Önleyici ortodonti tedavisi

Konuyu Yükselt

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
1
Çözümler
1
Tepkime
41
Puanları
318
Yaş
35
Coin
256,935
Ortodonti, dişler ve çenelerin estetik görünümünü ve fonksiyonunu ülkü seviyeye ulaştırarak ömür kalitesini yükseltme ve diş sıhhatini himaye hedefli yapılan tedavi çalışmalarıdır. Hangi yaşta olursa olsun, tedavi edilmeyen ortodontik sorunlar ileri yaşlarda daha beğenilmeyen olacaktır. Önleyici ortodontinin maksadı; gelecekte oluşabilecek bir ortodontik meseleyle müsabakayı önlemek, diş teli tedavisine gerek kalmadan dişlerin olması gereken estetiğine kavuşması için tedbir almaktır.

Çocuklarda erken yaşlarda sistemli denetimler ile ortaya çıkacak ortodontik bozukluklar büyük nispette engellenecektir. Erken devirde kaybedilen süt dişlerinin bölgesine yapılan nokta tutucular ile parmak emme ve yanlışlı yutkunma (yutkunurken lisanın dişler arasından çıkması) üzere alışkanlıklar mevcutsa giderilmesine yönelik yapılan lisan önleyici apareyler kullanılarak önleyici ve hami ortodontik tedaviler yapılabilir.

Önleyici Ortodonti Neden Yapılır?

Önleyici ortodonti, evlatlarınızın sistemli sıralanmış dişlere ve düzgün bir çene yapısına sahip olması için yapılır. Pedodonti mütehassısları evladınızın ağız ve diş sıhhatini müdafaayı hedeflemektedir. Bebeklik periyodundan başlayarak ağız içerisinde diş sıhhatini esirgeyici tedbirler alınmalıdır. Erken devirde evlat dişlerine yapılacak tatbikler ileri yaşlardaki diş sorunlarının oluşmasının önüne geçmektedir. Bu nedenle çocuklarınızda göreceğiniz:

Istikrarlı olmayan yüz ve çene yapısı ve ağızdan teneffüs

Fonksiyonda (çiğneme, konuşma vb.) ve kapanışta zorlanma

Parmak emme, tırnak yeme, yanak ve dudak ısırma

Ölçüsüz ileride yahut arkada konumlanmış çene yapıları ve önde konumlanmış dişler

Alt ve üst çenelerdeki dişlerin temas etmemesi yahut olağan olmayan bir biçimde kapanması, Süt dişlerinin erken yahut geç kayıpları

Çapraşık, yanlış yanda konumlanmış yahut sürmemiş dişlerin varlığı üzere durumlarda acilen Önleyici Ortodonti tedavisi için diş tabibine gitmeniz gerekmektedir.

Önleyici Ortodonti Nasıl Yapılır? Tedavi Aşamaları

Önleyici ortodonti tedavi aşamaları birinci olarak ailenin bilinçlendirilmesi ile başlar. Evlatlarının diş ve çene yapılarında rastgele bir bozukluk gören ailelerin Pedodonti Kompetanı ile tedaviye başlaması gerekir. Bunun öncesinde de çocuklarda süt dişleri çıkmaya devam ederken aile diş tabibini ziyaret etmelidir. Önleyici ortodonti için diş doktorları evlatlarınızın diş, çene ve yüzlerinde oluşabilecek bozuklukları izler ve sizleri yönlendirir. Hami ortodonti, evlatlarınızın diş ve çene yapılarını tehdit eden olumsuz alışkanlıklarını da tespit ederek kalıcı hasarlar olmadan birtakım destekleyicilerle tedaviye başlarlar. Ortodonti tedavisinde:

Nizamlı denetimler

Dişlerin sürmesi ile ilgili denetimler

Çürük dişlerin tedavisi

Çürüklerin önlenmesi

Gerekli süt dişlerinin çekilmesi

Erken süt dişi kayıplarında yan tutucu kullanılması üzere aşamalar izlenir.

Önleyici Ortodonti Nasıl Yapılır? Tedavi Aşamaları

Önleyici ortodonti tedavi aşamaları birinci olarak ailenin bilinçlendirilmesi ile başlar. Evlatlarının diş ve çene yapılarında rastgele bir bozukluk gören ailelerin Pedodonti Bilirkişisi ile tedaviye başlaması gerekir. Bunun öncesinde de çocuklarda süt dişleri çıkmaya devam ederken aile diş doktorunu ziyaret etmelidir. Önleyici ortodonti için diş doktorları evlatlarınızın diş, çene ve yüzlerinde oluşabilecek bozuklukları izler ve sizleri yönlendirir. Esirgeyici ortodonti, evlatlarınızın diş ve çene yapılarını tehdit eden olumsuz alışkanlıklarını da tespit ederek kalıcı hasarlar olmadan birtakım destekleyicilerle tedaviye başlarlar. Ortodonti tedavisinde:

Nizamlı denetimler

Dişlerin sürmesi ile ilgili denetimler

Çürük dişlerin tedavisi

Çürüklerin önlenmesi

Gerekli süt dişlerinin çekilmesi

Erken süt dişi kayıplarında nokta tutucu kullanılması üzere aşamalar izlenir.

Önleyici Ortodonti Nasıl Yapılır? Tedavi Aşamaları

Önleyici ortodonti tedavi aşamaları birinci olarak ailenin bilinçlendirilmesi ile başlar. Evlatlarının diş ve çene yapılarında rastgele bir bozukluk gören ailelerin Pedodonti Eksperi ile tedaviye başlaması gerekir. Bunun öncesinde de çocuklarda süt dişleri çıkmaya devam ederken aile diş tabibini ziyaret etmelidir. Önleyici ortodonti için diş doktorları evlatlarınızın diş, çene ve yüzlerinde oluşabilecek bozuklukları izler ve sizleri yönlendirir. Kollayıcı ortodonti, evlatlarınızın diş ve çene yapılarını tehdit eden olumsuz alışkanlıklarını da tespit ederek kalıcı hasarlar olmadan birtakım destekleyicilerle tedaviye başlarlar. Ortodonti tedavisinde:

Sistemli denetimler

Dişlerin sürmesi ile ilgili denetimler

Çürük dişlerin tedavisi

Çürüklerin önlenmesi

Gerekli süt dişlerinin çekilmesi

Erken süt dişi kayıplarında bölge tutucu kullanılması üzere aşamalar izlenir.

Önleyici Ortodontik Tedavinin Avantajları

Önleyici ortodontik tedavi ile erken alınacak tedbirlerde evlatlarınız hayat uzunluğu sürecek şık bir gülümsemeye sahip olacaklar. Ayrıyeten:

Önleyici ortodonti ile evlatlarınızın çenesi ve dişleri sağlıklı ve düzgün bir konumda büyür.

Önleyici ortodontik tedavi ile dişlere zarar verecek bed alışkanlıkların önüne geçilir.

Önleyici ortodonti, fizikî görünümünü güzelleştirir ve özgüvenini arttırır.

Üst teneffüs yolları rahatsızlıklarının oluşmasını handikaplar.

Üst ön dişlerin yanlış konumlanmasından meydana gelebilecek travmaların önüne makbul.

Önleyici ortodonti diş kırıklarını handikaplar.

Kliniğimiz sizlere önleyici ortodonti avantajı sunarak sağlıklı diş ve ağız yapılarına kavuşmanız için en aktüel donanımla hizmet vermektedir.
 

Similar threads

  • Soru
Düzeltici ortodonti, dişlerin sistemsiz sıralanması ile meydana gelen beğenilmeyen kapanış durumunu, çene ve yüz kemiklerine ilişkin bozuklukların düzeltilmesini içeren tedavi prosedürüdür. Ortodontik anomaliler sonucu meydana gelen bozuklukların cerrahi ya da düzeltici müdahalelerle ortadan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
  • Soru
ortodonti nedir - çocuklarda ortodonti tedavisi nasıl olur - diş teli ne zman gereklidir Tıpta, ortodonti tedavisi olarak kullanılan diş telleri, ağız ve diş sağlığında problem yaşayan çocuklar için büyük önem taşıyor. Çocukların takmak istemediği diş telleri, ileri yaşlarda estetik diş...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru
ORTODONTİ Ortodontik Muayene Ne Zaman Yapılmalıdır? Hastalar ortodontist ile 6-7 yaşlarında tanışmalıdır. Ortodontik tedavi her yaşta uygulanabilir. Ancak özellikle çeneleri de ilgilendiren sorunlar varsa, büyüme-gelişmeden de yararlanabilmek için çocukların buluğ çağına girmeden önce mutlaka...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru
Tıpta, ortodonti tedavisi olarak kullanılan diş telleri, dişlerdeki düzensizliklerde ve çenebozukluklarında kullanılmaktadır. Sıhhat tarafından rastgele bir zararı bulunmayan bu pratik ile evlatların ilerleyen yıllarda estetik diş bozuklukları yaşaması önlenmiş oluyor. Ortodonti Nedir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
5
  • Soru
1) Ortodonti Nedir? Ortodonti, dişhekimliğinin diş ve yüz düzensizliklerinin teşhis ve tedavisi ile ilgilenen bilirkişilik koludur. Latince'de düz manasına gelen "ortos" ve diş mealine gelen "dontos" sözlerinden köken alan bir sözdür. Doğumdan itibaren evladın büyüme ve gelişimi incelenmekte...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
Üst Alt