Omega 3 Yağ Asitleri ve Faydaları

Konuyu Yükselt

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
1
Çözümler
1
Tepkime
41
Puanları
318
Yaş
35
Coin
256,935
Her yağ, vücutta depolanıp kiloya dönüşmez. Vücut sağlığının korunması için doymamış yağlara ihtiyaç vardır. Omega 3 yağ asitleri vücüt sağlığı için faydalı doymamış yağlardan biridir.





Omega 3 yağ asitleri; bağışıklık sistemini güçlendirir, kolestrolü kontrol altında tutar, bebeğin sağlıklı gelişimini destekler, beyin, retina ve cilt hücrelerini yeniler, kansere karşı korur, kalp krizi riskini düşürür, hafızanın gelişmesine yardımcı olur, kan akışını hızlandırır.
Anne karnından itibaren omega 3 yağlarına ihtiyaç duyulmaktadır. Bu neden hamilelik döneminde bebeğinizin sağlıklı gelişmesi için omega 3 yağ asitlerini içeren besinlere ağırlık vermeniz gerekmektedir. Ayrıca, beyin sağlığına olumlu etkileri olan omega 3 yağ asitleri, bebeğinizin sayısal zekasının gelişmesine yardımcı olur.
Omega 3 yağ asitleri beyin ve sinir sisteminin düzenli ve sağlıklı çalışmasını sağlar. Depresyon tedavisinin desteklenmesinde, bunama ve alzheimer riskinin düşürülmesinde, kontrasyon gücünün artırılmasında omega 3 yağlarından faydanılmaktadır.
Cilt hücrelerinin yenilenmesinde önemli bir rolü olan omega 3 yağları sayesinde sağlıklı ve gergin bir cilde sahip olabilirsiniz. Özellikle somon balığında yüksek miktarda omega 3 yağı bulunur. Öğünlerinizde somon ızgara ya da somon buğulamaya yer vererek cildinizin ihtiyaç duyduğu omega 3 yağını karşılayabilirsiniz.
Omega 3 yağ asitleri, menopoz döneminde kadınlarda sıklıkla görülen kemik erimesine karşı koruyucu özelliğe sahiptir. kemiklerde kalsiyum depolanmasına yardımcı olur.
Vücut sağlığı için büyük önem taşıyan omega 3 yağları vücut tarafından üretilmediği için besinlerden karşılanmaktadır.
Somon balığı, uskumru, sardalya, hamsi, ada çayı, kivi, soya filizi, kuru fasulye, kanola yağı, marul, beyaz lahana, brokoli, semizotu, keten tohumu yağı, soya yağı, nohut, mısır ve yeşil yaprak sebzelerde omega 3 yağları bulunmaktadır. Beslenme planınıza bu gıdaları ekleyerek vücudunuz için gerekli omega3 yağ asitleri ihtiyacını karşılayabilirsiniz.
Dünya Sağlık Örgütü (WHO) sağlıklı bir yaşam için her gün 1 gram omega 3 yağ asidi alınmasını tavsiye ediyor.
 

Similar threads

  • Soru
Balıkyagı olarak bilinen Omega-3 ve bitkisel yaglarda bulunan Omega-6 ya asitleri yaşamın ilk anından itibaren doku ve hücreler için çok önemlidir. Bağışıklık sistemini güçlendirip, kalp-damar sağlığına iyi gelerek, kanser oluşumunu engelleyerek hayati önem taşırlar. - Omega-3, retina, beyin ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
28
  • Soru
Genel olarak, yağların kötü bir itibarı vardır, bu nedenle tüm yağların kötü olmadığını hatırlatmak gerekirÜç farklı yağ asidi türü vardır: doymuş, tekli doymamış ve çoklu doymamış yağ asitleri Omega6 ve omega3 ailelerinden oluşan çoklu doymamış yağ asitleri iyi yağlar olarak kabul edildikleri...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
  • Soru
OMEGA - 3 VE OMEGA – 6 YAĞ ASİTLERİ Yağ denince akla dolaplarımızda bulunan sıvı yağlar, margarin ve tereyağı gelir. Dilimize yerleşmiş olan bu yağları biz doymuş yağlar ve doymamış yağlar olarak ikiye ayırıyoruz. Doymuş yağ asitleri,hayvansal kaynaklı besinlerin içinde bulunan yağdır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Omega-3 ve omega-6 yağ asitleri vücudumuzda üretilemiyor ve diyetle istikrarlı nispette kesinlikle alınmaları gerekiyor. Umum olarak vücudumuz Paleoletik çağdaki diyete nazaran programlıdır. Bu diyet daha çokça et ve balık, yeşillik, meyve içeriyordu, süt eserleri ve tahıllar yoktu, doymuş...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
  • Soru
Vücudumuz için gerekli olan yağ asitlerinden bazıları , vücudumuzda sentezlenmez. Dışarıdan alınması gerekir.Sağlık açısından bunlar hayati önlem taşır. Gebeklikte Omega 3 ve Omega 6 yağ asitleri fetus tarafından plasenta aracılığı ile anneden temin edilir. Özellikle DHA (Dokosaheksaenoik asit)...
Cevaplar
0
Görüntüleme
15
Üst Alt