Ordu Köyleri -Ortaköy Köyü Ünye- Ortaköy Köyü Hakkında -Ortaköy Köyü Resimleri
Ordu
Bilgiler
Nüfus 420 (2000)
Koordinatlar
Posta Kodu 52300
Alan Kodu 0452
Yönetim
Coğrafi Bölge Karadeniz Bölgesi
İl Ordu
İlçe Ünye
Ortaköy, Ordu ilinin Ünye ilçesine bağlı bir köydür.
Tarihi
Önceleri Dereköy'e bağlı Kaya Köprü Başı, Kadıhan, Gümele, Bevli, Kırıcak, Salihoğlu, Delli mahallerinin 1980 mahallî idareler birimlerince Dereköy'den ayırlması neticesinde Ordu Valiliği'nce köye Ortaköy ismi verilmiştir.
Kültür
Köyün gelenek, görenek ve yemekleri hakkında bilgi yoktur.
Coğrafya
Ordu iline 113 km, Ünye ilçesine 36 km uzaklıktadır. Kaya Köprü Başı, Kadıhan, Gümele, Delli, Bevli, Salihoğlu ve Kırcak mahalleri olmak üzere yedi mahallesi bulunmaktadır. El değmemiş doğa harikası yaylaları, uçsuz bucaksız mis kokulu ormanları - yeşil alanları, soğuk kaynak suları, ırmakları keşfedilmeyi beklemektedir. Ortaköy'ü (Kaya Köprü Başı Mahallesi) Dereköy'den ayıran Tifi Irmağı üzerinden akan "KAZANKAYA ŞELALESİ ve TARİHÎ KAZANKAYA KÖPRÜSÜ" iki köyün ortasında bulunmaktadır. Kadıhan mahallesi sınırları içindeki Ezeltere yaylasında tarihi yapılar, anıt ve mezarlar bulunmaktadır.
İklim
Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.
Yıllara göre köy nüfus verileri
2007
2000 420
1997 757
Ekonomi
Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıydı. Köyden şehire artan genç nufus göçü sebebinden dolayı geçim kaynağının dağılımı değişmiştir. Daha çok fındık üretiminden yararlanılmaktadır.
Muhtarlık
Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır.
Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları:
1999 -
1994 - Yaşar Gebeş
1989 - Ahmet Çiçek
1984 - Ahmet Çiçek
1980 - Ahmet Çiçek
1977 - Ahmet Çiçek
Köy Muhtarı: Abdullah ÇİÇEK
Muhtarlık Erişim Bilgileri:
Telefon:
0 (452) 362 33 99
Cep Telefonu:
0 (544) 802 11 48
Demografik Bilgiler:
Nüfusu:
2000
420
1997
757
İle Uzaklığı:
113 km
İlçeye Uzaklığı:
36 km
Rakım:
800 m
Sağlık Evi
Yok
Sağlık Ocağı
Yok
İlköğretim Okulu
Var / Faal Değil
Taşımalı Eğitim Yapılıyor
PTT Şubesi
Yok
PTT Acentası
Yok
Su Şebekesi
Yok
Kanalizasyon
Yok
Altyapı bilgileri
Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon hattı yoktur. Ptt şubesi ve ptt acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol Tekkiraz beldesinden itibaren Kaya Köprü Başı mahallesine kadar çakıllı olup diğer mahallelere bağlantı yolları stablizedir. Köyde elektrik ve sabit telefon vardır. Köye Akkuş'a bağlı Yenikonak kasabasından ve Kumru'ya bağlı Divanitürk Köyü'nden de yan yollarla ulaşılmaktadır.
Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi
Kaynak : Yerel Net
Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz
Ordu
Bilgiler
Nüfus 420 (2000)
Koordinatlar
Posta Kodu 52300
Alan Kodu 0452
Yönetim
Coğrafi Bölge Karadeniz Bölgesi
İl Ordu
İlçe Ünye
Ortaköy, Ordu ilinin Ünye ilçesine bağlı bir köydür.
Tarihi
Önceleri Dereköy'e bağlı Kaya Köprü Başı, Kadıhan, Gümele, Bevli, Kırıcak, Salihoğlu, Delli mahallerinin 1980 mahallî idareler birimlerince Dereköy'den ayırlması neticesinde Ordu Valiliği'nce köye Ortaköy ismi verilmiştir.
Kültür
Köyün gelenek, görenek ve yemekleri hakkında bilgi yoktur.
Coğrafya
Ordu iline 113 km, Ünye ilçesine 36 km uzaklıktadır. Kaya Köprü Başı, Kadıhan, Gümele, Delli, Bevli, Salihoğlu ve Kırcak mahalleri olmak üzere yedi mahallesi bulunmaktadır. El değmemiş doğa harikası yaylaları, uçsuz bucaksız mis kokulu ormanları - yeşil alanları, soğuk kaynak suları, ırmakları keşfedilmeyi beklemektedir. Ortaköy'ü (Kaya Köprü Başı Mahallesi) Dereköy'den ayıran Tifi Irmağı üzerinden akan "KAZANKAYA ŞELALESİ ve TARİHÎ KAZANKAYA KÖPRÜSÜ" iki köyün ortasında bulunmaktadır. Kadıhan mahallesi sınırları içindeki Ezeltere yaylasında tarihi yapılar, anıt ve mezarlar bulunmaktadır.
İklim
Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.
Yıllara göre köy nüfus verileri
2007
2000 420
1997 757
Ekonomi
Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıydı. Köyden şehire artan genç nufus göçü sebebinden dolayı geçim kaynağının dağılımı değişmiştir. Daha çok fındık üretiminden yararlanılmaktadır.
Muhtarlık
Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır.
Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları:
1999 -
1994 - Yaşar Gebeş
1989 - Ahmet Çiçek
1984 - Ahmet Çiçek
1980 - Ahmet Çiçek
1977 - Ahmet Çiçek
Köy Muhtarı: Abdullah ÇİÇEK
Muhtarlık Erişim Bilgileri:
Telefon:
0 (452) 362 33 99
Cep Telefonu:
0 (544) 802 11 48
Demografik Bilgiler:
Nüfusu:
2000
420
1997
757
İle Uzaklığı:
113 km
İlçeye Uzaklığı:
36 km
Rakım:
800 m
Sağlık Evi
Yok
Sağlık Ocağı
Yok
İlköğretim Okulu
Var / Faal Değil
Taşımalı Eğitim Yapılıyor
PTT Şubesi
Yok
PTT Acentası
Yok
Su Şebekesi
Yok
Kanalizasyon
Yok
Altyapı bilgileri
Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon hattı yoktur. Ptt şubesi ve ptt acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol Tekkiraz beldesinden itibaren Kaya Köprü Başı mahallesine kadar çakıllı olup diğer mahallelere bağlantı yolları stablizedir. Köyde elektrik ve sabit telefon vardır. Köye Akkuş'a bağlı Yenikonak kasabasından ve Kumru'ya bağlı Divanitürk Köyü'nden de yan yollarla ulaşılmaktadır.
Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi
Kaynak : Yerel Net
Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz