Son konular

Orta Kulak Efüzyonu Hakkında Bilgi

Konuyu Yükselt

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
1
Çözümler
1
Tepkime
41
Puanları
318
Yaş
35
Coin
256,935
Orta Kulak Efüzyonu Hakkında Bilgi

Orta kulak Efüzyonu


Halk arasında “zamklı kulak” olarak da bilinen bu hastalık çocuklar arasında ol*dukça yaygındır. Hastalık öncesinde orta kulakta kaim ve genellikle de kokulu olan bir tür akıntı oluşur ve bu akıntı duyma yetisini de olumsuz yönde etkiler. Birçok kulak enfeksiyonunun aksine, orta kulak efüzyonu enfeksiyon nedeniyle ort Aya çı*kan bir hastalık değildir; bu nedenle tedavisinde antibiyotik kullanılmamaktadır.

Bu hastalıkta, orta kulak boşluğundaki havanın emilmesi sonucunda kulak zarı içe çöker ve serbestçe titreşemez. Daha sonra orta kulakta Sıvı birikir. Bu durum östa*ki borusunun işlevini yerine getirmesine de engel olmaktadır.

Ortakulak enfeksiyonunun nedenleri arasında kronik Burun enfeksiyonu, kro*nik boğaz enfeksiyonu ve alerjiye neden olan bazı alerjik maddeler yer almaktadır. bademciklerin ve lenf bezlerinin şişmesi östaki borusunun tıkanmasına neden olur. Bu durum da orta kulak efüzyonuna neden olabilir.

Bu hastalık genellikle hiçbir belirti göstermeden seyreder. Ancak bazı vakalar*da sağırlık gibi durumlar ort aya çıkabilir. Orta kulak efüzyonu nedeniyle ortaya çı*kan sağırlık belirtisini yaşayan bazı çocuklar bu durumun farkında olmayabilir. Hastalığı yaşayan çocuklar işitme kaybından dol ayı kendilerine söylenen şeyleri duyamadıklarından durumlarından habersiz olan insanların tepkisini toplayabilir.


Orta Kulak Efüzyonu için öneriîen modern tıp tedavileri:

Orta kulak efüzyonu kulak zarında açılan ince bir kesikle gerçekleşen basit bir Ameliyat ile tedavi edilmektedir. Bu ameliyat esnasında kulak kısmına ince ve plas*tik bir tüp yerleştirilir. Bu şekilde kulak zarının her iki tarafındaki basıncın eşitlen*mesi ve bir dengeye oturması sağlanır. Orta kulaktaki akıntı da bu ince tüp ile dı*şarı akıtılmış olur. Bazı araştırmalar bu şekilde gerçekleştirilmiş olan cerrahi mü*dahalelerin hastanın iyileşme sürecini etkilemediğini, alternatif yolların da Göz önünde tutulabileceğini öne sürmektedir.

Doğal sağlık tedavileri
Östaki borusundaki tıkanıklığın açılmasında başarılı olduğu düşünülen kranyal osteopati orta kulak efüzyonu için uygundur.
Kronik enfeksiyonlar burun ve boğaz mukoza zarının iltihabından kaynakla*nabilir.
Kulaktan gelen akıntıyı papatya ve homeopati alanında “goldenseal” (altınmühür) olarak bilinen “hidrastis” adı verilen bitkilerle temizleyebilirsiniz. Bu Bitkilerin en ö nemli özelliği antiseptik olmalarıdır.
yonca, göz otu, çördük/zufa otu ve Yahudi otu (hakiki altın başak) gibi otlar burun ve boğaz mukoza zarının iltihabını temizler.
Homeopati alanında kullanılan bitkiler orta kulak efüzyonunun tedavisinde büyük rol oynamaktadır. Bu hastalık kronik bir hal aldığından, tedavisi de uzun bir zaman dilimine yayılmaktadır. Ancak aşağıda belirtilen homeopatik uygulamalar kısa sürede sonuç verebilir:
Homeopati alanında kullanılan “Kali. Mur.” adlı madde, kulaktan gelen çatlama sesi gibi birtakım seslerin fark edilmesi ve lenf bezlerinin şişmesi durumunda etkilidir.
halk arasında kurtpençesi ya da kibrit otu adı ile bilinen ve homeopati ala*nına “lycopodium” adı ile geçen bitki sağırlık durumunda ve hasta kulak*tan gelen gümleme seslerinin kesilmesinde kullanılabilir.
Rüzgârgülü adı verilen bitki kulaktaki dolgunluk hissinin geçmesine yar*dımcı olur.
Homeopati alanında kullanılan “merkür” maddesi kulaktan gelen kaim ve kokulu akıntıların tedavisi için uygundur.
Kulak enfeksiyonu için uygun görülen doğal sağlık tedavileri orta kulak infüzyonu için de kullanılabilir.
Kulaktaki tıkanıklık hissi için, kulak ve b Oyun bölgelerine zeytin yağı ile seyrel*tilmiş lavanta ve okaliptüs yağlarını kullanarak masaj yapabilirsiniz. Kulak akıntısı durumunda kulak kanalına ince bir zar şeklinde çay ağacı yağı sürebi*lirsiniz.

Faydah terapiler:
Kranyal osteopati, homeopati, akupunktur, herbalizm, geleneksel Çin terapileri, besin terapileri.
Evde yapabilecekleriniz
Beslenmenin orta kulak efüzyonu üzerinde büyük bir etkisinin olduğu bi*linmektedir. Bu nedenle çocuğunuzun belirli gıda maddelerine karşı aler*jisinin olup olmadığını tespit etmeniz gerekmektedir. süt ürünleri ve buğdaylı ürünler gibi çocuklarda alerjik reaksiyon oluşturabilecek olan gıda maddelerinin tüketimi konusunda dikkatli olmanız gerekmektedir.
Çocuğunuzun işitme sorunu olup olmadığına dikkat edin. Çocuklar iyi du*yamadıklarında daha gergin ve sinirli olur.
Çocuğunuzun bağışıklık sistemini güçlendirirseniz, hastalığın tedavisi için uzun vadede olumlu sonuçlar alırsınız.

Alıntı
 

Similar threads

  • Soru
çocukta kulak ağrısı - kulak enfeksiyonları - çocuk sağlığı Kulak ağrıları lenf bezlerinde yaşanan bir enfeksiyon nedeniyle ortaya çıkabilir. Kabakulak gibi bir hastalık da kulak ağrısına neden olabilir. İç kulakta, orta kulakta ya da kulağın dış kısmında yaşanan bir enfeksiyon yine kulak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
  • Soru
Tıp dünyasında ‘otitis media‘ olarak adlandırılan orta kulak iltihabı, orta kulağın iltihaplanmasına neden olan bir enfeksiyondur Orta kulak, kulağın kulak zarının arkasındaki bölümüdür Ses ulaştığında hareket eden ve sesi kulak zarına ulaştıran 3 minik kemik barındırır Orta kulağın içi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
  • Soru
Orta kulak iltihabının belirtileri kulak ağrısı ve hafif ateş Peki orta kulak iltihabı nasıl tedavi edilir? Orta kulak dediğimiz yer neresi? Kulak zarının hemen arkasındaki küçük kısım*Burundan ya da boğazdan giren bakteriler burada pusu atıyor Hazin sonuç: Orta kulak iltihabı* *Orta kulak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Orta Kulak iltihabı Otiris Media Orta Kulak Neresidir: Kulak; Dış, Orta ve İc kulak olmak uzere 3 kısma ayrılarak incelenirDış kulak yolunun sonunda kulak zarı bulunur Kulak zarı dış ve orta kulağı birbirinden ayırır Yani orta kulak, kulak zarının daha ic tarafında bulunur ve bir boşluktan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
  • Soru
Kulak yolunun derininde kulak zarı bulunur. Kulak zarı, ses dalgaları geldiğinde titreşen ince bir zardır. Orta kulak, kulak zarının arkasında bulunan ve hava ile dolu bir boşluktur. Kulak zarı titreştiği zaman orta kulak boşluğundaki küçük kemikçikler de (örs, üzengi, çekiç) titreşir ve sesi iç...
Cevaplar
0
Görüntüleme
17
Üst Alt