Oruclu iken misvak kullanılır mı
Misvak Orucu Bozar Mı
Misvaf Kullanmak Orucu Bozar Mı
Orucluyken misvak kullanmak mekruh mudur
Oruclu iken misvak kullanmak mekruh değildir Şafii Mezhebinde oğleden sonra kullanmamak iyi olur, cunku ağızdaki kokuyu giderdiği icin, oğleden sonra misvaklanmayı mekruh sayarlar (Oruclunun ağız kokusu Allah icin sevimlidir Oyle ise Allahu tealaya sevimli gelen bir şeyi biz niye yok edelim) derler
Ben Resulullah Sallallahu Aleyhi Vesellemi, oruclu iken misvak kullandığını sayamayacağım kadar cok gordum
(Buhari, Savm: 27; Ebu Davud, Savm: 26; Tirmizi, Savm: 29)
İbni Omer Radiyallahu Anhuma şoyle demiştir:
“Oruclu, gunun başında ve sonunda misvak kullanır (Buhari, Savm 25)
Hadislerden anlaşıldığı uzere orucluyken misvak kullanmak Efendimizin sunnetinde olan bir davranıştır
Misvak Orucu Bozar Mı
Misvaf Kullanmak Orucu Bozar Mı
Orucluyken misvak kullanmak mekruh mudur
Oruclu iken misvak kullanmak mekruh değildir Şafii Mezhebinde oğleden sonra kullanmamak iyi olur, cunku ağızdaki kokuyu giderdiği icin, oğleden sonra misvaklanmayı mekruh sayarlar (Oruclunun ağız kokusu Allah icin sevimlidir Oyle ise Allahu tealaya sevimli gelen bir şeyi biz niye yok edelim) derler
Ben Resulullah Sallallahu Aleyhi Vesellemi, oruclu iken misvak kullandığını sayamayacağım kadar cok gordum
(Buhari, Savm: 27; Ebu Davud, Savm: 26; Tirmizi, Savm: 29)
İbni Omer Radiyallahu Anhuma şoyle demiştir:
“Oruclu, gunun başında ve sonunda misvak kullanır (Buhari, Savm 25)
Hadislerden anlaşıldığı uzere orucluyken misvak kullanmak Efendimizin sunnetinde olan bir davranıştır