Son konular

Nur-u Muhammedî

zeberus1234

Yeni Üye
Tepkime
10
Coin
2
Nur-u Muhammedî

"Nur-u Muhammedî"

· Gülüşü tebessümden ibaretti.
· Kahkaha ile gülmekten hayâ ederdi.
· O, çok güzel ve akıcı konuşurdu.
· Sözleri gönülleri alır, ruhları cezp ederdi.
· Asla dedikodu etmez ve boş şeyler konuşmazdı.
· Her zaman güzel kokardı.
· Kokusu adeta gülü andırırdı.
· Uzuna yakın orta boyluydu.
· Yanına uzun bir kişi gelse ondan uzun görünürdü.
· Oturduğu zaman da omuzu oturanların hepsinden yüksekte olurdu.
· İri yapılı ve kuvvetliydi.
· Kirpikleri sık ve uzundu.
· Gözleri gündüz nasıl görürse gece karanlığında da öyle görürdü.
· Beyaz tenliydi.
· Yanakları ne şişkin ne de çöküktü.
· Dişleri beyaz ve bakımlıydı.
· Diş fırçasını ve tarağını daima yanında taşırdı.
· Giyecek olarak en çok beyaz rengi tercih ederdi.
· Bir yere yöneldiğinde bedeniyle döner, asla başını çevirerek bakmazdı.
· Yürürken hızlı yürürdü.
· Ona yetişmek zordu.
· Edebinden yokuş iner gibi önüne eğik olarak yürür ve etrafına bakmazdı.
· Neşeli olduğu zamanlarda yüzü ayna gibi parlardı.
· O, âlemlere rahmet olarak gönderilmişti.
· O, Allah'ın kulu ve elçisiydi.
· O, Hazreti Muhammed idi.
· Ona binlerce selâm olsun.

Similar threads

• Soru
Nur-u Muhammedî "Nur-u Muhammedî" · Gülüşü tebessümden ibaretti. · Kahkaha ile gülmekten hayâ ederdi. · O, çok güzel ve akıcı konuşurdu. · Sözleri gönülleri alır, ruhları cezp ederdi. · Asla dedikodu etmez ve boş şeyler konuşmazdı. · Her zaman güzel kokardı. · Kokusu adeta gülü andırırdı. ·...
Cevaplar
0
Görüntüleme
34
  • Soru
HZ. Aişe anlatmıştır bir gün iğnemi kaybettim.aradım,bulamadım,ışık tuttum yine yoktu.Peygamberimiz(S.A.V) geldi yüzünün nuruyla ortalık aydınlandı.İğnemi buldum ve güldüm ya Aişe ne gülersin,dedi Peygamberimize(S.A.V)e durumu anlattım o kıyamettede böyle olacak,dedi.O gün beni göremeyeceklere...
Cevaplar
0
Görüntüleme
24
  • Soru
Hilye-i Saadet... Peygamber efendimizin görünüşünün anlatılmasına Hilye-i seadet denir.İslâm alimleri, Muhammed aleyhisselamın görünen bütün uzuvlarını, şeklini, sıfatlarını, güzel huylarını ve bütün inceliklerine varıncaya kadar hayatının tamamını açık bir şekilde senet ve vesikaları ile...
Cevaplar
0
Görüntüleme
31
  • Soru
PEYGAMBER EFENDİMİZİN YARATILIŞ GÜZELLİKLERİ Peygamber Efendimizin Ashabı, bu kutlu insanın dış görünümünün güzelliği, görenleri hayran bırakan heybetinden nuruna ve duruşundan gülüşüne kadar Allah'ın onda tecelli ettirdiği çeşitli güzellikler hakkında pek çok detay aktarmışlardır. Sayıca...
Cevaplar
0
Görüntüleme
89
  • Soru
peygamber efendimizin ozellikleri Peygamber efendimiz Hz Muhammet (sav) 'in ahlaki ve dış gorunuş ozellikleri!! Allahu Teala Hz Muhammed (sav) Efendimize oyle ozellik ve hususiyetler vermiştir ki, onlar başka bir peygamberde yoktur Bunlarıdan bir kısmını ozetle zikredeceğiz Bu konuda...
Cevaplar
0
Görüntüleme
28
Üst Alt