Ovacık Köyü Çine Bilgileri - Ovacık Köyü Hakkında -Ovacık Köyü Tanıtımı - Ovacık Köyü Resimleri
İlçe: ÇİNE - İl: AYDIN
Köy Muhtarı: Necip KAYA
Muhtarlık Erişim Bilgileri:
Telefon:
0 256 724 29 47
Cep Telefonu:
0 546 737 51 01
Aydın
Bilgiler
Nüfus 584 (2000)
Koordinatlar
Posta Kodu 09500
Alan Kodu 0256
Yönetim
Coğrafi Bölge Ege Bölgesi
İl Aydın
İlçe Çine
Web Sitesi
Ovacık, Aydın ilinin Çine ilçesine bağlı bir köydür.
Tarihi
Köyün etrafı dağlarla çevrili olması ve orta alanlarıda ova olması nedeniyle bu bölgeye Ovacık denir. Google Earth'dan bakınca neden Ovacık konulduğunu anlayacaksınız...
Ovacık ile çeşitli resimler kısa süre içinde Google Earth adlı programda bulabileceksiniz.
Kültür
Köyün gelenek, görenek ve yemekleri hakkında bilgi yoktur. Köyün geleneksel yemekleri Dana kapama, Tarhana çorbası, Zeytin yağlı sebze yemekleri, Keşkek, Isırgan otlu saçda gözleme'dir. Kültür denebilecek bir özelliğide kahvelerin yani kıraathanelerin fazlalığı köyde sanırım 5-6 tane kahve vardır. Hepside köyün bir bölgesinde toplanmıştır. Kahveler camii'nin etrafında ve yolun üzerindedir.
Coğrafya
Aydın iline 48 km, Çine ilçesine 10 km uzaklıktadır.
İklim
Köyün iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir.
Nüfus
Yıllara göre köy nüfus verileri
2007
2000 584
1997 582
Ekonomi
Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Köyde tarım yönünden zeytincilik yaygındır.Büyükbaş hayvancılık yaygındır.
Muhtarlık
Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır.
Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları:
2009 - NECİP KAYA
1999 - NECİP KAYA
1994 - HASAN YÜKSEL
1989 - ENVER ÇETİN
1984 - HAMİT BAL
Altyapı bilgileri
Köyde ilköğretim okulu vardır 4.sınıfa kadar olan öğrenciler köy okulunda eğitim görmekte diğer öğrenciler ilçe merkezindeki okullara dağılmışlardır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. Ptt şubesi ve ptt acentesi yoktur. Sağlık ocağı vardır ama ebe veya doktor yoktur köy kahvehanesi muhtar için çok daha fazla önem arzetmektedir . Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup, ilçe merkezinden düzenli minibüs seferleri düzenlenmektedir köyde elektrik ve sabit telefon vardır.
Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi
Kaynak : Yerel Net
Köyünüze ait bilgi ve resimleri bu konu altında paylaşabilirsiniz
İlçe: ÇİNE - İl: AYDIN
Köy Muhtarı: Necip KAYA
Muhtarlık Erişim Bilgileri:
Telefon:
0 256 724 29 47
Cep Telefonu:
0 546 737 51 01
Aydın
Bilgiler
Nüfus 584 (2000)
Koordinatlar
Posta Kodu 09500
Alan Kodu 0256
Yönetim
Coğrafi Bölge Ege Bölgesi
İl Aydın
İlçe Çine
Web Sitesi
Ovacık, Aydın ilinin Çine ilçesine bağlı bir köydür.
Tarihi
Köyün etrafı dağlarla çevrili olması ve orta alanlarıda ova olması nedeniyle bu bölgeye Ovacık denir. Google Earth'dan bakınca neden Ovacık konulduğunu anlayacaksınız...
Ovacık ile çeşitli resimler kısa süre içinde Google Earth adlı programda bulabileceksiniz.
Kültür
Köyün gelenek, görenek ve yemekleri hakkında bilgi yoktur. Köyün geleneksel yemekleri Dana kapama, Tarhana çorbası, Zeytin yağlı sebze yemekleri, Keşkek, Isırgan otlu saçda gözleme'dir. Kültür denebilecek bir özelliğide kahvelerin yani kıraathanelerin fazlalığı köyde sanırım 5-6 tane kahve vardır. Hepside köyün bir bölgesinde toplanmıştır. Kahveler camii'nin etrafında ve yolun üzerindedir.
Coğrafya
Aydın iline 48 km, Çine ilçesine 10 km uzaklıktadır.
İklim
Köyün iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir.
Nüfus
Yıllara göre köy nüfus verileri
2007
2000 584
1997 582
Ekonomi
Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Köyde tarım yönünden zeytincilik yaygındır.Büyükbaş hayvancılık yaygındır.
Muhtarlık
Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır.
Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları:
2009 - NECİP KAYA
1999 - NECİP KAYA
1994 - HASAN YÜKSEL
1989 - ENVER ÇETİN
1984 - HAMİT BAL
Altyapı bilgileri
Köyde ilköğretim okulu vardır 4.sınıfa kadar olan öğrenciler köy okulunda eğitim görmekte diğer öğrenciler ilçe merkezindeki okullara dağılmışlardır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. Ptt şubesi ve ptt acentesi yoktur. Sağlık ocağı vardır ama ebe veya doktor yoktur köy kahvehanesi muhtar için çok daha fazla önem arzetmektedir . Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup, ilçe merkezinden düzenli minibüs seferleri düzenlenmektedir köyde elektrik ve sabit telefon vardır.
Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi
Kaynak : Yerel Net
Köyünüze ait bilgi ve resimleri bu konu altında paylaşabilirsiniz