Neler yeni

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Modoratör

Ogretim programlari nelerdir?

Modoratör

(¯´•._.• Üye •._.•´¯)
Puan 0
Çözümler 0
Modoratör

Öğretim programları nelerdir?​

Bir okulu bitirmek veya bir alanda uzmanlaşmak için okunması gereken ders ve konuları kapsayan plan, müfredat, ders programı, müfredat programı.

Eğitimin 4 temel ögesi nedir?​

Ancak bir programı oluşturan temel öğeler dört tanedir. Bunlar; 1-Kazanım/ amaç/ hedefler 2-İçerik 3-Öğrenme-öğretme süreci 4-Ölçme ve değerlendirme boyutlarıdır.

Üç öge nedir?​

Üç öge nedir?
Cümlenin öğeleri; arasöz, yardımcı ve temel öğeler olmak üzere üç alt gruba ayrılmaktadır. Temel öğeler, anlam belirten her cümlede yüklem ve özne halinde yer alırlar. Yardımcı öğeler ise; nesne, yer tamlayıcısı, zarf tamlayıcısı ve edat tümleci olarak belirtilebilir.

Örtük program eğitim ne demek?​

Örtük program eğitim ne demek?
Örtük program, öğrenme-öğretme süreçlerine, yaşantılarına, ortamına ve yapısına gömülü, öğrencilerin, öğretmenlerin, yöneticilerin, diğer personelin ve velilerin beraberlerinde getirdikleri özelliklerden, düşüncelerden, inançlardan, bilgi, beceri, tutum ve davranışlardan etkilenen, eğitim, öğretim ve ders programının …

Kübik program ne demek?​

Çok boyutlu bir program olan kübik program disiplinlerin tek başına öğretilmesi yerine, bir disiplini verirken aynı zamanda bireye duyuşsal özelliklerin de verilebileceğini ve bunu yaparken öğrenme öğretme tekniklerinin, öğrenme stillerinin kullanılabileceğini ortaya koyan bir programdır.

Eğitim ve öğretim programları nedir?​

Genel bir özetle öğretim programı, belli bir öğretim kademesindeki sınıflarda ve derslerde, eğitim programının amaçları doğrultusunda belirlenen hedefleri gerçekleştirmeye yönelik okul ya da okul dışında bireye kazandırılması planlanan tüm etkinlikleri kapsayan yaşantılar düzeneğidir.

Öğretim programının temel öğeleri nelerdir?​

Öğretim programının temel öğeleri nelerdir?

Temel öğretim ilkeleri nelerdir?​

Temel öğretim ilkeleri nelerdir?
EĞİTİM-ÖĞRETİM İLKELERİ
- Çocuğa Göre Öğretim İlkesi (Öğrenciye görelik):
- Hayatilik ilkesi (Yaşamsallık): Okul, yaşamın kendisi olmalıdır.
- Güncellik ilkesi (Aktüalite):
- Yaparak-yaşayarak öğrenme ilkesi:
- Açıklık ilkesi (Ayanilik):
- Ekonomiklik ilkesi:
- Somuttan soyuta ilkesi:
- Bilinenden bilinmeyene ilkesi:

Türkçede öge ne anlama gelir?​

Cümle, bir düşünceyi, bir dileği, bir haberi ya da duyguyu tam olarak anlatan, bir veya birden çok sözcükten oluşmuş anlatım birimidir. Cümle içindeki sözcüklerin tek başlarına ya da diğer sözcüklerle grup oluşturarak yaptıkları göreve de öge denir.

Öğretim programları, bir okulu tamamlamak veya belirli bir alanda uzmanlaşmak için gereken dersler ve konuları kapsayan planlar ve müfredatları içerir. Bu programlar genellikle belirli hedefleri, içerikleri, öğrenme-öğretme süreçlerini ve ölçme-değerlendirme boyutlarını içerir.

Eğitimin dört temel öğesi şunlardır:
1. Kazanım/amaç/hedefler
2. İçerik
3. Öğrenme-öğretme süreci
4. Ölçme ve değerlendirme boyutları

Öğretim programının temel öğeleri genellikle hedefleri, içeriği, öğrencilerin nasıl öğreneceği süreci ve başarının nasıl değerlendirileceğini belirten unsurları içerir.

Örtük program eğitim, öğrenme-öğretme süreçlerinde yer alan öğrencilerin, öğretmenlerin, yöneticilerin ve diğer katılımcıların bilgi, beceri, tutum ve davranışlarını etkileyen özellikleri içeren eğitim programlarıdır.

Kübik program ise disiplinlerin tek başına öğretilmesi yerine, bir disiplini öğretirken duyuşsal özelliklerin de verilebileceğini ve farklı öğrenme tekniklerinin kullanılabileceğini belirten çok boyutlu bir program türüdür.

Eğitim ve öğretim programları, belirli bir öğretim kademesindeki sınıf veya derslerde, eğitim hedeflerine yönelik olarak planlanan tüm etkinlikleri kapsayan düzenli yaşantılardır.

Temel öğretim ilkeleri arasında çocuğa göre öğretim ilkesi, hayatilik ilkesi, güncellik ilkesi, yaparak-yaşayarak öğrenme ilkesi, açıklık ilkesi, ekonomiklik ilkesi, somuttan soyuta ilkesi ve bilinenden bilinmeyene ilkesi gibi prensipler yer alır.

Türkçede "öge" kelimesi, cümle içindeki sözcüklerin tek başlarına ya da diğer sözcüklerle grup oluşturarak yaptıkları görevi ifade eder. Bir cümledeki ögeler, cümledeki düşünceyi, dileği, haberi veya duyguyu tam olarak anlatan sözcüklerdir.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Tema özelleştirmeleri kullanılamıyor!

Tema özelleştirme alanlarını sizin için kullanılamıyor, lütfen daha fazla bilgi için yönetici ile iletişime geçiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri