Omer Seyfettin Damla Damla Özeti

SoruCevap

Yeni Üye
Tepkime
56
Coin
256,936
Omer Seyfettin Damla Damla kitap Ozetini paylaşabilir misiniz

Cevap: Omer Seyfettin Damla Damla Ozeti

Damla Damla kitabı ulkemizde yeni harflerle basılan ilk eserdir 1928, 1929 ve 1947 yılında baskıları yapılmıştır

Dam Damla Kitap Ozeti şoyle

Ruhumun yarı aydınlığında renk renk kadın sacları, cılgın ve istekli nidalar halinde yukseliyor, yayılıp kayboluyor Arkaya savrulan saclarla İleriye atılan avuclarım arasında hep o bir karış aralık var Onu aşmağa omur yetmeyecek

Ne dediniz?Hayatı sevmiyor muyum? Canımın kadehi onunla dolu!Daha o ovucumun sıcaklığı ve goğsumun carpıntısı iken bile ona hasretle bakıyorum

Zira, bir gun o bende de tukenecek, sizde de
Kırk altıncı yazıdan itibaren de, yazarın olum karşısındaki acizliği iyice belirginleşir ve buna bağlı olarak olume ve hayata bakış acısı da sertleşir

Ecel, vazifeni anlamıyorum, işinden iğreniyorum demekle yetinmez, işi Tanrıya isyana kadar goturur:
Yanlış hesaplı mimarın gadrine yazıklar olsun!

Kitabın sonuna doğru ise, gerceği kabullenmiş ve teslim olmuş bir haldedir Butun canlı hatta cansız varlıklar icin gecici olmanın kacınılmaz son olduğunu dile getirir O zaman, hayata bakış acısı da ilk yazılarındaki coşku ve bağlılığa yaklaşır

Hayat, ey cağıltılı su, ev bu suyun ustunde kımıldanan ışık! Butun eziyetlerini toplayıp da yalnız bana cektirsen bile seni sevmekten usanmamToprağın altında da duygum kalırsa, bil ki, anacağım sensin, duşuneceğim sen, ozleyeceğim sen

Üst Alt