Otuz Dokuz Basamak Kitabının Yazarı Kimdir

SoruCevap

Üye
Tepkime
62
Coin
256,935
Otuz Dokuz Basamak yazarı

Otuz Dokuz Basamak kitabını kim yazdı

Otuz Dokuz Basamak kitabı John Buchan tarafından yazılmıştır

imagesotuzdokuzbasamakkitabininyazarikimdir5af98d930f3d6

Uzun sure Afrika'da yaşamış olan Richard Hannay İngiltere'ye donduğunde kendini, tum Avrupa'yı savaşa surukleyecek sansasyonel bir komplonun icinde bulur Dairesinde bir cesetle karşılaşan Hannay'in, hem komplocuların hem de ulkenin polis kuvvetlerinin dikkatini cekmesiyle oyku nefes kesici bir takibe donuşur Birinci Dunya Savaşı'nın başlamasından hemen onceki yaz aylarında gecen Otuz Dokuz Basamak, şimdiye kadar yazılmış en iyi ve en başarılı gerilim hikayelerinden biri kabul edilir Otuz Dokuz Basamak'ın onemi, sadece ilk gercek casus macerası olması değil, aynı zamanda o donedeki sosyal ve politik olayları yansıtmış olmasıdır Buchan'ın bazı varsayımları bugun sorgulanabilir, ama bu varsayımların o donemin ve Buchan'ın ait olduğu sınıfın ozellikleri olduğu unutulmamalıdır Otuz Dokuz Basamak bircok kez filme alınmıştır, fakat hala beyaz perdeye ilk aktarımı olan, Alfred Hitchcock'un yonettiği, başrolunu Robert Donat'ın oynadığı siyah beyaz versiyonu en iyisidir Heyecanlı bir tavırla Kapı kilitli mi, diye sordu ve kapının zincirini kendi elleriyle taktı Cok uzgunum, dedi mahcup bir tavırla, Bu buyuk bir kustahlık, ama siz bunu anlayabilecek bir adama benziyorsunuz İşler sarpa sarmaya başladığından beri, bir haftadır aklımda siz varsınız Bana bir iyilik yapar mısınız? Sizi dinleyebilirim, dedim Ancak bunun icin soz verebilirim Bu sinirli adamın tuhaf tavırları beni germeye başlamıştı Komşum, yanında duran sehpadaki icki tepsisinden kendisi icin sert bir viski soda hazırladı Bardağı uc yudumda bitirdi ve sehpaya koyarken catlattı Ozur dilerim, dedi, Bu akşam biraz huzursuzum Cunku şu anda ben olu bir adamım Koltuğa oturup pipomu yaktım Bu nasıl bir his, diye sordum Artık delinin tekiyle uğraştığımdan oldukca emindim Yorgun yuzunde bir gulumseme belirdi Hayır, henuz delirmedim Bakın bayım, bir suredir sizi izliyordum ve serinkanlı biri olduğunuzu duşunuyorum Ayrıca durust biri olduğunuzu ve cesaret gerektiren işlerden korkmayacağınızı da duşunuyorum Size sırrımı anlatacağım Şu anda dunyadaki herkesten daha cok yardıma ihtiyacım var ve size guvenip guvenemeyeceğimi bilmem gerekiyor

Create an account or login to comment

You must be a member in order to leave a comment

Create account

Create an account on our community. It's easy!

Log in

Already have an account? Log in here.

Üst Alt