We have detected that you are using AdBlock.

Please disable it for this site to continue.

Obeziteden kurtulmak için tavsiyeler...

SoruCevap

Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
0
Çözümler
1
Tepkime
65
Time online
0
Puanları
318
Yaş
36
Coin
256,935
OBEZİTEDEN KURTULMAK İÇİN TAVSİYELER

Fazla kilolarımızdan kurtulmak için belki bugüne kadar bir çok yol denedik veya arkadaşlarımızdan çeşitli öneriler dinledik, spor salonlarında yürüyüş yollarında kendimizden geçtik ama olmadı zayıflayamadık diyorsanız; öncelikle obezite ile gelen sağlık sorunları ile karşılaşmadan ( ki büyük çoğunluğumuz karşılaşmıştır) silkelenip kendimize gelmemiz ve artık yanlış beslenme alışkanlıklarımıza dur dememiz gerekiyor. İşte fazla kilolarımızdan kurtulmak ve onlarla bir daha karşılaşmamak için uygulamamız gerekenler:

Az az, sık sık yemek yemek.

Uzun süreli açlıklarla ya da öğün atlamalarla ve en çok yapılan ekmeği tamamen diyetten çıkarmayla kalıcı zayıflamanın gerçekleşmeyeceği yapılan denemelerle anlaşılmış durumda. Metabolizmamızı dinç tutabilmek adına günde 3 ana öğünümüzün yanı sıra 2- 3 ara öğün tüketmeye de önem vermeliyiz.

Kullanılan gizli yağlara dikkat...

Yemeklere göz kararı şişeden boşalttığımız yağlarla ölçümüzü şaşırabiliyoruz. Yemek yaparken koyacağınız yağ ölçüsü 1 kilo sebzeye 2 yemek kaşığı zeytinyağı, fındıkyağı gibi bitkisel yağlardan olmalı. Ve yapacağınız etli sebze yemeklerini dışarıdan yağ koymadan etin kendi yağı ile pişirmeye özen göstermeye çalışalım.

Sağlıklı pişirme yöntemlerini öğrenmek.

Çoğumuzun yapmaya alışkın olduğu kızartma, kavurma gibi pişirme yöntemlerini olabildiğince çabuk terkedip yerine daha sağlıklı ve daha az yağ çeken haşlama, buğulama, ızgara ya da fırında pişirme yöntemlerini koymalısınız.

Günde yaklaşık 10 bardak su.

Metabolizmamızı hızlandırmak ve sindirim, boşaltım, sıvı elektrolit dengesi için çok önemli olan su tüketimimizi artırmamız gerekiyor.

Posa tüketimini artırmalıyız.

Bir çok obez insanın yaşadığı ortak sorundur kabızlık. Bunun için günlük posa tüketimimizi artırmamız gerekiyor. Bunun için de;

Eğer tüketiminizde bir sakıca görülmüyorsa ekmek tercihinizi beyaz ekmek yerine çavdar, çok tahıllı, tam buğday ya da yulaf ekmeğinden yana kullanın.

Haftanın 1-3 günü kurubaklagil yemeği tüketebilirsiniz.

Taze sebze meyve, salata tüketiminiz artırın.

Pirinç pilavı yerine esmer pirinç veya bulgur pilavı, makarnayı da kepekli olanlarından tercih edebilirsiniz.

Meyveleri eğer kabuğu ile yenebiliyorsa iyice yıkanıp temizlendiğinden emin olduktan sonra kabuğu ile tüketin. Ve olabildiğince meyveleri meyve suyu şeklinde değil de posası ile birlikte meyvenin kendisini tüketmeye çalışın.
Sağlıklı, zinde günler dilerim...
 

Create an account or login to comment

You must be a member in order to leave a comment

Create account

Create an account on our community. It's easy!

Log in

Already have an account? Log in here.

Üst Alt