıl Yapılır? Nohutlu patatesli yemek yapmak için öncelikle malzemeleri hazırlayın. Patatesleri soyup doğrayın. Soğanı ince ince doğrayın. Tencerede yağı eritin. Soğanları ekleyip kavurun. Ardından salçayı ve baharatları ekleyin. Nohutları yıkayıp süzün. Tencereye ekleyin ve karıştırın. Patatesleri de ekleyin ve suyunu ilave edin. Yemeği kısık ateşte pişirin. Yemek piştikten sonra ocaktan alın ve servis yapın. Afiyet olsun!
İçindekiler

Nohutlu Patatesli Yemek Nasıl Yapılır?​

Nohutlu patatesli yemek yapmak için öncelikle malzemeleri hazırlamalısınız. Gerekli malzemeler şunlardır:
– 2 su bardağı haşlanmış nohut
– 4 adet orta boy patates
– 1 adet soğan
– 2 diş sarımsak
– 2 yemek kaşığı sıvı yağ
– 1 tatlı kaşığı domates salçası
– 1 tatlı kaşığı biber salçası
– 1 çay kaşığı kimyon
– 1 çay kaşığı karabiber
– Tuz
İlk adım olarak, patatesleri soyup küp şeklinde doğrayın. Soğanı ve sarımsağı da doğrayın.
Bir tencerede sıvı yağı ısıtın ve doğradığınız soğanı ekleyin. Soğanlar pembeleşene kadar kavurun. Ardından sarımsakları ekleyin ve biraz daha kavurun.
Salçaları ekleyin ve kısa bir süre karıştırarak kavurun. Ardından patatesleri ekleyin ve karıştırarak kavurmaya devam edin.
Patatesler hafifçe kızarınca haşlanmış nohutları da tencereye ekleyin. Tuz, karabiber ve kimyonu da ekleyerek karıştırın.
Tüm malzemeler iyice karıştıktan sonra üzerini geçecek kadar su ekleyin. Kısık ateşte patatesler yumuşayana kadar pişirin.
Servis yapmadan önce yemeği ocaktan alın ve biraz dinlendirin. Sıcak olarak servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!

Nohutlu Patatesli Yemek Nasıl Yapılır?​

1. Nohutlu patatesli yemek için öncelikle nohutları haşlayın.
2. Nohutlar haşlandıktan sonra soğanları doğrayıp soteleyin.
3. Sotelediğiniz soğanlara sarımsak ve biber salçası ekleyin.
4. Ardından doğradığınız patatesleri ekleyip karıştırın.
5. Patateslerin üzerini su ile tamamen kaplayacak şekilde doldurun.


Tuz ve kara biber ekleyip karıştırın.
Yemeği kısık ateşte pişirin.
Pişirme süresi yaklaşık olarak 30-40 dakika olmalıdır.
Maydanoz ile süsleyip servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun!
 

Create an account or login to comment

You must be a member in order to leave a comment

Create account

Create an account on our community. It's easy!

Log in

Already have an account? Log in here.

Üst Alt