Okullar açılıyor sağlıklı beslenme çantası dönemi başlıyor

SoruCevap

Yeni Üye
Çözümler
1
Tepkime
56
Yaş
36
Coin
256,936
Sabah erkenden mektep yoluna koyulan evlatlarımızın gün uzunluğu beslenmeleri ile ilgili ana ve pederlerin akıllarına birçok soru işareti takılabiliyor. Evlatlarımızın beslenmesi çok çokça takip ve ihtimam gerektiriyor. Zira evlatlarımızın yarının sağlıklı bireyleri olmaları için bugün çok daha sağlıklı beslenmeleri gerekmektedir.

Altın Öğün Kahvaltı Katiyen Atlanmamalıdır

Kahvaltı uzun süren açlık sonrasında vücuda güç sağlaması açısından son aşama değerlidir. Güne zinde başlamak ve gün içerisinde, içinde bulunduğu faaliyetlerde meale, algılama, anımsama ve verimli bir biçimde çalışmak için kahvaltının ehemmiyeti büyüktür. Mahsusen sabah erken saatlerde mektebe giden mektepliler incelendiğinde güne kahvaltı ile başlamayanların mektep başarılarında azalma olduğu görülmüştür.

· Evlatların yetişkinlere nazaran çok daha çokça güç muhtaçlığı olduğunu hatırlayarak kahvaltıda ekmek tüketimi olmasına dikkat edilmelidir, mümkün olduğu kadar tam tahıllı ekmeklerin tercih edilmesi, günümüzde tüketimi az olan posaların alınmasına da yardımcı olacaktır.

· Süt kemik ve diş sıhhatinin gelişiminde faal olan kalsiyumun en âlâ kaynaklarındandır kahvaltıda hem âlâ bir içecek hem de protein, karbonhidrat ve yağ içeren komple bir besindir diyebiliriz

· Peynir ve yumurta protein içeriğinin tamamlanmasına yardımcı olacaktır. Tekrar yumurtanın içindeki demirin çok daha düzgün emilebilmesi için yanında yeşillik, domates, biber tüketimi (yani bir C vitami kaynağı ile tüketmek) yararlı olacaktır.

Evladınızın Mektep Başarısına Kahvaltı İle Adım Atın

Gece uzunluğu vücut güç harcamaya devam eder ve şayet güne kahvaltı ile başlamazsak ehliyetli güç olmadığından kan şekerinde düşmeler, halsizlik, yorgunluk, konsantrasyonda azalmaları yaşanır bu da mektep muvaffakiyetini olumsuz etkileyen ama şık bir kahvaltı ile tüm bunların önlenmesi mümkündür.

Evlatlarınızın Mektepteki Beslenmelerini Takip Edin

Güne kahvaltı yapmadan başlayan evlatlar genellikler ilerleyen saatlerde kantinden çikolata stili hazır besinler tüketmektedirler, dolayısı ile öğlen yemeğine umumiyetle tok girmektedirler, bu da onların öğlen yemeklerinde ehliyetli ölçüde besim tüketmemelerine ve öğlenden sonra tekrar acıkarak birebir usul günahları yapmalarına neden olmaktadır. Kahvaltı yaparak bu yanlışların önüne geçmemiz mümkün. Sair taraftan öğlen yemeklerinde ise ekseriyetle zerzevat yemekleri çok çokça tercih edilen yemekler olmayıp mahalline daha çok mönüdeki pilav makarna ve tatlılar tüketilebilmektedir. Evlatlarınızın öğlen ne yediğini öğrenerek en azından beslenmesinde eksik kalan kısımları tamamlaya çalışın, zerzevat, yoğurt üzere.

Yeni yönetmeliklerde kantinler her ne kadar denetim altına alınmaya çalışılsa da siz yeniden de kantinde satılanları ve evladınızın neler yediğini takip edin.

Evlatlarınızı besin çeşitliliğinin değerini anlatmaya çalışın ve bunun için örnek olmaya çalışın, unutmayın siz zerzevat yemiyorsanız evladınıza zerzevat yemenin sağlıklı olduğunu söylemek ona çok inandırıcı gelmeyecektir.

Olmazsa Olmazımız Ara Öğünler

Ara öğünler düşen kan şekerinin toparlanmasına yardımcı olur ve halsizlik yorgunluk belirtilerini ortadan kaldırır. Şayet mektepte ara öğün pratiği yok ise kesinlikle evladınızın yanına aralarda tüketmesi için pratik besinler koyunuz . Yapılabilecek en şık tercihler; taze yahut kuru meyveler, fındık, ceviz, badem, 1 kutu süt yahut ayran, 1 dilim meskende yapılmış kek yahut kurabiye olabilir.

Sağlıklı Bir Beslenme Çantası İçin

Beslenme çantasında taşınması kolay ve besleyici pahası yüksek besinler olmalıdır. Bilhassa fındık, ceviz, badem üzere kuruyemişler ve kuru kayısı, kuru incir, kuru üzüm üzere kuru meyveler hem evladın mektep muvaffakiyetini olumlu etkileyeceği hem de güç vereceği için beslenme çantasında mekan almalıdır. Ana öğün için ise bozulacak, kokacak ya da bölgeyken hijyen sorunu yaşatabilecek yemeklerden kaçınmalı.
 
Üst Alt