Son konular

Omega 3

Konuyu Yükselt

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
1
Çözümler
1
Tepkime
41
Puanları
318
Yaş
35
Coin
256,935
Balık yağı olarak bilinen bu değerli besin aslında birçok yeşil bitki,keten tohumu, ceviz, semiz otu ve yumurta sarısında bolca bulunur.

Omega 3 neden çok önemli?


Hücre korumasında en önemli görev hücre zarındadır. Omega 3 yağ asitlerinin hücre zarının yapısında çok önemli olan hücreyi koruma görevi var. Sağlıklı hücrelerle sağlıklı organlara sahip olabiliriz. Toplum misali sağlıklı toplum sağlıklı bireyler ile mümkündür. Hücre zarının 3 katmanı bulunur. İç ve dış tabakası yağdan oluşur. Hücreye esneklik veren ve dışarıdan hücreye giriş ve çıkışları denetleyen zarın yapısındaki yağların en önemli elemanı Omega yağlarıdır.

Siz, uzun bir süre sağlıklı Omega yağı tüketmememişseniz, bu önemli görevleri kim üstlenecek?

Doğal olarak bu işi yapabilecek en yakın yağ molekülleri adaylarının da;
bacakları kırık,
kalitesiz,
sert,
okside olmuş
yağlar olursa vay halinize derim. Rafine edilirken yüksek ısıya maruz kalan sıvı yağlar, margarinler ile kızartma yapılırken oksidasyona uğramış tüm yağlar, moleküler yapıları bozulduğundan hücre içine oksijenin ve temel besinlerin girişini kısıtlayarak bizi hastalıklara hazırlar.
Bu nedenle Omega yağının faydaları sıralanırken, yüzlerce madde görürsünüz.
Bilimsel makaleler incelendiğinde, binlerce çalışma bulursunuz.
Nedenini şimdi daha iyi anladığınızı hissediyorum.

OMEGA YAĞI HER HÜCRE İÇİN GEREKLİDİR.

Öyle ise hücreyi koruyamadığımız her yerde hastalık oluşacaktır.

Örnek olsun diye birkaç hastalığı bende sıralamak istiyorum:
Astım.
Depresyon.
Hipertansiyon.
Diyabet.
MS.
Alzhemier.
Kalp damar hastalıkları (tüm iskemiler).
Kansızlık vb.
Omega 3 almanız için daha yüzlerce neden sıralayabiliriz; ama buna neden gerek olmadığını rahatlıkla bu yazıda görebilirsiniz. Her türlü hastalığa karşı korunmak için harika bir gıda olduğu çok açık ortadadır. Mümkün oldukça doğal ve en az işleme maruz kalmış kaynaklardan alınması önerilir. Balıktan Omega yağı almak istiyorum diyorsanız;
pişirme yöntemine hassasiyet göstermelisiniz,
ızgaralar 200 dereceyi aşan ısılar vereceği için bu değerli yağların zincirlerini deforme eder,
buğulama yönteminin en güvenli metot olduğunu not etmenizi istiyorum.
Omega 3 yağı tüketimimiz her gün aldığımız gıdalarda mevcuttur ancak biyo-aktivitesi kaybolmamış olduğuna dikkat etmeliyiz.

Hiç Omega yağı alamadığınızı düşünüyorsanız;
taze yumurtayı (yazın 10 günü kışın 20-30 günü geçmemiş)
2-3 dakika haşlayarak (omega yağı ısıya çok dayanıksızdır)
kayısı kıvamında
olacak şekilde tüketin.Omega yağı köy yumurtasında 10 kat daha fazla olduğu ölçülmüş olsa da köy tavuğunun da beslenme koşulları önemli.

Yumurta taze değilse beklenen faydayı göremezsiniz.

Bu yüzden tazeliği de sorgulayınız. Kilo yaptığı düşünülen Omega 3 yağı, tam aksine kilo vermek isteyenlerin diyetine eklemesi gereken bir gıda olduğunu bilmeli. Çünkü bedenin katabolik fazınıda destekleyen çok önemli bir besindir. Kilo verme döneminde unutulmamalı ki: Yıkılan hücrelerin yerine yeni hücrelerin inşası gerekmektedir. Bu aşamada kaliteli hücrelerin inşası için kaliteli malzemeleri bulundurursanız yeni hücrelerinizdeki canlılık düzeyini de artırmış olursunuz.

BUNUN ETKİSİNİ NASIL GÖRECEKSİNİZ?

Kilo verdikçe dinç olacaksınız, oysa birçok kişi diyet sürecinde yorgun ve bitkin düşer.

Çocuklar ve erişkinler için de önerim nasıldır?

PEKİ BEN KENDİM VE ÇOCUKLARIM İÇİN NE ŞEKİLDE UYGULUYORUM?
2–3gr Omega 3 yağının kapsülünü yırtıyorum.
Bir çay kaşığı zencefil ve zerdeçal.
Bir tatlı kaşığı bal.
Yarım limon suyu
ile karıştırıp içerim. Haftada 2–3 defa yapmaya çalışırım. Sonuçta bunu bir besin gibi düşünün. Her gün de tüketmem her gün tüketilmesi gerektiğini düşünmüyorum.
 

Similar threads

  • Soru
Sağlıklı beslenme kavramı içerisinde omega 3, -6 ve -9 yağ asitleri son derece önemli bir yere sahiptir. Omega, Yunan alfabesinin son harfidir ve ”son” anlamına gelmektedir. Omega-3 (alfa-linoleik asit), omega-6 (linoleik asit) ve omega-9’dan (oleik asit) oluşan omega yağ asitlerinin genel...
Cevaplar
0
Görüntüleme
14
  • Soru
Omega-3 ve omega-6 yağ asitleri vücudumuzda üretilemiyor ve diyetle istikrarlı nispette kesinlikle alınmaları gerekiyor. Umum olarak vücudumuz Paleoletik çağdaki diyete nazaran programlıdır. Bu diyet daha çokça et ve balık, yeşillik, meyve içeriyordu, süt eserleri ve tahıllar yoktu, doymuş...
Cevaplar
0
Görüntüleme
5
  • Soru
Omega3 yağları vucudumuz tarafından uretilememektedir Bu nedenle vucudun ihtiyac duyduğu Omega3 yağlarını dışarıdan besinler yoluyla almalıyız Peki, Omega3 yağlarının sağlığımıza faydaları nelerdir? Sadece besinler yoluyla değil aynı zamanda takviye olarak da vucuda alınan omega3 yağları...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Algleri düşündüğünüzde, bazen göletler ve göller üzerinde gelişen yeşilimsi katman aklımıza gelir .Ancak bu deniz organizmasının, omega-3 yağ asitleri ile dolu eşsiz yağı için laboratuvarlarda da yetiştirildiğini bilmiyor olabilirsiniz. Bu yağlar birçok sıhhat faydasıyla temaslıdır.Balık yağı da...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
  • Soru
Yağlar vücudumuz için gerekli olan altı temel besin öğelerinden birdir. Vücudumuzda hücre yapı maddelerini proteinlerle birleşerek oluşturur ve yağlar enerji gereksinimiz için iyi enerji kaynağıdır. Vücudumuz temel yağ hücrelerini üretmemektedir bu nedenle dışarıdan doğru besinlerle almamız...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
Üst Alt