Son konular

Nöral Terapi

Konuyu Yükselt

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
1
Çözümler
1
Tepkime
41
Puanları
318
Yaş
35
Coin
256,935
Nöral terapi ağrı tedavisinde güncel, etkili bir tedavi seçeneği olarak son yıllarda başta Almanya ve diğer Avrupa ülkelerinde olmak üzere bir çok ülkede yaygın bir şekilde kullanılan bir tedavi yöntemidir.

Nöral Terapi Nedir?

Nöralterapi otonom sinir sisteminden kaynaklanan hastalıkların tanı ve tedavisinde uygulanan enjeksiyon tekniği ile uygulanan medikal bir yaklaşımdır.
Bozucu alan denilen lokal bozukluklar, elektrofizyolojik unstabilite ve anormal nörolojik sinyaller ile otonom sinir sistemini reaksiyona sokarlar.
Bozucu alanlar fiziksel ve ruhsal travma sonrası ortaya çıkabilirler. Bu taravmalara örnek olarak cerrahi skarları, geçirilmiş ameliyatları veya ruhsal dünyamız için bir yakınımızı kaybetmeyi örnek olarak verebiliriz.
Otonom sinir sistemi bu bozucu alanlara tepki göstererek, vücudun uzak bölgelerinde rahatsızlık yaratabilir. Örneğin bir apandisit skarı uzun süren baş ağrısının kaynağı olabilir.
Otonom sinir sistemi bozucu alanlara değişik yollarla tepki verir. Miyofasiyal veya diğer ağrılı sendromlar oluşabilir. Visseral fonksiyonları bozulabilir. Sonuçta astma, angina, irritabl barsak sendromu, adet düzensizlikleriyle beraber tüm kas iskelet sistemini ilgilendiren hastalıklar otonom sinir sisteminin etkilenmesiyle ortaya çıkabilir.
Cerrahi girişim ve ilaç kullanan hastaların önemli bir bölümünde bozucu alanlar bulunabilir. Bu nedenle bu alanlar otonom sinir sistemi ile ilgili birçok ağrılı sendromda aranmalıdır.
Nöralterapi uygulamasında temel zorluk bu bozucu alanların tesbit edilmesidir. Büyük skar izlerini kolaylıkla bulabiliriz. Fakat dişler, otonomik gangliyonlar ve iç organlarındaki bozucu alanları tesbit etmek zordur, uzmanlık ve tecrübe gerektirir ve tüm bunlar somatik disfonksiyonlarla bir arada bulunur. Somatik disfonksiyonlar kesinlikle otonom sinir sisteminin bozucu alanlara karşı reaksiyonu sonucu ortaya çıkarlar.
Bozucu Alanlar 3 Farklı Yöntemle Bulunabilinir.
öykü alma tekniğidir. Hastalıktan önce geçirilen her şey zaman-sonuç ilişkisi içerisinde sorgulanır.
fizik muayene yöntemidir. Head zone denilen deri değişiklikleri aranır. Hastalığın hangi omurga segmentleri ile ve hangi eklemler ile ilişkili olduğu ayrıntılı olarak incelenir.
Applied Kinesiology testidir. Sinir sistemi ile kaslar arasındaki ilişki kullanılarak yapılan bir adele testidir. Tanıyı doğrulatmak için kullanılır.
Tedavi en kolay parçasıdır. Seyreltilmiş ( % 0.4 – 0.5 ) anestetik madde içeren kullanılır. Ağrılı bölgeler, omurga zinciri ve hastalığı ortaya çıkaran bozucu alanlara uygulama yapılır.
Bu tedavinin gerekçesi, bozucu alanların sebep olduğu hücre membran instabilitesini regüle etmektir. Verilen anestetik madde ile hücrenin elektriksel potansiyeli restore edilir, dokuların fizyolojisi normalleştiilir
Tedavi etkisi lokal anezteziğin beklenen etkisinden uzun sürer ve tekrarlayan tedaviler bozucu alanın etkisini ortadan kaldırarak iyileşmeyi sağlar.
Nöralterapi İle Tedaviye Alınan Hastalıklar
Baş, boyun, sırt ve bel ağrıları
Boyun ve bel fıtıkları
Diz, kalça, omuz ağrıları
Migren ve diğer baş ağrıları
Ankilozan spondilit, fibromyalji
Romatizmal hastalıklar
Alt ekstremite dolaşım bozukluğu
Fascial paralizi (yüz felci) , Trigeminal nevraji
Kulak çınlaması ve baş dönmeleri
Huzursuz bacak sendromu
Stres, depresyon, anksiyete, unutkanlık, nevralji
Uyku bozukluğu ve düzensizliği
Zona ve sekeli
Kronik yorgunluk sendromu
Tiroid hastalıklarının tedavisi
Menapoz sıkıntılarının giderilmesi
Adet düzensizlikleri ve şiddetli adet sancılarının tedavisi
Bağırsak hastalıklarını tedavisi (irrtabl kolon sendromu, ülseratif kolit ve crohn)
Vücudun toksinlerden arındırılması
Anti-aging (yaşlanmanın önlenmesi)
NÖRAL TERAPİ; F. ve W. Huneke adında iki Alman doktor tarafından bulunup, geliştirilmiştir
 

Similar threads

  • Soru
Nöral terapi, akut ve kronik ağrı, kronik hastalıklar ve yaralanmaları tedavi etmek için kullanılır. İlk olarak Almanya’da geliştirilmiştir ve birçok Avrupa ülkesinde de ağrıyı iyileştirmek için ana tedavi haline gelmiştir. Hastalıkların oluşum sürecinde vücuttaki farklı dokular arasında...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
  • Soru
Nöralterapi otonom hudut sisteminden kaynaklanan marazların tanı ve tedavisinde uygulanan tıbbi bir formüldür. Klasik tedavi formülleriyle tedavi edemediğimiz pek çok rahatsızlığın altında otonomik hudut sisteminin fonksiyon bozuklukları yatmaktadır. Bozucu alan denilen lokal bozukluklar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
  • Soru
Nöral terapi, temelde lokal anestezik ilaçlar kullanılarak bedenimizin otonom sinir sisteminin regulasyonu yani düzenleme tedavisidir. Düzenli çalışan otonom (nörovejetatif) sinir sistemi, dokuların iyileşme kapasitesinde artma ve bozulmuş olan beden fonksiyonlarının yeniden normale döndürülmesi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
16
  • Soru
Tüm dünyada hekime başvurularda en sık dile getirilen yakınmayı oluşturan baş ağrısının yüzlerce tipi bulunmaktadır ve çoğunun sebebi halen bilinmemektedir. Baş ağrıları uluslararası kriterlere göre başlangıçta primer (birincil- nedeni belli olmayan) ve sekonder (ikincil- bir nedene bağlı olan)...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
İnsan vücudu, kesimleri, organları ve gözleri biçim ve işlev bakımından bütünün hizmetinde bulunan organize bir bütündür. Bu bütünlüğü vücudumuzda taraf alan 500.000 km uzunluğunda olan Vejetatif had sistemi(otonom had sistemi)sağlamaktadır.Herhangi bir kesimde meydana gelen rastgele bir olumsuz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
Üst Alt