Modoratör
Tanınmış Üye
Transkript belgesi, eğitim kurumunun öğrenci işleri dairesinden ya da diğer resmi dairelerden talep edilebilir. E-devlet uygulamasının hayata geçmesi ile bazı üniversitelerin transkript belgeleri e-devlet üzerinden alınabilir hale gelmiştir. Bunun dışında transkriptler, genellikle kurum tarafından verilir.Transkript kaybettim ne yapmalıyım?
NOT: Transkript belgesinin "not döküm" halinde olan örneğini sadece okuduğunuz okulun öğrenci işlerinden halledebilirsiniz. Bu belgeyi de ya kişinin kendisi alabilir ya da verilen dilekçe sayesinde belirtilen ikinci bir kişi alabilir.E-devlet üzerinden transkript alınır mı?
E-devlet üzerinden transkript alınır mı?Bu özellik üniversite öğrencilerini de sevindirdi. Özellikle transkript gibi eğitim duruma ait belgeleri almak isteyen öğrenciler okula gitmeden e-Devlet üzerinden işlerini halledebiliyor.
Online transkript nasıl alınır?
YÖK, transkript belgesinin Türkçe ve İngilizce olarak çift dilde e-Devlet kapısı üzerinden kolayca temin edilebilmesi için çalışmaları tamamladı. Artık öğrenciler, transkript belgelerini YÖK'ün e-Devlet kapısı üzerindeki alana giriş yaparak "Transkript Belgesi Sorgulama" kısmından ücretsiz temin edebilecek.Transkript ne kadar sürede çıkar?
– İstenen belge, başvurudan yaklaşık 1 gün sonra hazırlanarak teslim alınabilir durumda olur. – Not Dökümü Çizelgesi, Öğrenci Kimlik Kartı görülerek, öğrencinin kendisine verilir.Öğrenci not dökümü nedir?
Öğrenci not dökümü nedir?Transkript, temel olarak not dökümü olarak ifade edilebilir. Mezun olunan eğitim kurumunda alınan tüm dersler, notları ile birlikte bu dökümde listelenmiştir.
E-okul öğrenci transkript nasıl alınır?
Öncelikle sisteme kurum şifrenizle giriş yapmanız gerekiyor. Daha sonra öğrenci işlemleri menüsünü açmalısınız. Burada açılan Raporlama sekmesine (Yukarıdaki yazıcı işareti) tıklamanız gerekiyor. Gelen sayfadan " Öğrenim Belgesi (Ek1) Geçmiş Dönemler" menüsünün başındaki dosya işaretine tıklıyın.Onaylı Transkript e devletten alınır mı?
Transkript kim onaylar?
Transkript kim onaylar?Transkript tercümesi 2 nüsha hazırlanır. Yeminli tercüman imzası, adı-soyadı, tercüme bürosunun kaşesi de bulunan belge ile tercümanın yemin zaptı bulunan notere gidilir. Noter bu belgeyi onaylar. Bu belgeye noter onaylı transkript tercümesi denir.