Modoratör
(¯´•._.• Üye •._.•´¯)
Öğretim programları nelerdir?
Bir okulu bitirmek veya bir alanda uzmanlaşmak için okunması gereken ders ve konuları kapsayan plan, müfredat, ders programı, müfredat programı.Eğitimin 4 temel ögesi nedir?
Ancak bir programı oluşturan temel öğeler dört tanedir. Bunlar; 1-Kazanım/ amaç/ hedefler 2-İçerik 3-Öğrenme-öğretme süreci 4-Ölçme ve değerlendirme boyutlarıdır.Üç öge nedir?
Üç öge nedir?Cümlenin öğeleri; arasöz, yardımcı ve temel öğeler olmak üzere üç alt gruba ayrılmaktadır. Temel öğeler, anlam belirten her cümlede yüklem ve özne halinde yer alırlar. Yardımcı öğeler ise; nesne, yer tamlayıcısı, zarf tamlayıcısı ve edat tümleci olarak belirtilebilir.
Örtük program eğitim ne demek?
Örtük program eğitim ne demek?Örtük program, öğrenme-öğretme süreçlerine, yaşantılarına, ortamına ve yapısına gömülü, öğrencilerin, öğretmenlerin, yöneticilerin, diğer personelin ve velilerin beraberlerinde getirdikleri özelliklerden, düşüncelerden, inançlardan, bilgi, beceri, tutum ve davranışlardan etkilenen, eğitim, öğretim ve ders programının …
Kübik program ne demek?
Çok boyutlu bir program olan kübik program disiplinlerin tek başına öğretilmesi yerine, bir disiplini verirken aynı zamanda bireye duyuşsal özelliklerin de verilebileceğini ve bunu yaparken öğrenme öğretme tekniklerinin, öğrenme stillerinin kullanılabileceğini ortaya koyan bir programdır.Eğitim ve öğretim programları nedir?
Genel bir özetle öğretim programı, belli bir öğretim kademesindeki sınıflarda ve derslerde, eğitim programının amaçları doğrultusunda belirlenen hedefleri gerçekleştirmeye yönelik okul ya da okul dışında bireye kazandırılması planlanan tüm etkinlikleri kapsayan yaşantılar düzeneğidir.Öğretim programının temel öğeleri nelerdir?
Öğretim programının temel öğeleri nelerdir?Temel öğretim ilkeleri nelerdir?
Temel öğretim ilkeleri nelerdir?EĞİTİM-ÖĞRETİM İLKELERİ
- Çocuğa Göre Öğretim İlkesi (Öğrenciye görelik):
- Hayatilik ilkesi (Yaşamsallık): Okul, yaşamın kendisi olmalıdır.
- Güncellik ilkesi (Aktüalite):
- Yaparak-yaşayarak öğrenme ilkesi:
- Açıklık ilkesi (Ayanilik):
- Ekonomiklik ilkesi:
- Somuttan soyuta ilkesi:
- Bilinenden bilinmeyene ilkesi: