Son konular

Oğuzhan Ulvi Başkurt

zeberus1234

Yeni Üye
Tepkime
10
Coin
2
Oğuzhan Ulvi Başkurt Sensei

(Aikido 5.Dan, Iaido 2.Dan, Kendo 1.Dan, Jodo 1.Dan)

1981 yılında İstanbulda doğdu. İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi İnşaatı ve Deniz Yapıları Mühendisliği Bölümünden mezun oldu. Işık Üniversitesinde işletme yüksek lisansı (MBA) yaptı.

Kenji Kumagai Shihan (7.Dan) tarafından onaylanan Yudansha sınavlarını başarıyla vererek, derecelerini Tokyodaki Aikikai Foundation Aikido World Headquartersdan (Dünya Aikido Merkezi) aldı. 2014 yılı itibari ile Aikidodan sorumlu Federasyon tarafından 5.Dan derecesine terfi ettirilmiştir. Aynı zamanda Oğuzhan Sensei 5.Dan (5. derece siyah kuşak) derecesine sahip Türkiyedeki en genç Aikidokalardandır.

2007 yılında Aikido ve Budo (savaş disiplinleri) okulu Aikimode Aiki Akademiyi kurdu. 2007 yılından bu yana Aikimode Aiki Akademi bünyesinde vermiş olduğu tüm eğitimleri 2009 yılında 4. Leventteki Aikimode Aiki Akademi merkezinin kurulması ile tek çatı altında topladı.

Yetişkinlerde 20.000 ve çocuklarda 10.000 saat ile toplamda 30.000 saat eğitim verme süresini aşan Oğuzhan Başkurt Sensei, alanında en tecrübeli senseiler arasında yer almaktadır.

Iaido, Kenjutsu, Jojutsu-Jodo, Tantojutsu ve Kendo konularında kendini geliştiren Oğuzhan Başkurt Sensei, bu konuda Avrupanın ve Dünyanın önde gelen eğitimcileri ile çalışmaktadır. Kendisi şu an İaido 2.Dan, Kendo 1.Dan ve Jodo 1.Dan derecesine sahiptir. Türkiyede aikido, iaido, jodo ve kendo olmak üzere 4 japon savaş disiplininde siyah kuşak derecesine sahip olan (Dan derecesi) ilk ve tek kişidir.

Oğuzhan Başkurt Sensei kurucusu olduğu İTÜ Aikido Kulübünün bir dönem onursal başkanlığını yapmasının yanında internetin prestijli eğitim siteleri UzmanTV ve CevapTVnin Japon Savaş Sanatları (Aikido, iaido, jodo, kendo ) uzmanıdır. Girişimcilik üzerine eğitimler vermekte vede girişimci olmak isteyen kişilerin katıldığı özel bir program olan Girişim Savaşçısı programının mentorlarındandır.

Oğuzhan Başkurt Senesei alanında öncü şirketlere vizyon eğitimleri, toplantı konuşmacılığı, motivasyon ve uyum eğitimlerini vermektedir. Turkcell, Aksigorta, Roche, Roche Diagnostic, Bilim İlaç, Daikin, Türk-Telekom, Phlips, Mey, JCB İş makinaları (STFA), Girişim Savaşçıları, Glaxo Smith Kline, FX World İstanbul, İPYD (İstanbul Proje Yönetim Derneği), Invitel International, Dechatlon, Netbook Media eğitim verilen firmalardandır.

Oğuzhan Başkurt Sensei 2014 Ekim itibari ile Hava Harp Okulunun Savaş Sanatları Danışmanı ve Aikido eğitmenliği görevinde bulunmaktadır.

Üst Alt