ZONGULDAK (İHA) - Zonguldaklı aktarlar öksürüğe ıhlamur ve içerisine konularak kaynatılan içilen bitkilerin yarar sağladığını söyledi.
Zonguldak'ta 30 yıllık aktar İsmail Yılmaz, öksüren insanların ıhlamur ve beraberindeki bitkilerin kaynatılarak çözüm bulacağını söyledi. Yılmaz, “Nefes darlığı, astım gibi gribal şeylere en güzel ıhlamur, papatya, kuşburnu, zencefil, kabuk tarçın, karanfil gibi bitkiler yarar sağlıyor. Bunların her birinden ıhlamurun içine atılarak kaynatılıyor ve içiliyor. Sabah ve akşamları birer bardak içiliyor. Hariçten limon, portakal veya elma kabuğu içine atılabiliyor. Bronşlara, nefes darlığına çok iyi geliyor. Öksürüğe iyi gelir, göğüsleri yumuşatır” dedi.
Zonguldak'ta 30 yıllık aktar İsmail Yılmaz, öksüren insanların ıhlamur ve beraberindeki bitkilerin kaynatılarak çözüm bulacağını söyledi. Yılmaz, “Nefes darlığı, astım gibi gribal şeylere en güzel ıhlamur, papatya, kuşburnu, zencefil, kabuk tarçın, karanfil gibi bitkiler yarar sağlıyor. Bunların her birinden ıhlamurun içine atılarak kaynatılıyor ve içiliyor. Sabah ve akşamları birer bardak içiliyor. Hariçten limon, portakal veya elma kabuğu içine atılabiliyor. Bronşlara, nefes darlığına çok iyi geliyor. Öksürüğe iyi gelir, göğüsleri yumuşatır” dedi.