OMSS Yerleştirme Başvuruları

SoruCevap

Yeni Üye
Tepkime
57
Coin
256,936
images2024omssyerlestirmebasvurulari5af9d892b3a85

2024 OMSS Yerleştirme Başvuru Tarihleri
Ozurlu Memur Yerleştirme İşlemleri Kura Usulu Yerleştirmeler icin Başvuruları 1425 Mayıs 2024 tarihleri arasında olacak

OSYM'nin 2024 OMSS Yerleştirme Başvuruları duyurusu şu şekilde:

Ozurlu Memur Yerleştirme İşlemleri: Kura Usulu Yerleştirmeler icin Başvuruların Alınması

03102024 tarihli ve 28073 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yururluğe giren Ozurlulerin Devlet Memurluğuna Alınma Şartları ile Yapılacak Merkezi Sınav ve Kura Usulu Hakkında Yonetmelik uyarınca, kura usulu yapılacak yerleştirmeler icin adaylardan başvuru alınacaktır

Kuraya; en az % 40 ozurlu, ilkoğretimilkokulortaokul mezunu veya mezun olabilecek durumda olan ve 25 Mayıs 2024 tarihi itibari ile 18 yaşını tamamlayan adaylar başvuracaklardır Bu adaylar sınava girmeyecek, sadece kuraya katılmak icin başvuru yapacaklardır

Bir ortaoğretim kurumundan, on lisans veya lisans programından mezun olan veya OMSSnin yapıldığı yıl mezun olabilecek durumda olan ozurlu adayların 20 Şubat2 Mart 2024 tarihlerinde 2024Ozurlu Memur Secme Sınavı (OMSS) başvuruları alınmış olduğundan 2 Mart 2024 tarihi itibariyle bir ortaoğretim kurumundan (Lise) diploma almaya hak kazanan adaylar ile 2024OMSSye ortaoğretim duzeyinde başvuran adaylar kuraya başvuramazlar Başvuru koşullarından herhangi birine durumunun uymadığı tespit edilen adaylar, kuraya alınmış olsalar bile kura sonucu ile elde ettikleri hicbir haktan yararlandırılmazlar

Başvuru suresi 14 Mayıs 2024 tarihinde başlayacak, 25 Mayıs 2024 tarihinde sona erecektirAdaylar; Akbank, T Halk Bankası, T Vakıflar Bankası, Kuveyt Turk Katılım Bankası, TC Ziraat Bankası ve Deniz Bankın tum şubeleri ve İnternet bankacılığı aracılığıyla başvuru ucretini (10,00 TL) yatırabileceklerdir Başvuru yapmadan once başvuru ucretinin yatırılmış olması gerekmektedir

Tum adayların başvuru yapmak icin OSYM Başvuru Merkezlerine gelmeden once, bulunduğu adres ilindeki (varsa adres ilcesinde) Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Ozurlu ve Yaşlı Hizmetleri Genel Mudurluğu İl Mudurluğunden başvuru yapacağı ozur grubunu belirtir onaylı On Kabul ve Taahhut Beyanı belgesini, yukarıda belirtilen sureler icinde almaları gerekmektedir Bu belgesi olmayan adayların OSYM Başvuru Merkezlerince başvuruları alınmayacaktır

Ortaoğretim Kurumu (Okulu) Mudurlukleri ve OSYM Sınav Merkezi Yoneticilikleri OSYM Başvuru Merkezi olarak gorev yapacaklardır Başvuruda; 3,00 TL Başvuru Hizmeti Ucreti adaylar tarafından odenecektir

Kuraya başvuracaklar ile ilgili kurallar ve işlemler, 2024OMSS Kılavuzunda yer almaktadır Kuraya başvuracaklar icin ayrı bir kılavuz bulunmamaktadır Kuraya başvuracak adayların bu Kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir 2024OMSS Kılavuzu, OSYM'nin OSYM İnternet adresinden bulunmaktadır

Adaylara ve kamuoyuna duyurulur

Üst Alt