SoruCevap
Yeni Üye
Ordu Yöresel Yemekleri,
Ordunun Yemekleri nelerdir
Ordu Yöresi emekleriOrdu'nun Yemekleri;Hamsili pilav, karalahana çorbası, karalahana sarması ve Ünye pilâvı, hamsi tava, hamsi buğulaması, içli hamsi, pancar sarması, mısır çorbası, çerkez tavuğu, tirmit (mantar), yumurtalı sakarca ve yağlıdır.
ÇORBALAR
• Pancar ( Kara lahana ) çorbası
• Mısır corbası
• Kabak corbası
YEMEKLER :
• Pancar ( Kara lahana ) sarması
• Pancar (Kara lahana ) döşemesi
• Pancar (Kara lahana )diplesi
• Melocan (Diken ucu ) kavurması
• Sakarca mıhlaması (İlkbahar)
• Galdirik kavurması ( İlkbahar )
• Isırgan yağlaşı (İlkbahar )
• Hoşgıran kavurması ( İlkbahar )
• Tirmit ( Mantar ) kavurması (Sonbahar )
• Çerkez tavuğu
• Kabak muhallebisi
• Mısır yağlaşı (Kış mevsiminde )
• Pallabye
• Keşkek (Gendeme )-Her mevsimde yapılır düğün yemeğidir.
• Fırın fasulyesi ( Kış mevsiminde )
HAMSİ YEMEKLERİ : HAMUR İŞLERİ :
• İçli tava 1- Su böreği
• Hamsi buğulaması 2- Yufka böreği
• Hamsi köftesi 3- Ev makarnası (Kesme makarnası)
• Hamsi tava
TATLILAR : EKMEK ÇEŞİTLERİ :
• Kabak tatlısı 1 - Mısır ekmeği
• Asure 2- Bileki ekmeği
• Un helvası 3- Saç ekmeği
4- Golit
REÇELLER : TURŞULAR :
• İnçir reçeli 1 - Fasulye turşusu
• Üzüm reçeli 2- Domates turşusu
• Elma reçeli 3- Salatalık turşusu
4- Patlıcan turşusu
5- Kelem lahanası (Top,Beyez lahana)
TURŞU KAVURMALARI :
• Fasulye turşusu kavurması
• Domates turşusu kavurması
• Salatalık turşusu kavurması
• Kelem lahana turşusunun kavurması
Ordunun Yemekleri nelerdir
Ordu Yöresi emekleriOrdu'nun Yemekleri;Hamsili pilav, karalahana çorbası, karalahana sarması ve Ünye pilâvı, hamsi tava, hamsi buğulaması, içli hamsi, pancar sarması, mısır çorbası, çerkez tavuğu, tirmit (mantar), yumurtalı sakarca ve yağlıdır.
ÇORBALAR
• Pancar ( Kara lahana ) çorbası
• Mısır corbası
• Kabak corbası
YEMEKLER :
• Pancar ( Kara lahana ) sarması
• Pancar (Kara lahana ) döşemesi
• Pancar (Kara lahana )diplesi
• Melocan (Diken ucu ) kavurması
• Sakarca mıhlaması (İlkbahar)
• Galdirik kavurması ( İlkbahar )
• Isırgan yağlaşı (İlkbahar )
• Hoşgıran kavurması ( İlkbahar )
• Tirmit ( Mantar ) kavurması (Sonbahar )
• Çerkez tavuğu
• Kabak muhallebisi
• Mısır yağlaşı (Kış mevsiminde )
• Pallabye
• Keşkek (Gendeme )-Her mevsimde yapılır düğün yemeğidir.
• Fırın fasulyesi ( Kış mevsiminde )
HAMSİ YEMEKLERİ : HAMUR İŞLERİ :
• İçli tava 1- Su böreği
• Hamsi buğulaması 2- Yufka böreği
• Hamsi köftesi 3- Ev makarnası (Kesme makarnası)
• Hamsi tava
TATLILAR : EKMEK ÇEŞİTLERİ :
• Kabak tatlısı 1 - Mısır ekmeği
• Asure 2- Bileki ekmeği
• Un helvası 3- Saç ekmeği
4- Golit
REÇELLER : TURŞULAR :
• İnçir reçeli 1 - Fasulye turşusu
• Üzüm reçeli 2- Domates turşusu
• Elma reçeli 3- Salatalık turşusu
4- Patlıcan turşusu
5- Kelem lahanası (Top,Beyez lahana)
TURŞU KAVURMALARI :
• Fasulye turşusu kavurması
• Domates turşusu kavurması
• Salatalık turşusu kavurması
• Kelem lahana turşusunun kavurması